CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 30., kedd, Katalin, Kitti napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Rendezvények  

IEgy élelmiszeripari kiállítás megtekintésével kezdődött a magyar kormányfő két napos moszkvai látogatása- A pénzügyminiszter cáfol- Drámai változások előtt áll a nemzetközi légi utasforgalmi ágazat

A Corvinus Rádió hírei Február 16. 17.00 óra
Az iráni állami televízió saját korábbi tudósítását módosítva azt jelentette, hogy egy repülőgépről leszakadt üzemanyagtartály okozhatta a déli dailam város közelében észlelt nagy erejű robbanást. Az első jelentések még arról szóltak, hogy egy ismeretlen repülőgép rakétát lőtt ki a város közelében. Szemtanúk szerint a település közelében erős robbanás volt hallható. Dailam abban a Busher tartományban található, ahol megnyitás előtt áll Irán első atomerőműve. Az Egyesült Államok vádjai szerint Irán itt nukleáris fegyver előállítására készül. Teherán közben azzal vádolta Washingtont, hogy műholdakról és más légi eszközökről kémkedik az iráni nukleáris létesítmények után.

Izrael szerint Iránnak már csak hat hónapra van szüksége ahhoz, hogy atombombát állítson elő. Silvan Shalom izraeli külügyminiszter londoni látogatásán arra hívta fel a figyelmet, hogy az atomfegyver egy ilyen szélsőséges vezetés kezében nemcsak Izrael számára jelent veszedelmet. Iránban ugyanakkor megismételték, hogy atomprogramjuk békés célú.

Szövetségre lép Irán és Szíria az Egyesült Államokkal szemben – jelentették be Teheránban.Az iráni alelnök a szíriai kormányfővel tárgyalt. Közben a szíriai hadsereg haladéktalan kivonását követelte Libanonból az Egyesült Államok közel-keleti megbízottja. Ezalatt az is kiderült, hogy Oroszország kis hatótávolságú légelhárító rakéták eladásáról tárgyal Szíriával. Az ilyen rakéták szállítására nincs érvényben semmiféle korlátozás – jelentette be közleményben az orosz védelmi minisztérium.

Egy élelmiszeripari kiállítás megtekintésével kezdődött a magyar kormányfő két napos moszkvai látogatása. Gyurcsány Ferenc a magyar termékeket is szép számmal bemutató mustra megtekintése után megkezdte tárgyalásait Fratkov miniszterelnökkel. Megbeszélésükön elsősorban a magyar-orosz gazdasági és kereskedelmi kapcsolatokat tekintik át, amelyek egyébként most feltűnően jók, különösen azután, hogy az előző kormányzati ciklusban magyar részről az érdektelenség volt jellemző. Gyurcsány Ferencet fogadja Vlagyimir Putyin elnök, majd a magyar kormányfő megnyitja az oroszországi magyar kulturális évadot.

A pénzügyminiszter cáfolta azokat a sajtójelentéseket, hogy az Európai Bizottság az államháztartási hiány további félszázalékos csökkentését ajánlotta Magyarországnak. Draskovics Tibor rögtönzött tájékoztatóján azt mondta, hogy a Bizottság elfogadta a minisztérium ajánlását az idei költségvetésről. A tárca vezetője közölte, hogy ebben 100 milliárd forintos tartalék van a kockázatokra való tekintettel.

Drámai változások előtt áll a nemzetközi légi utasforgalmi ágazat: a robbanásszerű növekedés után megindul "az ocsú elválasztása a búzától" a diszkont társaságok körében, amit csak kevesen élnek majd túl közülük - véli David Gillen kanadai ágazati kutató. Néhány nagy amerikai légitársaság pedig el is tűnik majd a piacról.
A jelenleg mintegy hat tucat európai diszkont légitársaságból jó ha tíz élve kerül ki a fennmaradásért vívott küzdelemből. Igaz, a folyamat akár öt évig is eltarthat.
A piac terjedelme azonban változatlanul tovább növekszik. 2004-ben az európai diszkont társaságok 80 millió utast szállítottak az előző évi 47 millió után. 2010-ig piaci részesedésük a jelenlegi 20 százalékról 40 százalékra nő, miközben a légi utasforgalom összességében csak évi öt százalékos növekedésre számíthat. A legígéretesebb piac Ázsia, ahol akár évi 15 százalékos ütemet is elérhet a növekedés.

A müncheni repülőtéren kétszáz járatot töröltek a téli időjárás miatt. Dél-Németországban több mint egy napja folyamatosan esik a hó, káoszt okozva a forgalmasabb autópályákon. Csehországban szintén sokfelé megbénult a közlekedés a helyenként 40 centis friss hó miatt. A sűrű hóesés és a hideg okoz gondokat Boszniában és Montenegróban is, itt több helyen nem volt tanítás az iskolákban, mivel teljesen járhatatlanok az utak. Az ország egyes részeiben szükségállapotot hirdettek ki. Az elmúlt két hétben 12 ember fagyott meg a helyenként mínusz 30 fokot is megközelítő hidegben Boszniában.



2005. február 16., szerda 20:59


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület