CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 24., szerda, György napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

A Sopron Régió Csatornázási és Szennyvíztisztítási Program 2005. évi szakasza

Áprilistól indul a Sopron Régió Csatornázási és Szennyvíztisztítási Program 2005. évi szakasza

A napokban zajlik a beruházás 2005. tavaszi munkaterületeinek hivatalos átadása. Folytatódnak és további munkaterületekkel bővülnek a 2004. szeptemberében megkezdett munkálatok.  Sopronkőhida, Virágvölgy, Tómalom és a Kossuth utcai forgalomkorlátozások mellett a Jánostelepen, Csalogány utcában, Hársfa soron, Hajnal téren is elindul a kivitelezés.

A város kezdeményezésére, az Európai Unió ISPA (előcsatlakozási) alapból, állami és önkormányzati támogatással megvalósuló, 4,9 millió Eurós beruházás keretében jelentősen kibővül, és korszerűbbé válik Sopron és környékének szennyvízhálózata, valamint átépül és újjáépül a Sopron környékét is ellátó Fertőrákosi és Soproni Szennyvíztisztító Telep.

A két és féléves beruházás első évében 6.475 fm nyomóvezeték, 3.697 fm gerincvezeték, 98 db házi bekötés készült el. Az idei ütem megvalósításhoz 8-9 hónap áll a kivitelező rendelkezésére. A csatornázással párhuzamosan tavasszal az engedélyezési eljárás lezárásával a szennyvíztisztító telep átépítési munkálatai is megkezdődhetnek. A telepen a fejlesztési munkálatok a működést nem befolyásolják, a város szennyvízkezelése természetesen a munkálatoktól függetlenül továbbra is folyamatosan megoldott lesz.

Az Önkormányzat a rendszeres tájékoztatással is szeretné megkönnyíteni az érintett lakosok mindennapi életét, közlekedését, igyekszik a munkálatokkal elkerülhetetlenül együtt járó zaj, por, forgalomkorlátozásról szóló hírek mellett a beruházás hosszú távú településfejlesztési, gazdasági, természetvédelmi jelentőségét is mindenkivel megismertetni.
Elkészült a Program ismertető kiadványa, melyet március elején kaptak meg a soproniak, és december óta működik a további hasznos és érdekes részleteket is tartalmazó www.sopronicsatorna.hu honlap. Új kezdeményezés a Program lakossági kommunikációjában a Víz Világnapja alkalmából kiírt „Soproni csatorna a tisztább környezetért, jövőnkért” című pályázat, mellyel szeretné az általános és középiskolai korosztályt ösztönözni a természetvédelemről való közös gondolkodásra, alkotásra. A pályaműveket május végéig lehet benyújtani, részletek az iskolai plakátokon és a Program honlapján.
(Double Decker-információ)
 



2005. április 04., hétfő 22:09


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület