CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 27., szombat, Zita napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Rendezvények  

A Magyar Demokrata Fórum Országos Választmánya támogatja az MDF és a Magyar Demokrata Néppárt egyesülését- Az SZDSZ nem állít közös listát senkivel a 2006-os parlamenti választásokra

A Corvinus Rádió hírei Január 29. 20:00 óra
FM 104.6
A Magyar Demokrata Fórum Országos Választmánya támogatja az MDF és a Magyar Demokrata Néppárt egyesülését. Végleges döntés a tavaszi országos gyűlésen keletkezhet.
Dávid Ibolya, az MDF elnöke hangsúlyozta: a Magyar Demokrata Fórum erősödése, kitartása, és a valódi jobboldali alternatíva lehetősége vonzza a párthoz az együttműködő partnereket.
Az MDF elnöke elmondta: "Az MDF nyitott a normális Magyarország programja mentén, nyitott a jobboldali többpártrendszer, a valódi többpártrendszer mentén. Nyitottak vagyunk együttműködésre, mert kormányváltást akarunk. Ezek voltak azok az érvek amelyek mentén közös nevezőre jutottunk az MDNP-vel, és jutottunk el oda a választmányi döntésünkkel, hogy ennek az egyesülésnek a lehetősége az elkövetkező hetekben valósággá válik."

Az SZDSZ nem állít közös listát senkivel a 2006-os parlamenti választásokra. Ezt Kuncze Gábor jelentette be a szabad demokraták Országos Tanácsának ülését követően. A párt elnöke hozzátette: ennek oka, hogy így szeretnék biztosítani a liberális szavazók önálló képviseletét. Bejelentette: az SZDSZ március 19-én Szegeden tartja küldöttgyűlését, ahol a politikai vitán túl szűk körű alapszabály módosításra is sor kerül.
A Vajdaságban gondok terhelik a nemzetek közötti viszonyt - állapította meg az Európai Parlament tényfeltáró bizottsága. A küldöttség tagjai szabadkai vizsgálódásuk után nyilatkoztak. Sérelmezik, hogy az etnikai alapú jogsértések nem jutnak el bírósági szakaszba, és a hatóságok nem tettek kézzelfogható lépéseket az intolerancia csökkentésére. A delegáció tagjai a szabadkai városházán tárgyaltak egyházi elöljárókkal, civil szervezetek vezetőivel, középiskolai tanárokkal, kisebbségi pártok és nemzeti tanácsok vezetőivel, rendőrségi és bírósági tisztségviselőkkel, illetve az incidensek kárvallottjával.

Az új amerikai oktatási miniszter felszólította az amerikai közszolgálati televíziót, a CBS vezetését, hogy sürgősen utalja vissza azt a pénzt, az adófizetők pénzét, amit egy gyermekek oktatására, nevelésére szánt műsorhoz adott a minisztérium. Az oktatási tárca ugyanis részben finanszírozta egy olyan műsor elkészítését, amely a gyermekek olvasási kedvét és kultúráját lenne hivatott serkenteni.
A műsor elkészült, méghozzá egy rajzfilm és egyik jelenetében homoszexuális pár a főszereplő. Civil szervezetek egész sora, valamint különféle családpolitikai, családvédelmi csoportok azonnal tiltakoztak azzal érvelve, hogy a homoszexualitás iránti tolerancia nem a gyerekműsorok feladata a televízióban és egyébként is a tét az, hogy az iskolákban ne történjék meg a homoszexualitás úgymond normalizálása.
Az oktatási miniszterasszony most nem csak az adófizetők pénzét kéri vissza, hanem azt is elrendelte, hogy az inkriminált tévéprogramból húzzanak ki minden hivatkozást az oktatási minisztériumra.

Az LG Electronics a gazdaság lassú növekedése dacára rekord nagyságú éves értékesítési eredményt könyvelhetett el: az elért 23,9 milliárd dollár az előző évvel összehasonlítva 22,2 százalékos növekedést jelent.
Az LG Electronics 2004-ben a legnagyobb éves értékesítési eredményét, 23,9 milliárd dollárt jegyezhetett fel, amely az előző év hasonló eredményéhez képes 22,2 százalékos növekedést jelent. A koreai eladások 4,9 milliárd dollárt tettek ki (6,1 százalékos növekedés), az export pedig 19 milliárd dolláros értéket generált (27,2 százalékos növekedés). Az akadozó koreai gazdaság és a globális informatikai iparág késleltetett fellendülésének közepette a vállalat fenntartotta növekedését a mobiltelefonok, a plazmaképernyők és a digitális televíziók területén a marketingre és kutatás-fejlesztésre fordított növekvő erőfeszítései révén.

Az ötös lottó 4. heti nyerőszámai a következőek:
2, 8, 37, 38, 54,
A főnyeremény 1 milliárd 363 millió forint.
Ez volt a hazai lottótörténelem 2500. sorsolás.
Joker: 382 304
A főnyeremény 19 millió forint.



2005. január 29., szombat 23:24


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület