CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

Hírek a megyéből

II. János Pál emlékére

A Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöksége II. János Pál előtti főhajtása és tisztelete jeléül - emlékezve az elhunyt pápa magyarok felé áradó szeretetére - három napon keresztül félárbocra engedi a megye zászlaját, egyúttal a Megyeháza épületére kitűzi a fekete lobogót.
II. János Pál pápa áldozatos élete hívők és nem hívők milliói előtt folyt, s halála most mindannyiunkat megállásra, főhajtásra késztet.
II. János Pál krisztusi ember volt, élete utolsó pillanatáig a hit, remény és szeretet képviselője a világban. Olyan ember távozott közülünk szombaton, aki feltétel nélkül tudott szeretni.
P.Z.



NAPRA-forgó jótékonysági akció

Folytatódik a NAPRA-forgó Közalapítvány elnökének, Kara Ákosnak valamint Kovács Tamás győri önkormányzati képviselőnek, az oktatás és kulturális bizottság alelnökének jótékonysági akciója.

Ezen a héten, április második hetében összesen mintegy 15 000 doboz kakaóitalt ajánlunk fel elsősorban győri oktatási, valamint megyei szociális intézmények számára

Kovács Tamás, győri önkormányzati képviselő, az oktatás és kulturális bizottság alelnöke és Kara Ákos a NAPRA-forgó Közalapítvány kuratóriumi elnökeként nagyszabású támogatási akciót indítottak.

Ennek keretében első lépésként mintegy 60 000 gabonapehelyből készült édességszeletet, illetve több tízezer adag leves, illetve egytálétel készítésére alkalmas csomagot juttattak el győri, megyei oktatási és szociális fenntartású intézmények számára.

Második lépésként mintegy 15 000 doboz kakaóital ajánlanak fel ezen a héten elsősorban győri oktatási valamint megyei szociális intézményeknek.

Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése 2001 decemberi ülésén döntött a NAPRA-forgó Közalapítvány létrehozásáról. A közalapítvány 2003. óta közhasznú szervezetként működik.

Elsődleges feladatunk hat, megyénkben található szociális intézmény támogatása. A megyei közgyűlés tagjainak, üzleti vállalkozásoknak és magánszemélyeknek anyagi és egyéb felajánlásaival a közalapítvány céljainak a megvalósulását folyamatosan teljesíteni tudjuk.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat közel 1000 rászorulóról gondoskodik a Dr. Piróth Endre Mentálhigiénés Otthonban Táplánypusztán, az Értelmi Fogyatékosok Rehabilitációs Intézményében Koroncó-Zöldmajorban, a Fogyatékos Gyermekek Otthonában Sopronban, az Idősek Otthonában Jobaházán, a Felnőttkorú Fogyatékosok Otthonában Pásztoriban és az Időkorúak Otthonában Nagylózson. A közalapítvány az elmúlt években folyamatos segítséget tudott biztosítani ezeknek a megyei önkormányzat által fenntartott szociális intézményeknek. Ennek keretében bútorok, berendezési tárgyak megvásárlásához nyújtottunk segítséget.

Kara Ákos kuratóriumi elnök



A katasztrófavédelmi együttműködést értékelik

2004 januárjában a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat és a Nagyszombati Kerületi Hivatal „A katasztrófahelyzetekben való kölcsönös együttműködésről és segítségnyújtásról” címmel kétoldalú, határ menti együttműködési megállapodást kötött. A dokumentumot a GYMS Megyei Közgyűlés képviseletében dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke, szlovák részről pedig Keszegh Pál, a Kerületi Hivatal elöljárója látta el kézjegyével.

Az együttműködési megállapodás aláírása óta eltelt időszak értékelése céljából a megyei önkormányzat (dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés és a megyei védelmi bizottság elnöke), a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság (Pesztenlehrer Lajos igazgató), a Nagyszombati Kerületi Hivata l(Keszegh Pál elöljáró) és a Nagyszombati Kerületi Hivatal Válságkezelési Főosztálya képviselőinek részvételével közös találkozóra kerül sor 2005. április 7-én, 10.00 órától a Nagyszombati Kerületi Hivatalban.

A megbeszélés tervezett témái: A 2004. év feladatinak értékelése és a 2005. év terve, válságkezelési szervek tevékenysége a Duna folyóba került veszélyes anyagok esetén, válságkezelési szervek tevékenysége és kölcsönös tájékoztatás a Duna kritikus vízállása esetén. (P.Z.)



A Fertő-Hanság Nemzeti Park értékei – óvodás szemmel

Madárgyűrűzés és a Fertő-Hanság Nemzeti Park védett értékeinek bemutatása szerepel annak a természetvédelmi rendezvénynek a programjában, mely április 5-7. között délelőttönként zajlik a Gyirmóti ÁMK Óvodai Egységében. Az óvodások életkoruknak megfelelő szintű előadásokat hallgathatnak meg, majd madárgyűrűzés keretében „testközelből” is megismerkedhetnek a nemzeti park madaraival.
A program célja, hogy már 5-6 éves korban is - a környezet és a természet értékeinek bemutatásával – ráneveljék a gyerekeket a természet ismeretére, megbecsülésére és szeretetére. Dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke is örömmel fogadta el a szervezők invitálását a rendezvényre, így április 6-án, szerdán délelőtt 10.30 órakor találkozik a programban részt vevő óvodásokkal.
Ponty Zita



2005. április 05., kedd 23:17


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület