CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 27., szombat, Zita napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Rendezvények  

Győr-Moson-Sopron megyében több út nehezen járható a hófúvás miatt- Gyászol a soproni labdarúgás- A Fertőtáj Világörökség Egyesület költségvetése- Kéményseprők demonstrálnak Szombathelyen

A Corvinus Rádió hírei Február 18. 12.00 óra

Győr-Moson-Sopron megyében több út nehezen járható a hófúvás miatt. Erre elsősorban a Rábaközben, Csornától délre Páli, Szil, Szilsárkány térségében lehet számítani. A helyzet változó, mert a viharos erejű széllökések visszafújják a letakarított havat az utakra.

Gyászol a soproni labdarúgás. 63 éves korában ma hajnalban elhunyt az egyik leismertebb, az egyik legszínesebben futbalozó soproni labdarúgó, Németh Miklós, mindeki „Kistollasa”.

Ez évben is a tavalyival megegyező, mintegy 7,5 millió forintból gazdálkodhat a Fertőtáj Világörökség Egyesület. A szervezet csütörtök délután tartotta soros ülését Fertőhomokon. A  Fertőtáj Világörökség Egyesület titkára Taschner Tamás elmondta: a tavaly nyert Phare CBC kisprojekt révén – amely a 10 százalékos önrésszel együtt 8 millió forintra rúgott – a tervek már rendelkezésre állnak, sőt részben meg is valósultak. E hónap elején ugyanis megtartották azt az idegenvezetői tréninget, amelyet a Soproni-hegység Natúrpark Egyesülettel közösen szerveztek. Újabb kiadványokat, látványtérképet készítenek, és májusban megülik a világörökséggé nyilvánítás születésnapját - ebből az alkalomból minden a Fertőtáj körzetében lévő kulturális intézmény, múzeum ingyenesen várja majd a látogatókat.

Munkahelyükért aggódó kéményseprők demonstrálnak péntek délelőtt Szombathelyen a megyeháza épülete előtt. A Vas Megyei Közgyűlés ugyanis várhatóan döntést hoz a megyei Kéményseprő és Tüzeléstechnikai Kft önkormányzati üzletrészének eladásáról. A privatizálni kívánt cég alkalmazottai elmondták, szeretnék kezükbe venni saját sorsukat, ezért a dolgozók konzorciuma is pályázik a felkínált üzletrészre. Attól tartanak, ha nem szakmai befektető vásárolná meg a céget, létszámleépítésekre kerül sor.

Srí Lankán ma teszik le a Baptista Szeretetszolgálat árvaházának alapkövét. A tervek szerint 4 hónap alatt felépül a létesítmény a szökőár sújtotta országban. Az intézményben mintegy 120 árván maradt gyermek számára lesz hely - mondta el a Krónikának a szeretetszolgálat igazgatója. A beruházás csaknem 35 millió forintba kerül. Szilágyi Béla elmondta azt is, hogy folytatódik a "Fogadj örökbe" program, amelyben jelenleg csaknem 12 ezren vesznek részt.

Ukrajna 2007-ben szeretné megkezdeni a csatlakozási tárgyalásokat az Európai Unióval. Az ukrán elnök négy nappal brüsszeli tárgyalásai előtt Kijevben kijelentette: nem a csatlakozás dátuma a lényeg, hanem hogy elinduljon az ahhoz vezető folyamat. Viktor Juscsenkó szerint Ukrajna Törökország mintáját követhetné. Törökországnak nyílt végű tárgyalásokat ajánlott fel az Unió, ami azt jelenti, hogy a megbeszélések nincsenek határidőhöz kötve, de azt sem garantálják, hogy a tárgyalások Ankara felvételével végződnek.

 Teherán is támogatja Észak-Korea kormányát és népét az ország békéjének és biztonságának megóvásában - jelentette ki az iráni elnök. Mohammed Hatami Észak-Korea teheráni nagykövetének beszélt erről, válaszul Phenjan üzenetére, mely viszont Irán támogatásáról szólt az Egyesült Államokkal szemben. Washington mindkét országtól atomfegyverprogramjának beszüntetését követeli.

Debrecenben feltehetően gyújtogatás miatt égett ki tíz személyautó. A tűz egy közeli lakásra is átterjedt. Senki sem sérült meg, de az anyagi kár több millió forint. Az ügyben egy embert előállítottak.



2005. február 18., péntek 17:52


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület