CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Felemás férfi kosaras hétvége

NBI A CSOPORT FÉRFI KOSÁRLABDA MÉRKŐZÉS:

BUDAPESTI HONVÉD - SOPRONI ÁSZOK KC 71:69 (49:36)


A hosszú bajnoki szünet és az Ászok KC-t sújtó belső problémák miatt nem a legjobb előjelekkel indult erre a mérkőzésre a soproni csapat. Ez a helyzet rá is nyomta bélyegét a mutatott formára. Főleg a védekezés sikerült gyengére, ami köztudottan főleg akarati tényezőkre épül. Sem az emberfogás, sem a zóna védekezés nem volt eredményes, ennek lett a következménye, hogy a Budapesti Honvéd játékosai könnyen szerezték kosaraikat. A Soproni Ászok KC játékosai közül csak Green dobott megbízhatóan, ez pedig csak 13 pontos hátrány eléréséhez volt elegendő.

A második félidőben Alexe játéka feljavult és fontos pontjai, valamint védekezése segítette a soproniakat, hogy megközelítsék ellenfelüket. Sajnos Pavicevic formán kívül játszott, ez is akadályozta Greenéket az eredmény megfordításában. A végjáték izgalmasan alakult, hiszen két pontos budapesti vezetésnél 6,5 mp-ig Alexéék birtokolták a labdát, azonban kosarat már nem sikerült szerezni, így maradt a fájó vereség.

A Soproni Ászok KC kosárdobói: Pavicevic 5, STAN 11, Csaplár-Nagy A. 3, GREEN 28, ALEXE 18/6, Lakatos 4.

NBI B CSOPORT FÉRFI KOSÁRLABDA MÉRKŐZÉS:

SMAFC-ROTO ELZETT - MAFC KE 79:67 (37:35)


Évtizedekre visszamenően nagy csatákat szoktak vívni a budapesti és soproni egyetemisták. Sajnálatos, hogy most mind a két nagyhírű társaság csak a B csoportban szerepel, hiszen ennek a játéknak elsősorban az egyetemeken illene hódítani. A jelenlegi "profi" szemléletet azonban az egyetemeknek nem áll módjukban követni, emiatt ennek a mérkőzésnek is örülhettünk, főleg úgy, hogy soproni győzelem született.

Élvezetes játék alakult ki, amiben egyik csapat sem tudott elhúzni a másiktól. Hasonló képességű csapatoknál gyakran ilyen a helyzet és ez növeli a közönség szórakozását, az izgalom magas fokon van. Szellemes támadásvezetéseket láthattunk, gyors passzokkal és szép befejezésekkel. Mezőnyből a hazaiak, míg a palánk alatt a vendégek voltak eredményesebbek.

A második félidőben még egy ideig szoros volt az eredmény, de a SMAFC fokozatosan felőrölte a budapestiek ellenállását és pontról pontra növelte előnyét. Ekkor Szlávik J. hárompontosai voltak élményszerűek, amint magasan kivezetve csont nélkül hullottak a kosárba. Ha a személyi dobások is pontosabbak lettek volna, nagyobb különbségű győzelmet is arathatott volna a hazai társaság. Különösen a látványos gyors indítások voltak Molnárék erősségei és a lepattanó labdák gyors kiszabadításából lerohanták a kényelmesebb MAFC-ot.

A SMAFC-Roto Elzett kosárdobói: Pojbics 7/3, Kotlik 9, SZLÁVIK J. 17/9, Molnár 12, MOGYORÓSY 14, PALOTAI P. 13, Szlávik B. 3/3,Vavra P. 4.



1999. december 06., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület