CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 28., vasárnap, Valéria napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Rendezvények  

Csempész cigarettát találtak Hegyeshalomnál- Pokolgép robbant Bagdadban- Az ENSZ az auschwitzi koncentrációs tábor felszabadításának 60. évfordulójára emlékezik * Időjárás

A Corvinus Rádió hírei Január 24. 11.00 óra
FM 104.6

Ismét nagy mennyiségű csempész cigarettát találtak a győri Fővámhivatal Mélységi Ellenőrző Csoportjának járőrei a hegyeshalmi határátkelőnél a hétvégén. A vám-és pénzügyőrök magyar, román, ukrán, osztrák és szerb-monenegrói állampolgárok autójában, különböző időpontokban csaknem 2 ezer karton adójegy nélküli cigarettát találtak. A mintegy 4 és félmillió forint értékű dohányárut lefoglalták, az elkövetők ellen eljárást indítottak.

Bagdadban 10-en megsérültek, amikor egy öngyilkos merénylő felrobbantotta autóját az úgynevezett zöldövezet közelében. A sebesültek közül heten rendőrök, hárman pedig civilek. Közben az al-Kaida terrorszervezettel kapcsolatban álló Abu Muszab Al-Zarqawi csoportja újabb embert végzett ki. Ezúttal egy egyiptomi sofőr az áldozat, aki a csoport szerint együttműködött az Egyesült Államokkal.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete ma rendkívüli ülésen emlékezik az auschwitzi koncentrációs tábor felszabadításának 60. évfordulójára. Ez az első alkalom, hogy az ENSZ külön ülést szentel a holokausztnak. A megemlékezés főszónoka Elie Wiesel Béke Nobel-díjas író lesz, aki maga is megjárta a buchenwaldi haláltábort. Beszédet mond Bársony András, a Külügyminisztérium politikai államtitkára is.

Németországban elfogták az al-Kaida terrorhálózat két feltételezett tagját. A két férfit, egy iraki állampolgárt és egy Líbiában született palesztint Mainzban vette őrizetbe a német rendőrség. Az irakit azzal gyanúsítják, hogy pénzt gyűjtött, a szervezésben segített az al-Kaidának, és megpróbálkozott hasadóanyag beszerzésével is.

Ukrajna új elnöke a tervek szerint már ma találkozik Vlagyimir Putyin orosz elnökkel Moszkvában. Viktor Juscsenko a héten Közép- és Nyugat-Európába is ellátogat. A tegnap beiktatott ukrán elnök beszédében független, erős, demokratikus jogállamot ígért és európai uniós tagságot szorgalmazott.

Súlyos hóviharok bénították meg az Egyesült Államok észak-keleti államait. Az eddigi értesülések szerint hatan haltak meg az ítéletidőben. Az utak sokfelé járhatatlanok, Boston és Philadelphia repülőterét ideiglenesen le kellett zárni, légi járatok ezreit törölték. A meteorológusok szerint száz éve nem voltak ilyen súlyos hóviharok az Egyesült Államokban.

Az időjárásról
Mindenütt megnövekszik a felhőzet, helyenként kisebb havazás, hózápor is lehet. A keletire, északkeletire forduló szél megélénkül, néhol erős lökések is kísérhetik. A hőmérséklet délután mínusz 1, plusz 3, este mínusz 2, mínusz 7 fok között várható.



2005. január 24., hétfő 11:40


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület