CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Rendezvények  

Pisztolyos fenyegetés egy éjszakai bárban- Minden utcára került karácsonyfát elszállítanak- Kevesebb lopás, nagyobb biztonság a vonatokon- Thaiföldön eltűnt magyarok * Sport * Időjárás

A Corvinus Rádió hírei Január 11. 16.00 óra
FM 104,6

Továbbra is keresik a szökőár idején Thaiföldön eltűnt három magyart
Karácsonyfa járat indult Sopronban

Pisztollyal fenyegette meg egy osztrák férfi azt a táncosnőt, aki szerinte nem volt hozzá elég kedves és engedékeny Sopron egyik éjszakai bárjában. Reinhoffer Csaba, a Soproni Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője rádiónknak elmondta: az ittas férfi és a táncosnő élettársi kapcsolatban állnak egymással. A kihívott rendőrök a helyszínen elfogták a Flaubert pisztollyal hadonászó embert. A fegyvert, mely egyébként nem volt töltve lefoglalták, az illető ellen pedig fenyegetés miatt szabálysértési eljárást indítottak.

Minden utcára került karácsonyfát elszállítanak Sopronban – tudatta rádiónkkal Koczka László, a Sopron és Környéke Hulladékgazdálkodási Kft. igazgatója.

Kevesebb lopás, nagyobb biztonság a vonatokon – ezt várja a MÁV új szolgáltatásának bevezetésétől. Tegnaptól vagyonőrök is vigyáznak az itasokra és értékeikre az InterCityken. –tudtuk meg Kavalecz Imrétől, a MÁV szóvivőjétől: bejátszás

Egyre kevesebb reménnyel, de továbbra is keresik a szökőár idején Thaiföldön eltűnt három magyart - hangzott el a külügyi szóvivő tájékoztatóján. Egy asszonyról és két felnőtt fiáról van szó, mindhárman Ausztriában élnek. Polgár Viktor szóvivő bejelentette, hogy néhány héten belül a Külügyminisztérium életbe lépteti azt az átfogó válságkezelési csomagot, amelyet a természeti katasztrófa kapcsán szerzett tapasztalatok alapján állítottak össze.

Ukrajnában az elnökválasztás vesztese továbbra sem fogadja el törvényes elnöknek Viktor Juscsenkot, akit tegnap hivatalosan is győztesnek hirdettek ki. Janukovics kijelentette, hogy a legfelsőbb bíróságon támadja meg a központi választási bizottság döntését. Az ukrán legfelsőbb bíróság már többször elutasította Viktor Janukovics panaszait az elnökválasztással kapcsolatban.

Terroristagyanús személyek, illetve csoportok, mintegy 147 millió dolláros vagyonát zárolták világszerte. Az amerikai pénzügyminisztérium államtitkár-helyettese elmondta, hogy elsősorban azok pénzéről van szó, akik kapcsolatban állnak az Oszama bin Laden által vezetett al-Kaida terrorhálózattal és az afganisztáni tálibokkal. Az ENSZ mind a 191 tagállamától megköveteli, hogy utazási és fegyverszállítási tilalommal sújtsák a tálibokhoz és az al-Kaidához köthető személyeket és csoportokat, egyben zárolják vagyonukat.

Súlyos az állapota annak a biztonsági őrnek, akit reggel gépfegyverrel hasba lőttek egy érdi pénzintézet előtt. A bank előtt parkoló páncélautó kísérőjét három férfi támadta meg, amikor a pénzzel kijött a bankból. Azt egyelőre nem tudni, hogy a rablók mennyit zsákmányoltak. A helyszínről egy Chrysler típusú autóval menekültek el, az autót később kiégve megtalálták Budapesten. A rendőrség fokozottan ellenőrzi a Pest megyei utakat. A nyomravezetőnek 2 millió forint jutalmat ajánlottak fel.

Időjárás

Az Észak-Dunántúlon a több órás napsütést követően többnyire felhős, sokfelé párás, tartósan ködös idő várható. A Kisalföldön az északnyugati szél időnként megélénkül. A hőmérséklet kora délután 3, 8, a ködös helyeken 0 fok körül, este mínusz 2, plusz 3 fok körül valószínű.

Sport

Jó előjelekkel készül az ausztrál nyílt teniszbajnokságra Kapros Anikó (képünkön), aki a 110 ezer dolláros összdíjazású canberrai torna első fordulójában sima két játszmában győzte le a harmadik helyen kiemelt amerikai Meghann Shaughnessyt. A 21 éves, az Australian Openen a junior korcsoportban kétszeres tornagyőztes Kapros mindössze öt játszmát veszített el a világranglista 39. helyén álló ellenfelével szemben.

Massimiliano Blardone nyerte a férfi óriásműlesiklást a Világkupa-sorozat Adelbodenben megrendezett állomásán. Az olasz síző az összetettben vezető, amerikai Bode Millert és a finn Kalle Palandert előzte meg.

Újabb tragédia a Dakar-ralin: szívrohamban elhunyt Fabrizio Meoni - jelentette a MobilPress. A korábbi kétszeres győztes olasz motoros a verseny 11. szakaszán egy bukás után a földön maradt, és többé már nem tért magához. A helyszínen lévő orvosi csoport mindent megtett azért, hogy újraélessze Meonit, de már nem tudtak segíteni a 47 éves versenyzőn. Hétfőn egy másik motoros, a spanyol Jose Manuel Perez vesztette életét, miután belehalt csütörtökön szerzett sérüléseibe.



2005. január 11., kedd 16:29


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület