CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 28., vasárnap, Valéria napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Rendezvények  

Éjszakától újabb havazásra kell számítani- Beindították a Dalos-hegyi sífelvonót- A Gyár utca tervezett megnyitása * Időjárás

A Corvinus Rádió hírei Január 28. 18.00 óra
FM 104.6

Éjszakától újabb havazásra kell számítani
Beindították a Dalos-hegyi sífelvonót
Újabb adócsökkentési elképzelést szorgalmaz az SZDSZ

Éjszakától újabb havazásra, viharos szélre és hófúvásokra kell számítani, jelenleg viszont nincs hó által elzárt település az országban, néhány mellékút kivételével járhatóak a közutak, megközelíthetőek a határátkelőhelyek és menetrendszerűen közlekednek a vonatok is. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint, dél felől újabb mediterrán ciklon érkezik az ország fölé. Emiatt éjszakától délen újabb havazás lesz, de szombaton az ország más pontján is előfordulhat hóesés - mondta Nadrai Attila, az OMSZ ügyeletese. A déli országrészben akár 5-10 centiméter hó eshet, másutt 1-3 centiméterre lehet számítani.
Az elmúlt két napban a havazás miatt 67 esetben kellett kivonulniuk a tűzoltóknak. Több személy is megsérült, minderről Pesztenlehrer Lajos, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatója számolt be a Corvinus Rádiónak.

Ma délután már működött a felvonó a soproni Dalos-hegyi sípályán. A Tanulmányi Erdőgazdaság Rt. és az önkormányzat megállapodása értelmében hétköznapokon délután, valamint hétvégén egész nap ingyenesen vehetik igénybe a télisportok kedvelői a felvonót. A Dalos-hegyi sípályával kapcsolatos tudnivalókról Rákóczi József, soproni sportfelügyelő tájékoztatta a hallgatókat.

Sopronban közgyűlési előterjesztés készült a Gyár utca tervezett megnyitásával kapcsolatban, írja a Kisalföld. Az állami fennhatóság alatt álló rész ingyenes igénybevételét kéri a sopron önkormányzat. A Gyár utca megnyitásával lehetőség nyílna Wesselényi utcából a Táncsics utcán keresztül eljutni a Vitnyédi utcába. A költségvetésben már elkülönítették az út kiszélesítésének költségét. Sopronban emellett az önkormányzat több körforgalom megépítését is tervezi. Többi között körfogalom épülne a Selmeczi és a Lackner Krisztóf kereszteződésében, a Kossuth utcai óránál illetve a későbbiekben a Mező, a Csatkai és az Újteleki találkozásánál.

A győri hajléktalanokat segítő szolgálat idén is kísérletet tesz a megyében élő hajléktalanok számának felbecsülésére. A részleteket Sütő Csaba, a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat vezetője mondta el a Corvinus Rádiónak.

A tavaly novemberi, soproni időközi képviselő-választásra fordított összegekről január 27-ig volt elszámolási kötelezettsége a pártoknak. A Fidesz által közzétett adatok szerint a soproni időközi választásra 883 ezer forintot fordítottak. A Szabad Demokraták Szövetsége pedig 886 ezer forintot költött a kampányra. Az MSZP a soproni és a szécsényi választásra összesen 1 millió 596 ezer 430 forintot költött, áll a Magyar Közlönyben. Az új választás időpontjáról február 3-án dönt az Országos Választási Bizottság, írja a Kisalföld.

A szocialisták szerint Magyarország 100 milliárd forintos többletre számíthat az idén az unió költségvetésébe befizetett összeghez képest. Erről Varju László, a párt frakcióvezető-helyettese beszélt budapesti tájékoztatóján. Tavaly 76 milliárd forinthoz jutott Magyarország, 2007 és 2013 között pedig 15 ezer milliárd forintra van kilátása az uniós költségvetésből - jelentette ki a szocialista politikus. A Fidesz országgyűlési képviselője, Nógrádi Zoltán viszont úgy vélte, hogy kicsi az esélye, hogy a 100 milliárdhoz hozzá is juthatunk. Többletre csak akkor számíthatunk, ha az összes fejlesztési forrás száz százalékát le tudjuk hívni. Ilyen ország eddig még nem volt Európában - jegyezte meg Nógrádi Zoltán.

Még 40 milliárd forintnyi tavalyi áfa-visszaigénylési kérelmet kell egyeztetni az uniós partnerszervezetekkel ahhoz, hogy a kifizetés jogosságáról meggyőződjön az APEH - jelentette ki Draskovics Tibor. A pénzügyminiszter hozzátette, hogy az adóhatóság több száz, kisebb összegű áfa-visszaigénylést már teljesített. Draskovics Tibor szerint ebben a hónapban már teljesülni fognak az áfa bevételi prognózisok a vártnál nagyobb karácsonyi forgalom és a szigorúbb ellenőrzés hatására.

Újabb adócsökkentési elképzelést szorgalmaz a Szabad Demokraták Szövetsége. A kisebbik kormánypárt azt javasolja, hogy jövő januártól évi 3 millió forintos keresetig legyen 18, afölött 34 százalék a jövedelemadó-kulcs, egyúttal kerüljenek ki az adórendszerből a kedvezmények és a szociálpolitikai elemek. Az egyszerűsített vállalkozói adó mintájára továbbra is javasolja az egyszerűsített személyi jövedelemadót, mint választható adónemet, számításaik szerint 29 százalékos kulccsal.

Az időjárásról
Az ország nagy részén felhős marad az ég, elszórtan lehet kisebb havazás, hószállingózás. Helyenként megélénkül az északi, északkeleti szél. Délután mínusz 2, mínusz 7, este mínusz 5, mínusz 10 fok várható.



2005. január 28., péntek 21:32


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület