CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 28., vasárnap, Valéria napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Rendezvények  

Húszezer fogyatékossággal élő ember veszítheti el munkahelyét - Újabb háromezer holttesttre bukkantak a szökőár sújtotta Indonéziában- Izrael megfenyegette a Palesztin Hatóságot * Sporthírek

 
A Corvinus Rádió hírei Január 9. 16.00 óra
FM 104,9

Húszezer fogyatékossággal élő ember veszítheti el munkahelyét idén Magyarországon, mert jelentősen csökken az őket foglalkoztató cégek támogatása. Az érdekképviseleti szervezetek az ügyben petíciót készülnek átadni a kormánynak.
Tavaly 60 milliárd forintos támogatásban részesültek azok a cégek, amelyek fogyatékossággal élőket foglalkoztattak. Idén ez a pénz a korábbi összeg hatodával csökken, ennek következtében országosan közel húszezer korlátokkal élő ember kerülhet utcára.
Zilahi György, a Vakok és Gyengénlátók Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesületének elnöke szerint aggályos az is hogy a rendeletet visszamenőleges határidőt állapított meg, ami nem éppen jogállami eljárás. Ezért a fogyatékkal élők peticióban vonják kérdőre a foglalkoztatási tárcát, sőt Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt is.

Újabb háromezer holttesttre bukkantak a szökőár sújtotta Indonéziában. Ezzel az ország veszteségmérlege elérte a 104 ezret. A katasztrófa sújtotta országokban az áldozatok száma ezzel 156 ezerre nőtt. Több országban politikai feszültségek nehezítik a mentést és a segélyezést.
A sebesültek száma meghaladja a félmilliót és tízezer embert továbbra is keresnek. 5 millióan szorulnak azonnali rendkívüli segélyre. Ugyanakkor még mindíg találnak túlélőket. Indonéziában a mentőosztagok egy ház romjai közül egy hetven éves férfit mentettek ki.

Izrael megfenyegette a Palesztin Hatóságot, hogy korábbi ígéretével ellentétben mégsem szünetelteti katonai akcióit a palesztin autonóm területeken az elnökválasztás napján, vasárnap.
Az izraeli közszolgálati rádió szombaton közölt hírei szerint Izrael annak nyomán hívta fel erre a lehetőségre a palesztin vezetés figyelmét, hogy előző nap Ciszjordániában palesztin orvtámadásban egy izraeli katona életét vesztette, három pedig megsebesült.
 
Sporthírek

Véget érhet Fernando Morientes kálváriája. Angol internetes értesülések szerint ugyanis a Real Madrid és a Liverpool mindenben megegyezett a spanyol válogatott labdarúgó átigazolásában. A "királyi gárda" új vezetőedzője, Vanderley Luxemburgo szívesen megtartotta volna a gólerős támadót, ám elmondása szerint Ronaldo, Raúl és Owen mellett nem tudna állandó játéklehetőséget biztosítani neki. Morientes így távozhat, és bár a Monaco és a Newcastle is leigazolná, a spanyolok azonban a Liverpoollal egyeztek meg. Az angol klub 7 millió fontot fizet Morientesért, és a Real cserekapusáért, az Iker Casillas mellett szintén kevés játéklehetőséget kapó Cesarért.

Szlovákia nyerte a Hopman Kupát. A teniszezők nem hivatalos vegyescsapat világbajnokságának Perth-i döntőjében ugyanis előbb Daniela Hantuchova verte 1:6, 6:4, 6:4-re Gisela Dulkót, majd Dominik Hrbaty győzte le 6:4, 6:1-re Guillermo Coriát. A szlovákok így 2-0-ra vezetnek Argentína ellen, és a párosok mérkőzésétől függetlenül megnyerték a Hopman Kupát. A tavalyi döntőt az Egyesült Államok ellen elbukó Szlovákia 1998 után másodszor diadalmaskodott a vegyescsapat vb-n.

Samuel Kuffour Angliába költözhet. A Bayern München ghánai válogatott labdarúgója az elmúlt években remekül irányította a bajorok védelmét, ám az új edző, Felix Magath nincs megelégedve vele. Több angol élvonalbeli klub, többek között a Newcastle és az Aston Villa is bejelentkezett Kuffourért, aki jelezte: megfelelő ajánlat esetén szívesen költözne a szigetországba.



2005. január 08., szombat 17:16


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület