CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Rendezvények  

Vezetőváltás a Liszt Ferenc Kulturális Egyesületben- Ékszerbolt-rablás: elfogták a tetteseket- Fidesz-bírálat a Sopron Európa Kulturális Fővárosa 2010 pályázatának-

nbsp;

A Corvinus Rádió hírei
Március 11. 18.00 óra

Vezetőváltó közgyűlést tartott ma a Liszt Ferenc Kulturális Egyesület Sopronban. Gimesi Szabolcs itt adta át az elnöki tisztséget Walter Dezső polgármesternek. A civil szervezet vezetői egyúttal bejelentették, hogy ez év júliusára nemzetközi rangú hangversenysorozatot állítottak össze. A polgármester ígéretet tett arra, hogy a jövőben megpróbál minden pénzügyi támogatást megadni a Kulturális Egyesületnek.

A Fidesz Megyei Kulturális Tagozata kemény kritikával illette Sopron Európa Kulturális Fővárosa 2010 cím elnyerésére benyújtott pályázatát. A kulturális tagozat sajtótájékoztató keretében hasonlította össze Győr és Sopron pályázati anyagát és hiányolta, hogy a városvezetés egyik településen sem kérte ki a tagozat véleményét. Szarka László, a Fidesz kulturális tagozatának megyei elnöke szerint nyilvános fórumokat kellene tartani a város lakosságának véleményét prezentálva.

Részleges látogatási tilalmat rendeltek el három Vas megyei kórházban, mivel az elmúlt egy hétben tovább növekedett az influenzások száma. Nem engedélyezik a betegek látogatását a körmendi, a sárvári és a szombathelyi kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályain. A részeletekről Kozári Judit, vas megyei tisztifőorvost kérdeztük.

Ha minden a tervek szerint halad, akkor 2006 április 20-án a hat hónapos próbaüzem után élesben is beindulhat az évtizedek óta várt biológiai lépcső a győri szennyvíztisztító területén, ami 97%-os tisztaságú, gyakorlatilag ivóvizet bocsát a Mosoni-Dunába. Amennyiben megépült volna az alsó gát a nyolcvanas években Nagymarosnál, úgy a napi háromszori visszaduzzasztás miatt szükség lett volna a biológiai tisztításra, ám mivel az nem valósult meg, így tolódott a szennyvíztelep rekonstrukciója is. A jelenlegi készültségi fok 48%-os, és felkerült a bokréta a 30 méteres szennyvíziszap-silókra, ahol majd az a biogáz keletkezik, amivel majd egyszer az egész telep energiáját biztosítani tudják.

Tegnap este a megyei rendőrök elfogták azt a három férfit, akik körözés alatt álló társukkal az este folyamán Sopronban a Mátyás király úton lévő ékszerboltba betörtek. A riasztó kikódolásával, lakat levágással és hengerzártöréssel jutottak be az ékszerboltba, onnan több mint egymillió forint értékben ékszereket tulajdonítottak el. A bejelentést követően összehangolt rendőri akcióval a megye útjain ellenőrző pontokat állítottunk fel, és sikerült az elkövetők közül hármat elfogni, a negyedik tettes Csorna belterületén az autóból kiugorva menekült el. A Soproni Rendőrkapitányág lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.

Százlakásos luxustársasház lehet a 15 éve félkészen álló egykori Rózsadomb Hotel épületéből, írja a Népszabadság. A II. kerület - mint építési hatóság - azt szeretné, ha a telken nem emelnének újabb épületeket, és a városképhez illő módon újítanák fel a 15 éve üresen álló ingatlant, amelynek a neve a Globex-botránnyal forrt össze. Sopron egykor bonyolult jogi eljárások során szerezte meg a városnak kárt okozó brókercég érdekeltségi körébe tartozó szállodát. Perek sorozata indult: az épületet magának követelte a Globex németországi anyacége és egy szállodafejlesztő cég is, amely a Sopronnak kifizetett előleg fejében lett volna tulajdonos. A bírósági eljárás végül peren kívüli egyezséggel zárult, Sopron több mint egymilliárd forintot kapott. Az üresen álló épületet várhatóan Kunos Péter, az Agrobank egykori, börtönt is megjárt vezetője fogja egy nemrég megvett cégen keresztül hasznosítani.



2005. március 11., péntek 22:56


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület