CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 28., vasárnap, Valéria napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Rendezvények  

Ünnepelték a dakar győri résztvevőit- Gyerekeket oltanak magyar orvosok Indonéziában.- Lavinák, viharok, jégpályává vált utak szedtek áldozatokat Közép-Európa több országában

A Corvinus Rádió hírei Január 23. 19.00 óra
FM 104.6

Gyerekeket oltanak magyar orvosok Indonéziában. A kilenc tagú csoport ma több, mint száz gyereket oltott be - közölte Kristóf Imre.
A logisztikai feladatokat ellátó szakember hozzátette: a magyar orvosok helyi elfogadottságát mutatja, hogy műtéteket végeznek Banda Aceh katonai kórházában. Beszámolt arról is, hogy vasárnap enyhe földmozgást lehetett érezni a térségben, de az ijedtségen kívül semmi más bajt nem okozott. A KARISZ Karitatív Szövetség és a Magyar Baptista Szeretetszolgálat orvoscsoportja várhatóan szerdán indul haza.

Kijevben beiktatták hivatalába Viktor Juscsenko ukrán elnököt. A több hónapos politikai küzdelem után hivatalosan is az elnökválasztás győztesévé nyilvánított, Nyugat-barátnak tartott politikus az ukrán parlament épületében tette le az esküt. Ezután Viktor Juscsenko a Függetlenség téren tartott beszédet, ahol többszázezer ember előtt hangsúlyozta, hogy fontos céljának tekinti Ukrajna európai uniós csatlakozását, és a szorosabb nyugati kapcsolatokat. Az új ukrán elnök ugyanakkor kiemelte: arra törekszik, hogy fenntartsa az erős köteléket Oroszországgal is.

A Fidesz szerint a Gyurcsány-kormány első száz napjának a természetvédelem a nagy vesztese. A győztesek a romániai bányavállalatok és a gyapjaslepke - fogalmazott Medgyesy Balázs. Az ellenzéki párt szakpolitikusa budapesti sajtótájékoztatóján úgy vélte, hogy 2004 a környezetvédelmi balesetek éve volt, és az árvízi biztonság ügyében sem történt előrelépés. A kormány politikusai inkább megnyugtatták az embereket ahelyett, hogy csökkentették volna az egészségükkel, biztonságukkal kapcsolatos kockázatokat - vélte Medgyesy Balázs, és kérte a kormányfőt, szakítson ezzel a gyakorlattal.

Lavinák, jégpályává változott utak, orkánerejű téli viharok okoztak halálos áldozatokkal is járó balesetet több közép-európai országban. Ausztriában négy ember vesztette életét lavinaomlásban, és Svájcban is több személyt temetetett maga alá a lezúduló hótömeg. A sok csapadék, a viharos szél és az enyhe időjárás hatására a legmagasabbnál csak egy fokkal alacsonyabb, négyes fokozatú lavinariadót rendeltek el az Alpokban.
Csehországban erős havazás okoz fennakadást a közlekedésben, Németországban legalább ketten vesztették életüket olyan balesetekben, amelyek tükörsima, jeges utakon történtek.
Spanyolországot eközben hideghullám fenyegeti. Az időjósok szerint havazni fog az elkövetkező napokban a Costa Braván és Mallorca szigetén.

Irakban hatan haltak meg különböző támadásokban. Egy szakközépiskola három tanárát Badzsitól északra ölte meg egy út mentén elhelyezett pokolgép. Egy anya és lánya szintén Badzsi közelében vesztette életét, amikor autójukat eltalálta egy iraki katonai konvojnak szánt bomba. Tikrittől északra egy hazatérő iraki katonát öltek meg. Ugyanakkor az iraki Anszar al-Szunna nevű fegyveres csoport azt közölte, hogy lelőttek egy Moszulban elfogott iraki nemzeti gárdistát. Az erről szóló videót egy internetes oldalon tették közzé.

Izraeli tudósok olyan nagyfrekvenciás mikrohullámú sugárral működő fegyvert készítettek, amely harcképtelenné teszi az ellenséget, de nem öli meg, illetve nem okoz neki súlyos sebeket, írta vasárnapi számában a Maariv izraeli újság. A szóban forgó fegyvert az egyik legnagyobb ciszjordániai zsidó telep, Ariel elektronikai laboratóriumában fejlesztették ki. A kibocsátott sugár égés érzetét kelti a testen, és így teszi időlegesen harcképtelenné az eltalált személyt - olvasható a cikkben.

Ünnepelték a dakar győri résztvevőit. A Dakar ralin sikeresen szerepelt győri motorosokat köszöntötték szombat este a kisalföldi megyeszékhelyen. A sportolókat szinte sztárként fogadták Győrben, rengetegen gratuláltak nekik és kértek tőlük autogramot. A két győri versenyző újoncként teljesítette a távot, Varga Ákos 27-ként, Nagy Péter pedig 81-ként.



2005. január 23., vasárnap 21:32


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület