CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Rendezvények  

Magyar ügynöklista a világhálón- Korábban fizethetik a 13. havi nyugdíj egy részét- Gyurcsány Ferenc bocsánatkérése után lezártnak tekinthető

 

A Corvinus Rádió hírei Február 9. 14.00 óra
FM 104.6


A Political Capital politikai kutató és tanácsadó intézet úgy döntött, hogy péntektől internetes honlapján elérhetővé teszi a III-as főcsoportfőnökség eddig ismert ügynökeinek, beszervezettjeinek és együttműködőinek névsorát. Az intézet közleményében úgy fogalmaz, hogy a magyar politika 15 év óta adósa a közvéleménynek ezekkel az információkkal. A lépés célja az, hogy nyomást gyakoroljanak a politikai elitre: mozduljon végre, és hozza nyilvánosságra az ügynöklistát - áll a Political Capital közleményében.

Előre hozzák a 13. havi nyugdíj egy részének kifizetését - jelentette be a szociális tárca vezetője a kormányülés szünetében. Göncz Kinga rádiónknak elmondta: a kifizetések május helyett már márciusban elkezdődhetnek. A juttatásra valamivel több mint két és félmillió nyugdíjas jogosult, a kifizetés teljes összege 60 milliárd forintot tesz ki.

A libanoni nagykövet szerint Gyurcsány Ferenc bocsánatkérése után lezártnak tekinthető az az ügy, amely a miniszterelnök szombati, a szaúd-arábiai labdarúgó válogatottat sértő kijelentésével keletkezett. Huszein Muszavit erről azután beszélt, hogy az arab országok nagyköveteinek doyenjeként megbeszélést folytatott Németh Zsolttal, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnökével. Magyarország és az arab államok között nagyszerű a kapcsolat, és nem hagyjuk, hogy ezt egy hiba, egy botlás, egy vicc, vagy bármi befolyásolja - jelentette ki.

Hó végén lesz csak hivatalos eredménye az iraki választásoknak. Az eredeti tervek szerint már a héten kihirdették volna a győztest, azonban a biztonság kedvéért újraszámolják a szavazatokat.
Mindezt holnap kezdik, méghozzá amennyire lehetséges, egy helyen, központilag - közölte az Iraki Választási Iroda szóvivője. Az mindenesetre különösebb hazardírozás nélkül állítható, hogy a főként siíták lakta országban a Siíta Iszlám csoportok alkotta szövetség lesz a befutó a végelszámolásnál. A második helyre - már csak a lakosság megoszlása végett is - a Kurd koalíció várható, míg a harmadikra a jelenlegi ideiglenes miniszterelnök, Iyad Allawi által vezetett tömörülés a legesélyesebb.

Az iraki Bászrában fegyveresek lelőtték az amerikai székhelyű Alhurra tévéállomás egyik tudósítóját a házában - jelentette a reuters hírügynökség. A csatorna jelentése szerint a férfi 3 éves kisfiát is megölték a támadásban. Bagdadban szintén fegyveresek elrabolták a Belügyminisztérium egyik magas rangú alkalmazottját. A támadók autójából rángatták ki az operatív osztályon dolgozó alkalmazottat.

Madridban 39-en sérültek meg a délelőtti robbantásban. 23 embert kórházba vittek. A belügyminiszter szerint 20-30 kilónyi robbanóanyagot helyeztek el a tettesek a merénylethez használt autóban, az Ifema vásárváros közelében. Egy baszk újság honlapján azt közli, hogy ismeretlen telefonáló az ETA nevében fél órával a robbanás előtt figyelmeztetett a merényletre. A rendőrség lezárta a környéket és kiürítette a környező épületeket. Délután a közelben vett volna részt egy rendezvényen a spanyol királyi pár és a Madridban vendégeskedő mexikói elnök, Vincente Fox.

Hatvan halottja van már a Fülöp-szigeteki harcoknak. Három napja tart a fegyveres összecsapás a hadsereg és az al-Kaidához köthető Abu Sayyaf milicista csoport között a Fülöp-szigeteken. A katonák a muszlim fegyveresek bunkereit támadják – közölte a hadsereg szóvivője. A lövöldözés során eddig legalább 60 katona és gerilla vesztette életét.



2005. február 09., szerda 19:19


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület