CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 1., szerda, Fülöp, Jakab, Amarilla napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Rendezvények  

Vonat gázolt autót a megyében- Szájer: Ismét intőt kapott Magyarország az Európai Bizottságtól- Meghalt Tar Sándor

 

A Corvinus Rádió hírei Január 30. 18.00
FM 104.6


Könnyű sérülésekkel szállították kórházba azt a férfit, aki reggel autójával vonat elé hajtott a Győr-Moson-Sopron megyei Beleden. Az eddigi vizsgálat szerint a baleset idején a fénysorompó tilosat jelzett. Az ütközés miatt, az Intercity vonat majd egy órát vesztegelt.
A megyében a hétvégén ez már a második eset, hogy személykocsi vonat elé hajt. Szombaton Sopron környékén halt meg egy ember ilyen balesetben.

Az éjszaka feltámadó szél miatt újabb hóátfúvásokra kell számítani az ország északnyugati részén útnak indulóknak. Győr-Moson-Sopron megyében a 85-ös, 86-os főutakon és Csorna, Kapuvár térségében nehezebb autózni. Ezeken a vidékeken több mellékút is időszakosan járhatatlan. Veszprém megyében, Pápa térségében találkozhatnak hasonló körülményekkel az autósok.

Szájer József Fideszes euroképviselő szerint a héten közzétett Európai Bizottsági jelentés ismét intőt ad Magyarországnak. A szocialista Varjú László viszont cáfolta, hogy Magyarországot bármiért elmarasztalták volna az elmúlt időszakban. Az Európai Néppárt frakciójának Fideszes alelnöke sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a kormány gazdaságpolitikája miatt az uniós források megszerzését kockáztatjuk. Az MSZP-s Varjú László viszont azt hangsúlyozta, hogy az uniós pénzek hatékony felhasználásához összefogásra lenne szükség, és ebben a Fidesz frakciójának is van felelőssége.

Meghalt Tar Sándor Az  író ma hajnalban, 64 éves korában elhunyt -  erősítette meg az MTI-nek Kovács Zsolt, az író barátja. A József Attila díjas írót otthonában érte a halál, amelyet feltehetően tüdőembólia okozott.

Irakban hivatalosan már véget ért a választás, az ország több mint ötven éve első, szabad választásán. A BBC beszámolója szerint azonban több helyen még mindig folytatódik a szavazás, mert az emberek sorban állnak a szavazóhelyiségek előtt. A 14 millió szavazásra jogosult több, mint 72 százaléka járult az urnákhoz, hogy megválassza a több mint száz párt jelöltjei közül azt a 275 képviselőt, akik a tervek szerint újraírják a közel-keleti ország alkotmányát és előkészítik a következő, teljes mandátumú parlamenti választást. Egyes, elsősorban síiták lakta területeken 90 százalék feletti volt a részvételi arány. A nemzetközi megfigyelők első jelentései szerint kisebb csalásoktól eltekintve rendben zajlottak a választások Irakban. A szavazóhelyiségek közelében számos helyen öngyilkos merénylők robbantottak, az akciók nagy részét az al-Kaida terrorszervezet vállalta magára. Az iraki belügymisztérium közlése szerint 36-an vesztették életüket a merényletekben, mintegy 100-an megsérültek.

Az OPEC országai nem változtatnak a kitermelési kvótákon, meggyőződésük szerint az 50 dollár körüli olajár nem fojtja el a világgazdasági növekedést.
A mai napon Bécsben ülésező kőolaj-exportőrök rövid idő alatt megállapodtak abban, hogy nincs szükség a kitermelési kvóták módosítására, noha a fogyasztó országokat aggasztják a növekvő olajárak - jelentette a Reuters. A kartell miniszterei hangsúlyozták, hogy a világ nagy gazdaságai ellenőrzésük alatt tartják az inflációt, a kamatok alacsonyak, s ez elég a növekedéshez.
A 45-55 dollár közti amerikai könnyűolajár nem befolyásolta a világgazdasági növekedést - vélte egy nigériai illetékes, s vele egyetértésben Kuvait OPEC-megbízottja is azt hangsúlyozta, hogy a magas ár nem érinti a világgazdaságot, nem lesz rá erős negatív hatással.
A Reuters szakértői szerint az OPEC kész megvédeni a 40 dollár körüli árat az USA-ban irányadó olajat illletően, a kartell saját kosara számára pedig 30-35 dolláros árat. A miniszterek egyetértettek abban, hogy a régi, 2000 márciusában megállapított 22-28 dolláros kosarat felfüggesztik, de nem szabnak meg helyette újat, mert az árak nagyon volatilisek.
 

Időjárás

Az Észak-Dunántúlon hétfőn eleinte derült, hideg idő várható, majd északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet és a déli óráktól havazás kezdődik, délután már havas eső is lehet. Élénk, majd erős lesz a nyugati, északnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 0, +1 fok között alakul. Késő este 0 fok várható.
 



2005. január 30., vasárnap 19:43


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület