CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Űrvadász  

Nemzetközi sci-fi-író pályázat

Űrkutatási témájú tudományos- fantasztikus írásokkal lehet indulni egy nemzetközi pályázaton.

Az EURISY szövetség, a Norvég Űrkutatási Oktatóközponttal (NAROM)és az UNESCO-val közösen tudományos-fantasztikus írásművek elkészítésére pályázatot hirdet. A pályázat célja a fiatalok figyelmének felkeltése a világűr békés célú kutatásával kapcsolatban. A pályázók feladata elképzelni és leírni az űrkutatás jövőbeli fejlődését, a műszaki fejlesztéseket, a tudományos felfedezéseket vagy a világűrbeli életet.

Két korcsoportban hirdetik meg a pályázatot: 12-14 évesek és 15-17 évesek számára. A versenyen az EURISY tagjainak országaiban (így Magyarországon is), az Európai Űrügynökség (ESA) tagországaiban, illetve az UNESCO európai és észak- amerikai tagországaiban élő diákok vehetnek részt.

A megírandó történet kapcsolódhat a Naprendszer egy másik bolygójára történő utazáshoz, illetve az ott-tartózkodáshoz, idegen lényekkel való találkozáshoz, a világűrben végrehajtott építőmunkához, tudományos felfedezéshez, stb. Bármely téma mögött a világűr békés kutatásának és felhasználásának gondolata húzódjon meg. Minden ötlet érdekes lehet – ereszd szabadjára a fantáziád!

Az írásmű terjedelme legfeljebb 1000 (ezer) szó legyen. A történet íródhat angolul, a nemzetközi verseny közös nyelvén. Ugyanakkor magyar nyelvű dolgozatok is beküldhetők. A verseny hazai koordinátora, a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) szükség esetén gondoskodik a nemzetközi döntőbe továbbjutó művek angolra fordításáról. A MANT által felkért zsűri bírálja majd el a Magyarországról beérkezett dolgozatokat. Ezután korcsoportonként a legjobb két pályamunkát az EURISY-hez továbbítja. A végső győzteseket egy nemzetközi zsűri választja ki a résztvevő országok legjobbjai közül. A pályaművek legkésőbb 2005. május 15-ig be kell érkezzenek a verseny hazai koordinátorához. További részletekért, a jelentkezési lapért a MANT honlapját érdemes felkeresni. Információk angolul az EURISY honlapján is szerezhetők.

Mindkét korcsoportban a nemzetközi verseny első helyezettjének jutalma egy digitális fényképezőgép. A második és harmadik helyezetteket szintén jutalomban részesítik majd.

Magyar Asztronautikai Társaság honlapja

Az EURISY honlapja



Szalai Tamás

2005. január 26., szerda 12:47


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület