CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Rendezvények  

Füstmérgezés Zemplénben- A jövő évi költségvetésből fizeti ki a kormány az idei panelprogam jó részét- Csak az OTP emelkedik- Az EU pénzügyminisztereinek többsége támogatná a repülési-üzemanyagadót

 

A Corvinus Rádió hírei - Február 7. 11.00 óra
FM 104.6

34 méter magas volt a dél-ázsiai cúnami-fal
Füstmérgezés Zemplénben
Csak az OTP emelkedik

Két gyerek szenvedett füstmérgezést a Zemplén megyei Vajdácskán – tudta meg a HavariaPress. Vajdácska egyik családi házában vasárnap este gyulladt ki a lakószoba melletti, használaton kívüli helyiség. A helyszínre riasztott tűzoltók hamar megfékezték a lángokat, ám a család két gyermekét enyhe füstmérgezéssel kórházba kellett szállítani. A vizsgálat eddigi eredményei szerint a tüzet elektromos zárlat okozta.

A jövő évi költségvetésből fizeti ki a kormány az idei panelprogam jó részét - tudatta az Országos Lakás- és Építésügyi Hivatal (OLÉH). A közlemény szerint az 1,9 milliárd forintos keret 6 milliárd forinttal egészülhet ki egy kormányzati döntéssel a 2006-os büdzsé terhére. A Népszabadság úgy tudja, erről még csak szóbeli megállapodás született, a szükséges kormányhatározatok most készülnek. A lap értesülései szerint az idei költségvetésben csak 800 millió forint jut a programra, mivel az elkülönített 1,9 milliárdból 1,1 milliárdot a tavalyi pályázatok kifizetése köt le. Így idén összesen 6,8 milliárd forint értékben írhatnak ki pályázatot.

Feszültség alakult ki állítólag Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Draskovics Tibor pénzügyminiszter között, mivel Draskovics puhán tárgyalt a bankokkal a banki többletadóról - hivatkozott sajtóinformációkra a Magyar Rádió a pénzügyminiszterrel készült interjúban. Draskovics ezzel kapcsolatban elmondta, hogy kitűnő munkakapcsolatban dolgozunk együtt a miniszterelnökkel, s a személyes viszonyuk is jó.

Veress Emődöt nevezte ki ma az RMDSZ önkormányzatokért felelős ideiglenes ügyvezető alelnöki tisztségének betöltésére Takács Csaba ügyeveztő elnök. A kinevezés a szövetségi elnök megerősítése, a Szövetségi Képviselők Tanácsa és a Szövetségi Egyeztető Tanács együttes ülésének jóváhagyása után válik véglegessé. Az RMDSZ területi szervezetekért és önkormányzatokért felelős ügyvezető alelnöke Nagy Zsolt jelenlegi távközlési és informatikai miniszter volt.

Csak az OTP tudott emelkedni a blue chipek közül a kereskedés első órájában a Budapesti Értéktőzsdén, a bankpapír azonban 1,25 százalékkal 6063 forintra, de a 6095 forintos szintet is érintette már. A többiek esnek: a MATÁV 0,5 százalékkal 920 forintra, a MOL 0,3 százalékkal 13.160 forintra, míg a RICHTER 0,6 százalékkal 26.315 forintra.

A múlt év december 26-i dél-ázsiai cúnami hullámai Szumátra szigeténél elérték a 34 méteres magasságot, az ároszlop sebessége másodpercenként 7-8 méter volt, és az elárasztott terület 5 kilométernél is hosszabb volt - közölte a helyszínen vizsgálódó nemzetközi tudományos expedíció.

8571 ember maradt áram nélkül Novorossiiskban és külvárosában, miután egy villámcsapás miatt megbénult a Kubanenergo Villamos Művek rendszere vasárnap - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az RSOE.
Mínusz 10 C°-os hőmérséklet és 133 km/h-s szél köszöntött az Oroszországi Novorossiisk városra vasárnap. A legnagyobb károkat Natukhayevskaya, Rayevskaya és Lenin falvakban okozott a szélsőséges időjárás. Villámcsapás, valamint az orkán erejű szél által kidöntött fák miatt szünetelt az áramszolgáltatás Novorossiiskban, és a környező településeken. Több transzformátor állomásban is jelentős kár keletkezett. Személyi sérülésekről nem érkezett bejelentés

Az EU pénzügyminisztereinek többsége támogatná a repülési-üzemanyagadó – esetleg repülőjegy-adó – bevezetését, amelyből fejlesztési segélyeket lehetne finanszírozni – közölte az EU soros elnöki tisztét betöltő Luxemburg kormányfője Londonban, a G7-ek pénzügyminisztereinek találkozója után.
A kerozinadó lesz az egyik fő témája az uniós pénzügyminiszterek májusi csúcsértekezletének. Németország és Franciaország támogatja az adófajta bevezetését, Nagy-Britannia és Olaszország azonban ellenzi.

Pénteken megindult a termelés a világ legmélyebb aranybányájában: a dél-afrikai Johannesburgtól negyven kilométerre délnyugatra található South Deep-Mine két párhuzamos aknája 2991,5 méteres mélységbe vezet.
A bánya az egyik legnagyobb ismert aranykészlettel rendelkezik, becslések szerint 55,6 millió uncia arany nyerhető ki az itt bányászott kőzetből (31,1035 gramm/uncia). A bánya 9 méter széles, kettős betonaknáit 1994-ben kezdték el építeni. A főaknából hatvan évig havonta körülbelül 235 ezer tonna aranytartalmú kőzet és meddőkőzet termelhető ki. 2009-től évente várhatóan 800 ezer uncia arany állítható elő az itt bányászott kőzetből



2005. február 07., hétfő 11:10


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület