CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Rendezvények  

Dunántúl: Egyre több az influenzás- 1,5 millió forintot kapott a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Központjának-

A Corvinus Rádió hírei Február 24. 18.00 óra

Járványos méreteket még nem öltött, de egyre többen dőlnek ágynak influenzás tünetekkel a Dunántúlon. A Győr-Moson-Sopron megyei aktuális influenzahelyzetről Dr. Paller Judit megyei tisztifőorvost kérdeztük. Hasonló a helyzet Vas megyében, ahol Dr. Angyal Márta tisztifőorvos többek között a krónikus betegségekben szenvedők figyelmét hívta fel a védőoltás fontosságára: bejátszás

1,5 millió forintot kapott a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Központja abból a támogatásból, melyet a Tesco-Global Áruházak Rt. juttat el az Aranyág Alapítvány segítségével a rászoruló intézményeknek. Az Év Támogatottja 2004 program során az áruházlánc és az Alapítvány összesen 20 millió forinttal támogatja 9 város 13 gyermekintézményét.
Minderről Danks Emese, a Tesco-Global Áruházak Rt. Marketing igazgatója számolt be rádiónknak.

Januárban a tavalyi év végéhez képest jelentősen, csaknem 2000 fővel nőtt a regisztrált munkanélküliek száma a megyében. Az okokról Török Zoltánt, a Győr-Moson-Sopron megyei Munkaügyi Hivatal szakmai igazgatóhelyettesét kérdeztük.

Az Infolánc a nyugat- és észak-dunántúli régió, valamint Szlovákia és Ausztria határos területeinek környezeti állapotáról közöl adatokat magyar, német, szlovák és angol nyelven. Az információs hálózathoz 4 újabb szervezet csatlakozott. Az infolánc céljáról Nagy Pétert, a győri Reflex Környezetvédő Egyesület Programvezetőjét hallják: bejátszás

Folytatódik a Styl Rt. Kálváriája. A szombathelyi céget körülbelül 1 hónapja a Vas megyei cégbíróság egy felszámoló cég felügyelete alá rendelte. A Vectigalis Rt. pedig tegnap sajtótájékozatatón bejelentette: újabb elbocsátások várhatók honaptól. A leépítés a női szalagot érinti első körben – nyilatkozta rádiónknak dr. Varga Jenő felszámolóbiztos, a Vectigalis Rt. igazgatója: bejátszás

A pozsonyi orosz-amerikai csúcstalálkozó biztonsági intézkedései miatt este nyolcig nem engedik át Rajkánál a 3,5 tonnánál nagyobb járműveket. A korlátozás a személyautó- és a buszforgalmat nem érinti. Holnap ugyancsak kamionstop lesz Rajkánál 12 és 16 óra között. A határőrség a vámosszabadi és a hegyeshalmi határátkelőhelyeket javasolja a fuvarozóknak.

A pozsonyi várban tárgyal az orosz és az amerikai elnök. Vlagyimir Putyin és George Bush először négyszemközt folytat megbeszéléseket, majd csatlakoznak hozzájuk a küldöttségek is. Előzőleg az amerikai külügyminiszter és az orosz védelmi miniszter aláírta a vállról indítható légvédelmi rakéták ellenőrzéséről szóló megállapodást. Az amerikai elnököt Pozsonyban nagy örömmel fogadták, de beszéde közben egy csoport cseh és szlovák férfi gyalázkodó jelszavakat kiabált és elégetett egy amerikai zászlót.

Kelet-közép-európai, egykori ellenzékiekkel, polgári aktivistákkal találkozott Pozsonyban az amerikai elnök. George Bush vendégei között ott voltak az 1989-es csehszlovákiai rendszerváltás vezéregyéniségei, Landsbergis volt litván elnök, Mart Laar egykori észt kormányfő, Ivan Klíma cseh író, és a Charta ,,77 aláírói is. A magyarok közül Haraszti Miklós író-újságírót hívta meg az amerikai elnök a zártkörű baráti találkozóra.

Magyarország lezártnak tekinti a szaúdi focistákról tett miniszterelnöki kijelentés nyomán keletkezett ügyet - közölte a külügyi szóvivő. Polgár Viktor közleményében emlékeztetett: a miniszterelnök, illetve a magyar diplomácia a nemzetközi érintkezés udvariassági szabályainak megfelelően járt el. A szóvivő kifejtette: a szaúdi Arab News című újságban megjelent írást újságírói véleménynek tekintik. A lap cikke szerint a szaúdi nagykövet hazahívása csak az első lépés lehet, Magyarországgal szemben katonai vagy gazdasági erőt kell alkalmazni.

A palesztin parlament nagy többséggel jóváhagyta a kormány új összetételét. Az 54 jelen lévő képviselő szavazott igennel a kabinetre, tízen ellene, négy honatya tartózkodott. A palesztin törvényhozás összesen 83 tagú, ebből 62 a Fatah, Ahmed Korei miniszterelnök pártjának tagja. Az új külügyminiszter Nászír al-Kidva, Jasszer Arafat néhai palesztin elnök unokaöccse lett, aki korábban a palesztinok állandó ENSZ-képviselője volt. Nabil Saat eddigi külügyminiszter, miniszterelnök-helyettes és tájékoztatási miniszter lett.

Az amerikai és francia nyomástól szorongatott Szíria jelezte, szándékában áll kivonni csapatait Libanonból, de nem közölte, mikor. Megfigyelők szerint lényeges hangsúlyváltozást jelent a szír külügyminisztérium nyilatkozata: Damaszkusz 2000 óta egyszer sem beszélt kivonulásról, csak a Libanonban állomásozó csapatok átcsoportosításáról. A damaszkuszi külügyi nyilatkozat aláhúzza, hogy Szíria már eddig is hajtott végre csapatkivonásokat; a további műveleteket egyeztetni kell Libanon kormányával, és csak olyan ütemben szabad végrehajtani, ahogyan a libanoni hadsereg és belbiztonság szolgálat fokozatosan képessé válik a szíriai katonák távozásával keletkező biztonsági vákuum betöltésére.

Az időjárásról

Nyugaton és északon főként havazás, másutt havas eső, eső várható. A Dunántúlon az északnyugati, a Tiszántúlon a déli szél lesz időnként erős. Éjjel pára- és ködfoltok is képződhetnek. Hajnalban mínusz 1, mínusz 6, holnap délután 1, 6 fok valószínű.



2005. február 24., csütörtök 21:24


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület