CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Szülőföldünk honismereti, helytörténeti és néprajzi pályázat
2005

Témakörök
A Szülőföldünk Győr–Moson–Sopron Megyei Honismereti Egyesület, az egyesületben társult és működő szervezetek és intézmények, valamint a Megyei Önkormányzat „ Szülőföldünk „ címmel három témakörben hirdet – ez évben immár 30. alkalommal: helytörténeti pályázatot: az új és legújabb kori történetből, néprajzi és nyelvjárási gyűjtőpályázatot, valamint helytörténeti és néprajzi fotópályázatot.

A pályázatok egymástól függetlenek, azokon bárki részt vehet, aki a megyében lakik, tanul, vagy dolgozik, vagy innen származott el és a pályamunkája Győr–Moson-Sopron megye egészével, vagy részegységével valamilyen módon összefügg.

Az első két tárgykörben hirdetett pályázat országos pályázatokhoz csatlakozik, a kiírástól függően 2006-ra illetve 2007-re. Az országos pályázaton a megyei megmérettetésben is részt vett pályamunkák általában sikerrel szerepelnek.

Korosztályok
Az első két tárgykörben általános iskolás korosztálynak (14 éves korig), ifjúsági (18 éves korig) és felnőtt korosztálynak hirdetjük meg a pályázatot, természetesen külön korosztályi kategóriákban kezelve. Itt jegyezzük meg, hogy egyesületünk az idei évben is, és most a 40. alkalommal, külön ifjúsági pályázatot hirdetett meg a megyei Kisfaludy-Napok 2005 keretében. Az itt arany és ezüst fokozatot elért pályamunkák automatikusan részt vesznek pályázatunkon, mintegy második lépcsőben.

Nem pályázhatnak múzeumok, tudományos intézetek történész munkatársai, és olyan kutatók, akik hivatásszerűen foglalkoznak gyűjtéssel vagy történeti kutatómunkával. Szintén nem vehet részt az országos, vagy más megyei pályázatokon díjnyertes alkotások valamint nyomtatásban megjelent illetve kiadás alatt álló munkák

Terjedelem
A pályamunka minimális terjedelme 20-25 gépelt oldal – ifjúsági munkánál 10 – vagy ennek megfelelő oldalszámú kézirat, illetve számítógépes szedés. A pályázatokat dokumentálni kell a felhasznált források jegyzékével és hivatkozási jegyzetekkel.
Egy pályázó, vagy pályázó közösség, több pályamunkát is benyújthat, több témakörben is pályázhat.

Beadási határidő: 2005. június 15.
Eredményhirdetés: 2005. augusztus, Szent István napi közművelődési ünnepség. (A Kisalföld, illetve megyei médiumok közli a pontos helyet és időpontot – egyesületünk meghívóján túl is.)

A jeligés pályázatokat a Szülőföldünk Győr-Moson-Sopron Megyei Honismeret Egyesület címére kell beküldeni: 9021 Győr, Arany János u. 28-32. Telefon 96/324-481, 341-055. A pályamunkákhoz mellékelni kell a pályázó vagy pályázó közösség nevét, pontos lakcímét, telefonszámát tartalmazó lezárt borítékot, - melyre a jeligét és a pályázó vagy pályázó közösség életkorát is fel kell írni.

A pályázatokat minden témakörben két azonos tartalmú és kiállítású példányban kell a megadott határidőre beküldeni, kivéve a fotópályázatot, amelyet egy példányban kell beadni.
A díjazott és dicséretben részesült munkákat a megyei közgyűjteményben helyezzük el, illetve továbbítjuk az országos pályázatokra, - kezelésük a szerzői jogok tiszteletben tartásával történik.
A pályázat kiírásának nem megfelelő dolgozatokat nem őrizzük meg és nem küldjük vissza.

A Szülőföldünk Egyesület a tárgykörök formai, tartalmi különbségeiből adódó speciális tudnivalókról – a kiemelten kezelt témákról felvilágosítást, információt kérhetnek minden szerdán 10-től 12-ig, és 15-től, 16 óráig telefonon: 96/324-481.
Módszertani segítséget pedig a megyei és városi közgyűjtemények – könyvtárak, levéltárak, múzeumok adnak, nyitvatartási idejükben.

Díjak
A pályadíjak előreláthatóan, sajnos maradnak az eddigi szinten, azaz 5.000-10.000,- Ft között, korosztálytól függően, de egyesületünk számít több, támogatást nyújtó alapítvány és kulturális, gazdasági szervezet segítségére amely lehetővé tenné a pályadíjak emelését.
Győr, 2004 november

A meghirdető szervek nevében:
Szülőföldünk Győr-Moson-Sopron
Megyei Honismeret Egyesület



2005. január 11., kedd 21:06


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület