CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Helyi rangadó - izgalmakkal

SOPRONI RANGADÓ: POSTÁS GYÕZELEM
GYSEV-RINGA - SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK 78:84 (33:29, 67:67, 74:74)
 
 

Helyi rangadó sok nézõvel és végig nagy izgalmakkal. A GYSEV-RINGÁ-t tartja a közvélemény a jobbik csapatnak, és ugye õk játszanak az Euroligában is. Ezt a tényt ezen a mérkõzésen nem lehetett látni. Teljesen egyenrangú csapatok játszottak, és mint ilyenkor mindig, a szerencse is döntõ szerepet kapott a végeredmény megszületésében. Persze, ha azt vesszük, hogy az elsõ hosszabbítás utolsó másfél percében a GYSEV 6 büntetõbõl 5-öt kihagyott, akkor egy kicsit más véleményen is lehetünk.
Nos, a fiatal Englert három pontosa a lefújás pillanatában már az elõzõ véleményt igazolja. Biztosan mindenki tudna olyan momentumot mondani, ami szerinte döntõnek bizonyult a mérkõzés kimenetelét illetõen.

A találkozó kezdetétõl érezni lehetett, hogy a Postás jobban akarta a gyõzelmet. Játékosai nagyobb erõbedobással harcoltak. Delmis jól szervezte a játékot, Potot mindig le tudta rázni magáról és Fodor végig igen jól dobott. A GYSEV-nél Eördögh vitte a csapatot, az õ pontjaival tartotta magát a bajnok. Késõbb Mandic is belelendült, de nagy hibaszázalékkal dobott és felesleges faultokat szedett össze, ami aztán a végjátékban meg is bosszulta magát. A közönség jól szórakozott, mert hol az egyik csapatnál, hol a másiknál volt az elõny. A játék színvonala elég alacsony volt. Feltûnt, hogy Béres, a GYSEV válogatott játékosa milyen gyengén dob közép távolról. Ebben az idõszakban Vilipic is gyengén dolgozott a palánk alatt. Sajnos, õ 5 cm-t sem ugrik, emiatt a nála alacsonyabb játékosok is kiverik a labdát a kezébõl. A félidõ végére aztán a négy pontos GYSEV elõny nem látszott megnyugtatónak a bajnok részére.

A második félidõben folytatódott a küzdelem, továbbra is felváltva vezettek a csapatok. Vilipic teljesítménye feljavult. Úgy nézett ki, ez eldönti a mérkõzést, de a Postásnál Fodor továbbra is jól dobott, Ambrus szedte a lepattanókat és Bakai is magabiztosan tempózott. A befejezés elõtt 17 másodperccel Fodor két büntetõbõl csak egyet dobott be. A GYSEV-nek jó lehetõsége lett volna megnyerni a mérkõzést. Zavar lehetett a játékosok között, mert ennyi idõ sem volt elég, hogy eldobják a labdát, vagy megpróbáljanak faultot kierõszakolni. Jött az elsõ hosszabbítás.

A GYSEV alakuló zónát alkalmazott, aminek nem találta ellenszerét a Postás. A megszerzett labdákból biztosan vezetett a GYSEV (72:67). Azonban hatból öt személyit kihagytak! Ezzel nagy lehetõséget kínáltak fel a Postásnak. A befejezés elõtt 2 másodperccel a Postás dobhatott oldalról. 
Ez elég volt Englertnek, hogy egy gyönyörû hárompontossal ismét döntetlenre hozza a mérkõzést.

Ekkor már nem volt a pályán a GYSEV részérõl Mandic, a Postás részérõl Szemerédi, Ambrus és Delmis. Ennek ellenére a második hosszabbításban a Postás játszott eredményesebben és biztos gyõzelmet ért el. Bakai tempói nagyon fontosak voltak. Õ az eddigi halványabb teljesítményeit egyszerre jóvá tette.

GYSEV-RINGA: Poto 7/3, EÖRDÖGH 17/6, MANDIC 22/6, Béres 9, Vilipic 15, Cs: Donkó 2, Hollósy 4, Dénes 2, Edzõ: Saeed Armaghani.

Soproni Postás - Tabán Trafik: Delmis 7, Szenes 9, FODOR 22/3, AMBRUS 8, Bíró 16, Cs: Szemerédi 7/3, BAKAI 8, ENGLERT 7/3. Edzõ: Meszlényi Róbert.

Tvordy György



2000. január 10., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület