CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

Idén is képviseltették magukat a soproni úszók. A tavalyi évhez hasonlóan most sem tértünk haza érmek nélkül.

Austria - Meeting Nemzetközi úszóverseny Bécsben

26 nemzet közel 1000 versenyzője részvételével rendezték a hagyományos Austria - Meeting Nemzetközi úszóversenyt Bécsben.
Idén is képviseltették magukat a soproni úszók. A tavalyi évhez hasonlóan most sem tértünk haza érmek nélkül.
A verseny színvonalát nemcsak az országok száma, hanem az indulók is meghatározzák. Most több olimpiai érmes , sőt olimpiai aranyérmes is rajtkőre állt. Közülük érdemes kiemelni a kétszeres olimpiai ezüstérmes hátúszót Marcus Rogant, itt volt Alexander Popov, Mirna Jukic,Otylia Jedrzejczak európabajnok is, valamint az olimpiai bajnok Claudia Poll Costaricából. Ilyen mezőnyben mindig nagy kihívás részt venni, és különös elismerést jelent a jó szereplés, amire nemcsak Magyarországon de Európában is odafigyelnek.



A Soproni ÚBKSE versenyzőinek mozgalmas volt az elmúlt három hét. Versenyt versenyre halmoztak, és mindenhonnan nagyszerű eredményekkel tértek haza. Legutóbb éppen az Országos Ifjúsági bajnokságon vett részt Szepesi Csenge és Nagy Gábor, ahol Csenge 50m 10m és 200m hátúszásban egyaránt 7. helyezést Gábor - aki még csak serdülő korosztályú - 50 m háton 7, míg 100m háton 6.helyezést ért el. A többiek Bécsújhely nemrégiben átadott irigylésre méltó fedett uszodájában versenyeztek.

A több ország résztvevői között képviseltették magukat a Ferencváros úszói, de Szlovákiából és Ausztria minden szegletéből érkeztek versenyzők. Remek eredményekkel tértünk haza, sok érmet és jó időt úsztak a soproniak. Németh Júlia, Grafl Eszter és László Rita a legtöbb pontot elérő versenyzőnek járó különdíjat is elhozta. Mostani eredményeik ennek a remek sorozatnak a méltó megkoronázását jelentették. Nagy Gábor 200m háton elért döntőbeli 4. helyezése, valamint Szepesi Csenge szintén döntős 8. helye több mint figyelemre méltó a résztvevőket tekintve. Korosztályukban is kiemelkedően teljesítettek, Nagy Gábor 3 aranyérme mellé - mindegyiket háton szerezte, egy ezüst és egy bronzérmet hozott haza gyorsúszásban. Kis Gábor 50 m háton ezüstérmet szerzett, Németh Julcsi 50m háton ezüst 50 m gyorson bronzérmet gyűjtött, Simon Gábriel 50 m mellen lett harmadik, Szepesi Csenge 100m háton bronzérmet szerzett. A felsorolásból is látszik, hogy a "Hűség városában" nem veszik félvállról az úszást. Edzők versenyzők mindent elkövetnek azért, hogy tovább öregbítsék a város úszóinak hírnevét. A versenyről részletesen az Austria-Meeting hivatalos honlapján olvashatnak A Soproni Úszók Baráti Köre Sport Egyesületről az úszók hivatalos oldalán találnak további információkat.

anagy@sopron.hu



2005. április 26., kedd 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület