CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Esti hírek  

Straub Elek marad a főnök


A MATÁV Igazgatósága 2005. június 30-ig meghosszabbította az eddigi vezérigazgató megbízatását. A Távközlési Részvénytársaság Igazgatósága 2000. május 15-i ülésén értékelte Straub tevékenységét. Az elért eredmények alapján az úgy döntöttek, hogy a vezérigazgató határozott időtartamú, 2001. június 30-ig szóló munka-viszonyát további 4 évvel, 2005. június 30-ig meghosszabbítja. Straub Eleket ugyanakkor újraválasztották az Igazgatóság elnöki tisztségébe, így a továbbiakban is elnök-vezérigazgatójaként folytatja munkáját a vállalatcsoport élén. (MATÁV)

Zöld kártya informatikusoknak


A német kormány a sokat vitatott zöldkártya-szabályozás bevezetéséről döntött a külföldi informatikusok és számítógép-specialisták számára. Ezzel lehetővé válik, hogy rövidesen betöltsék a szakember-hiányt - közölte Gerhard Schröder kancellár szerdán Berlinben. A munkaügyi- és a belügyminisztérium által előterjesztett rendeletekről, amelyekkel a nem EU-országokból érkező szakemberek munka- és tartózkodási engedélyét szabályozzák, júliusban még a Bundesratnak - parlament felsőháza - is határoznia kell és a szabályozás augusztus 1-jével léphet életbe. Annak érdekében, hogy a jelenlegi informatikushiányt áthidalják, rögtön 10 ezer szakembert lehet "importálni". A keret igény szerint később akár 20 ezerig bővíthető. Az iparág vezetői korábban 30 ezres kvótát tartottak kívánatosnak. A külföldi szakemberek alkalmazásának feltétele a megfelelő főiskolai végzettség, s a jelölteknek igazolniuk kell, hogy németországi keresetük legalább bruttó százezer márka (47 ezer dollár) lesz évente. (MTI)

Radaróriást épít az USA?


Az Egyesült Államok hatalmas radarállomás építését fontolgatja az Aleut-szigetek egyikén, tervezett országos rakétavédelmi rendszere (NMD) keretében. Mint az a washingtoni védelmi tárcához közel álló forrásokból szerdán ismertté vált, a radar, amelynek építése 500 millió dollárba kerülhet, alkalmas lenne az Észak-Koreából, Kínából és Oroszországból indított rakéták nyomon követésére. A radar az NMD kulcseleme lenne, az Alaszkán telepítendő mintegy száz elfogórakétával együtt. A Pentagon szerint egy ilyen rendszernek "elegendőnek kell lennie két- három rakéta elfogására" - írta az ITAR-TASZSZ az ABC tévé beszámolója alapján. Az amerikai külügyminiszter-helyettes egyébként csütörtökön Moszkvába érkezett a hét végén esedékes orosz-amerikai csúcs előkészítésére. Strobe Talbott már a múlt héten is járt az orosz fővárosban, de hasztalan igyekezett rávenni orosz partnereit a hadászati rakétavédelmi rendszereket korlátozó 1972-es ABM- szerződés "fölpuhítására". A szerződés kizárja az NMD-hez hasonló országos átfogó rakétavédelem létesítését. (MTI)

Az első hely kevés?


Sajnos az első helynél jobb eredményt még ez a csúcs mozifilm sem érhet el. A világ nem elég című James Bond film videováltozata már az első héten 30 millió dolláros bevételt hozott. Ez majdnem akkora összeg, mint amekkorát a film tavaly hozott mozi-premierje hetében. A felmérések szerint ezt a videó filmet vették ki legtöbben a múlt héten. Pierce Brosnant azonban sajnos még ez sem tudja felvidítani, hiszen egyszerre szomorkodik mostanában fia balesete és elmaradt esküvője miatt. Lányok százezrei azonban reménykednek: talán nem hajtja még egy darabig igába a fejét, és nőtlen maradt Hollywood legvonzóbb sármőre. Ha mégis megházasodik, végképp nem marad más vigasz, mint kivenni a videó-filmjét, és elsóhajtani: "A világ nem elég nélküled" ál csak egyetlen erő lehet nagyobb. A nép akarata. Maximus pedig tudja, hogy csak akkor viheti véghez sikerrel bosszúját, ha ő lesz a legnagyobb hős az egész birodalomban...

M:I-2 - JOBB, MINT AZ ELSŐ!


A várva várt akciófilm, a M:I-2 Tom Cruise főszereplésével, John Woo rendezésében első napi bevételével (12,5 millió $) közel 1 millió dollárral túlszárnyalta az első rész, a Mission:Impossible hasonló eredményét Amerikában. -"Kétség sem fér hozzá, hogy ez nagyon jó eredmény, teljes mértékben elégedettek vagyunk"- dicsekszik Wayne Lewellen, a Paramount Stúdió disztribúciós vezetője. A Stúdió bízik benne, hogy ezen a hétvégén a "Mission: Impossible 2" minimum megismétli az első rész fantasztikus első 4 napi bevételét, amely 56,8 millió $ volt. Előzetes felmérések szerint az átlag mozibajáró amerikai közönség szokatlanul magas aránya - 51% százalék - jelölte meg az M:I- 2-t, mint azt a filmet, amit "muszáj megnézni"! A film július 6-án kerül a magyarországi mozikba.

Nők internetes újsága


Magyarország első nőknek szóló online magazinja elindult. A kanadai tőkével támogatott magazint azért hozták létre , mert szerintük a nők szerepe és megítélése a társadalomban hamarosan megváltozik. Erre bizonyíték, hogy egyesek a XXI. századot rögtön a nők századának kiáltották ki. A magazin érdekes tartalmi kínálattal jelentkezik, minden nő számára. A She.hu elsősorban a 19 és 39 év közötti hölgyeket jelöli meg célközönségének.



2000. június 01., csütörtök 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület