CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Mi1más  

Idén is megúsztuk


A soproni tavaszhoz már régóta hozzátartozik a 24 órás úszónap. Idén sem volt ez másképp, az április 23-24-i hétvégén 16 csapat vágott neki a megmérettetésnek.

Immáron hatodik éve veszek részt az úszónapon, mégis úgy látom, hogy minden egyes úszónap egyedi. Mindegyiknek megvan a maga sajátos hangulata, a különleges varázsa. Hiába vagyunk ugyanabban az uszodában, hiába mozgunk ugyanazon keretek között, mégis megvan mindegyiknek a sajátos szépsége. Nem lehet ugyanúgy írni ezekről, éppen ezért az idei úszónapból hét fényképet szeretnék kiemelni.

Lábak a levegőben


Az ünnepélyes bevonulás már lezajlott, a fúvószenekar és a szervezők köszöntötték a megjelenteket, és pontosan délben 16 ember nekirugaszkodott a medence oldaláról. Az emberek ilyenkor még lelkesek, kíváncsian néznek a következő 24 óra elé.

Tej-zsemle projekt


Minden évben a csapatok a fehér póló mellé kapnak egy kis táplálékot is. Ez évente változik, kaptunk már energiaitalt, csokit, friss péksüteményt. De két dolog mindig állandó: a tej és a zsemle, amit kora délután lehet átvenni. Idén egy új helyen osztották, az egyik masszásteremben. Az volt az érdekessége, hogy ugyanazon ajtó mögött volt, mint a női mellékhelyiség, így beletelt egy kis időbe, amíg megtaláltuk.

„álmodó miskolci emberek”


Hej, az a két évvel ezelőtti beszélgetés… A miskolci Spongyabob csapata ebben az évben harmadszor vett részt a rendezvényen. Évről-évre lelkesen készülnek, idén a Műegyetemről is hoztak magukkal erősítést. Lelkesedésüknek és kitartásuknak már tavaly is meglett az eredménye, amikor a dobogó harmadik fokára állhattak, idén azonban sikerült eljutniuk a csúcsig.

Kék a szeme, arca csupa derű


Az úszónap lebonyolítása nem kis feladat. A szervezés már hónapokkal korábban elkezdődik, de a helyszínen is nagyon sok munka vár a szervezőkre. Ezért kérnek fel a szuperinfósok minden évben fiatalokat, hogy vegyenek részt a rendezésben. Ők foglalkoznak az ügyes bajos dolgokkal, osztják az élelmet, irányítgatják a csapatokat, információt adnak a látogatóknak, figyelik a számlálókat, számolják a tombolákat, sőt, néha még táncra is perdülnek.

Nem a cél, a részvétel


Az eredményjelző tábla az egyik legforgalmasabb és legnézettebb pont. Óránként kerülnek fel az eredmények, a csapatkapitányok és a csapattagok itt tudják figyelemmel követni aktuális helyezésüket, ez alapján tudják bíztatni a csapatukat, esetleg stratégiát váltani („Most tíz perces váltókat fogunk úszni. Hárman lesztek a vízben és beleadtok mindent mint állat.”)

Éjjeli szieszta


Hajnali háromkor az úszónap három legfőbb szervezője úgy érezte, hogy rendben mennek a dolgok, és belefér egy kis szieszta a kismedencében. A jobb oldalon lévő Wallner Andreáról tavaly már írtam, hogy fiatalos lendülettel veti bele magát ebbe a 24 órába, s ez az érzés idén csak megerősödött bennem. A verseny végén boldogan ugrándozott, és kezet csapva a rendezőkkel vidám kiáltotta, hogy „Megúsztuk!”. Bal oldalon Szabadvári Imre található, ő hajnalban néhányszor odajött hozzám, mikor számoltam, és aggódva kért meg, hogy azért szóljak, mielőtt kidőlök.

Lufik az égből


Az utolsó hajrá után a hagyományos lufieső, amikor az úszók apraja-nagyja a vízben van. Idén a szervezők egy meglepetéssel is készültek, szinkronúszókat hívtak el. Az utolsó tombolahúzás után pedig sor került az eredményhirdetésre. Az idei úszónap nyertes csapata a Spongyabob. A csapatok összesen 38.426 hosszt úsztak le (több mint 1280 km-t), így a Kisalföld által jótékony célra felajánlott hosszonkénti három forintból befolyt összeg 115.278 Ft.

Bár már két nap eltelt azóta, de még mindig fáradt vagyok egy kicsit. Sebaj, egy teljes év van arra, hogy kipihenjük az idei fáradalmakat és jövőre újult erővel vágjunk neki a métereknek.

Bacsárdi László

Az úszónap végeredménye:

1. Spongyabob (3122 hossz)
2. Aquarázs (2976 hossz)
3. Trambulin (2964 hossz)
4. Cybercápák és a Porecsi delfinek (2923 hossz)
5. Blugy-Blugy-Gluty (2574 hossz)
6. Kalózok (2561 hossz)
7. Száguldó Küllők (2454 hossz)
8. Haldokló Teknősök (2227 hossz)
9. Hullámzó Kamatlábak (2200 hossz)
10. Bepfulladunk (2171 hossz)
11. Noé Bárkája (2167 hossz)
12. KBKK (2151 hossz)
13. Kedvenc Klub (2120 hossz)
14. Múú (2027 hossz)
15.Postás Szivacsok (1953 hossz)
16. Emergency (1836 hossz)

Az úszónap honlapja:
http://uszonap.sopron.hu



2005. április 27., szerda 16:54


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület