CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 27., szombat, Zita napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Rendezvények  

A miniszterelnök február 7-én nevezi meg Hiller István utódját a kulturális tárca élén- Országok a hó fogságában- Állandó az Egyesült Államok terror-fenyegetettsége

 

A Corvinus Rádió hírei Január 29. 15:00 óra
FM 104.6

A miniszterelnök február 7-én nevezi meg Hiller István utódját a kulturális tárca élén. Gyurcsány Ferenc az MSZP kétnapos Tapolcán tartott elnökségi ülése után elmondta: a kormány az új felsőoktatási törvényt a jövő hónapban terjeszti a parlament elé és elindítják a felsőoktatási reformot. Megkezdődik a felsőoktatás történetének legnagyobb intézményfejlesztési programja is, a 170 milliárd forintos Magyar Universitas program. Hiller István pártelnök elmondta: megkezdték a parlamenti képviselőjelöltek állítását a 2006-os országgyűlési választásokra és ezt szeretnék június 30-ára befejezni. Hozzátette: a köztársasági elnök jelöléséről szó esett az elnökségi ülésen, de nevek nem hangzottak el.

Országok a hó fogságában Csehországban számos falut zárt el a külvilágtól az intenzív havazás, néhány településen szerda óta nincs áram. Albániában hatra nőtt a hideg időjárás halálos áldozatainak száma. Svájcban mínusz 28, dél-Németországban pedig mínusz 27 fokot mutattak a hőmérők.
Albániában vasárnap óta hatan vesztették életüket hideg időjárás következtében. Egy nő akkor halt meg, amikor egy jeges hídról a folyóba zuhant. Előzőleg öten közlekedési balesetben haltak meg.
Az elmúlt öt napban kétméteres hó esett, a zord időjárás az ország északi és keleti részén több ezer embert elvágott a külvilágtól. A kormány 600 tonna élelmiszert küld az ítéletidő sújtotta régiókba.
 
Állandó az Egyesült Államok terror-fenyegetettsége, fel kell készülni arra, hogy akár biológiai vagy vegyi fegyverekkel is támadhatnak a terroristák. Ezt állapította meg a búcsúzó belbiztonsági miniszter.
Elkerülhetetlen, hogy az Egyesült Államokat újabb terrortámadás érje, legalábbis a leköszönő belbiztonsági miniszter szerint. Tom Ridge pénteken, távozása előtt egy interjúban arról beszélt, hogy Washingtonnak éppen ezért nemcsak, sőt nem elsősorban az al-Kaidára kellene figyelnie, hanem hasonló különféle terrorista szervezetekre, amelyek immár az al-Kaidától függetlenül is megalakultak.
Ridge egyébként február elsején hagyja el a hivatalát, és úgy gondolja, hogy ha globális terrorizmusról beszélünk, akkor az a legjobb, ha az Egyesült Államok sokfelé, és sokféle szervezetre figyel, és az Egyesült Államok készüljön fel arra is, hogy akár biológiai, akár vegyi fegyvertámadás érheti.

Irán együttműködik a Nemzetközi Atomenergia-ügynökséggel. Ezt Mohamed el-Baradei a szervezet főigazgatója mondta az idei világgazdasági fórum alatt tartott sajtóértekezletén, hangsúlyozva Teherán jó együttműködő képességét.
Saul Mofaz izraeli védelmi miniszter pénteken úgy értékelte, hogy Irán nukleáris fegyverkezési programjában gyakorlatilag elérte azt a pontot, ahonnan már nincs visszatérés, és "csak időt akar nyerni". George W. Bush amerikai elnök január 17-én kijelentette, hogy nem zár ki egy katonai akciót Iránnal szemben abban az esetben, ha nem járnak sikerrel a diplomáciai erőfeszítések Teherán meggyőzésére: mondjon le atomfegyver birtoklásáról.

Julia Timosenko a kormányfő-jelölt Az ukrán államfő hivatalosan is benyújtotta a parlamentben Julija Timosenko miniszterelnöki jelölését.
A törvényhozás várhatóan február elején hoz döntést. Viktor Juscsenko államfő hétfőn nevezte ki választási szövetségesét ügyvezető kormányfőnek. Az ukrán főügyészség minden eljárást beszüntetett Julija Timosenko ellen.
Az ügyvezető kormányfőt azzal gyanúsították, hogy az 1990-es években hivatali visszaélést követett el, amikor az Ukrajnai Egyesült Energiarendszerek energiaipari vállalat vezetője volt.



2005. január 29., szombat 23:13


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület