CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 28., vasárnap, Valéria napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Rendezvények  

Reggel óta tart az országos gazdademonstráció.- Mentőállomás épül Sopronban- Feltehetően több, a fejére mért ütés miatt halt meg az a 63 éves férfi Győrben- Kapuvár: fűtésdíj

A Corvinus Rádió hírei Február 21. 13.00 óra

Reggel óta tart az országos gazdademonstráció. A visszajelzések szerint több mint ezer mezőgazdasági gép és több ezer demonstráló érkezik este 7 óra körül Budapestre. A fővárosba vezető utakon jelentős torlódás, forgalomkorlátozás lesz. Kedden délben a Parlament előtt tartanak nagygyűlést a gazdák 15 gazdaszervezet részvételével. Itt átnyújtják követeléseiket a minisztérium illetékesének. Elsősorban a földalapú és más európai és hazai támogatások folyósításának elmaradását akarják számon kérni az agrártárcától, és a pénzek azonnali kifizetését akarják elérni.

Mentőállomás épül Sopronban. A közel 150 millió forintos beruházás az Erzsébet Kórház területén valósul meg jövő tavaszig. A mentők jelenleg ideiglenes épületben állomásoznak a városban, miután az ÁNTSZ a régi, korszerűtlen mentőállomást bezáratta - közölte Kalmár István alpolgármester. Az új mentőállomás Sopron város támogatásával, önkormányzati forrásból épül. A mentés azonban állami feladat, ezért a városi beruházást ingatlancserével egyenlíti ki a Kincstári Vagyoni Igazgatóság – mondta el Kalmár István. Puskás Tivadar, a Győr-Moson-Sopron megyei mentőszolgálat főorvosa az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a leendő soproni mentőállomás öt kocsival és egy tartalék mentőautóval működik majd.

Feltehetően több, a fejére mért ütés miatt halt meg az a 63 éves férfi Győrben, akit ismeretlen támadója vert agyon pénteken késő este. A Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya halált okozó testi sértés miatt nyomoz a tettes, vagy tettesek után.

Kapuváron a fűtésdíj megállapításával megbízott szakértői bizottság megegyezett a szolgáltató Ras Kft.-vel. A hődíjat nem emelik, az alapdíj viszont tizenöt és fél százalékkal magasabb lesz. Korábban a Ras Kft. húsz–ötven százalékos díjemelésre tett javaslatot az önkormányzatnak. Ezt a képviselők indokolatlanul magasnak tartották és a kapuvári városháza egy bizottságot hozott létre, amely a kérdést mergvizsgálta és végülis megegyezett az emelés mértékéről a távfűtő céggel.

Írországban kezdett hivatalos látogatást Mádl Ferenc. A magyar köztársasági elnököt délelőtt az ír államfő, Mary McAleese fogadja, majd Bertie Ahern miniszterelnökkel és az ír törvényhozás két házának elnökével tárgyal. Mádl Ferenc háromnapos látogatása egybeesik Európa jelenlegi kulturális fővárosában, a dél-írországi Corkban tartott magyar kulturális hónap zárásával.

Bonnban ma többszáz német üzletember előtt mutatkoznak be a magyar kis és középvállalatok képviselői. A befektetési konferencián részt vesz a magyar és a német kormányfő. Gyurcsány Ferenc és Gerhard Schröder négyszemközt is tárgyal. Holnap mindketten Brüsszelbe utaznak, a rendkívüli NATO- és európai uniós csúcstalálkozóra.

Brüsszelben kezdte meg európai körútját az amerikai elnök, aki tegnap este érkezett a belga fővárosba. George Bush-t rendkívüli biztonsági intézkedések közepette a repülőtéren a belga miniszterelnök, az utcákon pedig bal és jobboldali tüntetések fogadták. Az amerikai elnök várhatóan beszédben erősíti meg elkötelezettségét az európai-amerikai kapcsolatok megerősítése mellett, ugyanakkor sürgeti a nagyobb európai szerepvállalást az iraki stabilizációban. George Bush holnap rendkívüli európai uniós csúcstalálkozón vesz részt, szerdán Németországba látogat, majd Pozsonyban Putyin orosz elnökkel találkozik.

Rómában 24 órás sztrájkot kezdtek az olasz légi utaskísérők. Az Alitalia 90 járatát törölték, de a stewardeszek a felszálló gépeken sem dolgoznak, vagyis az utasok nem kapnak sem enni, sem inni. A légi utaskísérők legnagyobb szakszervezete a fizetések emelését követeli. Ez már a második munkabeszüntetés tíz napon belül, és a Krónika tudósítója úgy értesült, hogy a következő napokban újabb sztrájk várható az Alitaliánál.



2005. február 21., hétfő 17:56


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület