CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 30., kedd, Katalin, Kitti napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Rendezvények  

Beköszönt az influenzaszezon- Várhatóan a jövő héten kerül az az új felsőoktatási törvény, amelynek tervezete végleges- A forint erősödött szerdán,

A Corvinus Rádió hírei Február 16. 19.00 óra

Lassan beköszönt az influenzaszezon a megyében. Az aktuális járványhelyzetről dr. Paller Juditot a Győr-Moson-Sopron megyei tisztifőorvos tájékoztatta a Corvinus Rádiót.

Az Európai Unió Bizottsága szigorító lépéseket javasol a magyar államháztartási hiány további csökkentésére az euró 2010-re tervezett bevezetése érdekében. Rádiónk brüsszeli tudósítójának beszámolója szerint az unió kormányának számító testület nem tartja elegendőnek a tavaly nyári kiigazítást, az idei költségvetésben nagyobb vésztartalékot javasol, és óva inti a magyar kormányt az adócsökkentésektől, mert a bevételkiesés tovább növelheti a deficitet. Mivel Magyarország még nem tagja az eurózónának szankciók nem fenyegetik, az uniós pénzügyminiszterek márciusi ülésén csak újabb javaslatokat fogalmaznak majd meg és ezek teljesítésére a magyar kormánynak négy hónap áll a rendelkezésére.

 Irán és Szíria közös frontot hoz létre a külföldi fenyegetésekkel szemben - jelentették be Teheránban. Irán kész segíteni Damaszkusznak minden területen - közölte Mohamed Reza Aref-Jazdi iráni alelnök, miután találkozott Mohammed Nadzsi el-Otari szíriai kormányfővel. Ezzel egy időben az amerikai külügyminiszter-helyettes Libanonban állomásozó csapatai teljes és azonnali kivonására szólította fel Szíriát. William Burns Bejrútban, Rafík Hariri elnök temetése után arról beszélt, hogy a volt libanoni miniszterelnök halála új lendületet adhat egy szabad, független és szuverén Libanon számára.

Várhatóan a jövő héten kerül az az új felsőoktatási törvény, amelynek tervezete végleges – jelentette be az új felsőoktatási helyettes államtitkár.
Mang Béla bejelentette: sikerült megegyezni a pénzügyi tárcával a felsőoktatási intézmények gazdálkodásának, illetve finanszírozásának szabályozásáról.
A tervezet a többi között azt tartalmazza, hogy a felsőoktatási intézmények államháztartási forrásból nem hozhatnak létre vállalkozásokat, erre a célra csak saját bevételeiket használhatják fel.
Az intézmények hitelkeretet is igénybe vehetnek majd, ennek összegét a mindenkori költségvetés alapján állapítják meg

Kétszáz járatot töröltek szerdán a müncheni repülőtéren a térségben és másutt uralkodó télies időjárás miatt. Dél-Németországot kiadós havazás sújtja. A keresztbe fordult kamionok miatt kedden este 30 kilométeres dugó alakult ki a Münchent Salzburggal összekötő A8-as autópályán. A havazás és a káosz szerdán is folytatódott: az A8-ast Salzburg irányában délelőtt egy órára teljesen lezárták, München irányában ismét hosszú kocsisorok kigyóztak.
Az úton rekedt személyautósoknak forró teát osztogattak. A bajorországi Steingadennél gimnazistákat szállító busz borult fel a jeges-havas úton. Hét tanuló megsérült.
 
A forint erősödött szerdán, az euróval 243,90/244,00 forinton kereskedtek a bankközi devizapiacon, 40 fillérrel gyengébben a 244,30/40 forintos keddi árfolyamnál. A forint 13,60 százalékon állt a plusz-mínusz 15 százalékos ingadozási sáv erős oldalán, 14 bázisponttal erősebben, mint kedden.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 519,81 pontos emelkedéssel 17.360,37 ponton, újabb történelmi csúcson zárt szerdán, ami a keddi záró értékhez képest 3,09 százalékos erősödést jelent.

Az amerikai elnök 400 millió dolláros pénzalap létrehozását kéri a kongresszustól, hogy megjutalmazzák azokat az országokat, amelyek csatlakoztak az amerikaiak vezette koalícióhoz Irakban.
Ezt azután jelentette be George Bush, hogy a Fehér Házban találkozott Aleksander Kwasniewski lengyel államfővel. Az alap negyedrészét Lengyelországnak szánják, a többi pénzzel Ukrajnát, Magyarországot, Romániát és a balti államokat fogják támogatni - mondta egy amerikai kormánytisztviselő. A 400 millió dollár része annak a csaknem 92 milliárdos pótköltségvetésnek, amelyet Bush elnök az iraki és afganisztáni katonai feladatokra és a terrorizmus elleni háborúra kért a kongresszustól.



2005. február 16., szerda 21:13


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület