CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Rendezvények  

Tanácskozott a Sopron–Fertőd Kistérség Többcélú Társulás- ötvenmilliós cigarettafogás- Új orvosi rendelők Győrben * Időjárás

 

A Corvinus Rádió hírei Február 10 18.00 óra
FM 104.6

Idén is megrendezik a megyei Térségi Olimpiát
Parancsnoki értekezletet tartott a Győri Határőr Igazgatóság
Próbamunka bevezetését tervezi a szaktárca

Parancsnoki értekezleten vonták meg a Győri Határőr Igazgatóság 2004-es munkájának egyenlegét, ami az országos parancsnokság értékelése szerint kiválóra sikeredett. Samu István határőr vezérőrnagy, a Határőrség rendészeti igazgatója elmondta, hogy a Győri Igazgatóság összesített személyforgalma több mint 40 millió fő volt, járműforgalma pedig meghaladta a 14 milliót. Az országos adatokhoz képest az illetőségi területen történt a tiltott határátlépések 61, a közokirat-hamisítások 53, míg az embercsempészéses esetek 60 %-a. További országos adatokat alapul véve igazán példás eredményességet mutat, hogy a közokirat-hamisítások 45 %-át, az embercsempészéses ügyek 30 %-át a Hegyeshalom Határrendészeti Kirendeltség Közút I. határátkelőhelyén fedte fel az állomány, s további 10-10 %-os eredmény dicséri a soproni ill. a mosonmagyaróvári szolgálatok munkáját- mondotta Samu István vezérőrnagy.

2005-ben is megrendezik Győr-Moson-Sopron megyében a Térségi Olimpiát - jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján a főszervező, dr. Medgyasszay László, a megyei közgyűlés alelnöke. A versenyek már az ősszel megkezdődtek a teke és az ovi-olimpia küzdelmeivel. A szervezők erre már el is költötték a Wesselényi-alapítványtól nyert 600 ezer forintot. Az 5 milliós költségvetésű rendezvénysorozathoz az állam és a megyei önkormányzat 2-2 millió, Medgyasszay László pedig 400 ezer forinttal járult hozzá. A főszervező hozzátette, hogy az idén - a megyei jogú városok kivételével - a megye összes településéről elfogadják a nevezéseket, amelyeket március 15-ig kell eljuttatni a hat térségi központja - Fertőd, Kapuvár, Csorna, Mosonmagyaróvár, Dunaszeg és Pannonhalma - közül oda, ahová a település a kiírás értelmében tartozik.

Tegnap ismét tanácskoztak a Sopron – Fertőd Kistérség Többcélú Társulás képviselői a soproni városházán. A napirendi pontokat és a megszületett eredményeket Palotai György intézményfelügyeleti irodavezető ismertette rádiónkkal.

Csaknem ötvenmillió forint értékű cigarettát foglaltak le a vámosok Sopronban és Gyulán egy családi háznál tegnapra virradóra. Az akció során több mint 11 ezer  karton cigarettát foglaltak le a vámosok. Az akcióról Sípos Jenő alezredes, a vám- és pénzügyőrség szóvivőjét számolt be rádiónknak.

Befejeződött a győri 12. légvédelmi rakéta- dandár helyőrségi támogató alegység épületének felújítása. A 200 millió forintos beruházásról és az épület leendő funkcióiról Varga László dandártábornok számolt be.

Új orvosi rendelőket adtak át szerdán Győrben, a Liezen Mayer (licenmajer) utcában. Panker Mihály, Győr Város Egyesített Egészségügyi és Szocális Intézményének igazgatója elmondta: összesen 6 fogorvosi, 2 felnőttorvosi rendelő kapott helyet az épületben. Itt működik a fogászati prevenciós, valamint a sürgősségi betegellátás és az intézménykomplexumban maradt a család- és nővédelmi tanácsadó is. A felújítás során kicserélték a nyílászárókat, kialakították a rendelőket és megoldották a tetőszigetelést, akadálymentesítették az épületet. Az igazgató szerint azonban még számos munka hátra van. A beruházás mintegy 68 millió forintba került, amelyet pályázati pénzből, saját forrásból és a győri önkormányzat támogatásából biztosították. A felújításhoz a vállalkozó orvosok is hozzjárultak. A rendelők már működnek és az eddig tapasztalatok kedvezőek.

Tűzben lelte halálát egy idős ember Sárváron – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságtól. Utólagos tűzvizsgálat céljából riasztotta a sárvári rendőrség a tűzoltókat egy sárvári családi házhoz. A munkálatok során azonban egy idős férfi holttestére találtak, aki égési sérüléseket szenvedett, testének 25 % megégett, ennek következtébe vesztette életét. A tragikus tűz okát és pontos körülményeit még vizsgálják a szakemberek.

Magyarország egyetért azzal, hogy Ukrajna az Európai Unióval szövetségben képzeli el jövőjét - jelentette ki Kijevben a magyar miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc vendéglátójának, Julia Timosenko ukrán kormányfőnek hangsúlyozta, hogy Magyarország nagyra értékeli az ukrajnai demokratikus változásokat. Julia Timosenko fontosnak nevezte a magyar támogatást, mert ez véleménye szerint máris egy voksot jelent Ukrajna uniós csatlakozásának majdani megszavazásához.

Három hónapig tartó, úgynevezett próbamunka bevezetését tervezi a szaktárca az 50 év feletti munkanélküliek elhelyezkedésének támogatására - jelentette be Csizmár Gábor. A Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi miniszter hozzátette, hogy erre az időszakra a tárca átvállalja az érintettek teljes bér- és járulékköltségeit. Az elképzelés szerint a programban részt vevőkkel külön megállapodást kötnek arról, hogy mit vállalnak tartós foglalkoztatásukért. A három hónap letelte után a munkáltató legalább ugyanennyi ideig köteles továbbfoglalkoztatni a próbamunkán résztvevőket - tette hozzá Csizmár Gábor.

Az Egyesült Államokat nem lepte meg Észak-Korea bejelentése arról, hogy atomfegyvere van, ugyanis már évek óta tudomása van erről - közölte az amerikai külügyminiszter Luxemburgban. Condoleezza Rice felszólította a kommunista államot, hogy térjen vissza az atomprogram megszüntetéséről szóló hatoldalú tárgyalásokhoz. Ugyanakkor hozzátette: a Koreai-félszigeten telepített amerikai és dél-koreai haderő elegendő az Észak-Korea jelentette fenyegetés semlegesítésére. Orosz szakértők szerint az észak-koreai bejelentés az atomfegyverről csak újabb blöff.

Irán fővárosában tízezrek vonultak az utcákra az iszlám forradalom évfordulóján, hogy a kormány felhívására támogassák az ország nukleáris programját. Mohamed Hatami elnök ünnepi beszédében az amerikai felszólításokra válaszul közölte, nem tűrnek el külföldi beavatkozást. Az államfő korábban bejelentette: nem mondanak le az atomenergia békés célú felhasználásáról, de ígéretet tett arra, hogy atomfegyvert nem gyártanak. Bush amerikai elnök tegnap nyugati összefogást sürgetett annak érdekében, hogy megakadályozzák Irán nukleáris fegyverhez jutását.

Szerb ügyészségi források cáfolták, hogy a szervezett bűnözéssel foglalkozó belgrádi ügyészséghez került a horgosi mészárlás ügye. Az ezzel kapcsolatos belgrádi sajtóhíreszteléseket találgatásoknak és egyes tények alapján levont túlzott következtetéseknek nevezte az MTI által megbízhatónak mondott illetékes. A nyomozást változatlanul a szabadkai ügyészség irányítja - tette hozzá. A múlt héten ismeretlenek egy hattagú magyar családot irtottak ki - feltehetően üzleti vita miatt - a magyar határ mentén fekvő Horgoson.

Szerbia és Montenegró egyes részein szükségállapotot vezettek be a rendkívüli hideg miatt. Az elzárt településekre helikopteren hordják az élelmet, és légi úton szállítják el a terhes nőket. Albánia és Koszovó hegyvidékén táplálék után kutató farkasok jelentek meg a falvakban. Koszovóban sok helyen energiakorlátozást rendeltek el, be, mert a fűtőrendszerek nem bírják a megterhelést. Boszniában kórházakat zártak be, mert a kórtermekben is mínusz tíz fokot mértek. A meteorológusok szerint esély van rá, hogy a következő napokban megdőljön a mínusz 38 fokos hidegrekord Szerbiában.
 

Időjárás

Eleinte derült idő lesz, majd estétől megnövekszik a felhőzet, és északon, északkeleten havazás, másutt ónos eső, eső várható. A délnyugati, nyugati szél néhol megerősödik. Hajnalban nyugaton mínusz 5, mínusz 10, keleten mínusz 17, mínusz 22, holnap délután plusz 2, mínusz 3 fok lesz a hőmérséklet.
 



2005. február 10., csütörtök 20:21


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület