CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 18., szombat, Erik, Alexandra napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Esti hírek  

Betörtek a Vasárnapi Újsághoz


Szerdára virradóra betörtek az ismert rádióműsor szerkesztőségébe, a Magyar Rádió épületében - közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján a MIÉP elnöke. Csurka István furcsállta, hogy az eset éppen akkor történt, amikor 128 millió forintért új biztonsági rendszert szereltek fel az épületben. A MIÉP értetlenül áll az eset előtt, annál is inkább mert a betörés helyszíne a Magyar Rádió jól őrzött épületén belül található. Csurka szerint most még nem tudható, hogy politikai indíttatású akcióról, vagy "figyelmeztetésről" van szó. Ugyanakkor a Magyar Rádióban olyan intézkedésekről terjedtek el hírek, amelyek a Vasárnapi Újságot is érintik. Lakatos Pál, a műsor felelős szerkesztője elmondta: "Rádiós körökben arról suttognak", hogy a Vasárnapi Újságot a megszüntetés veszélye fenyegeti, és esetleg nem hosszabbítják meg a hónap végén lejáró vezetői kinevezését.

Robbanás Angyalföldön


Gázrobbanás történt csütörtök hajnalban Budapesten a XIII. kerületi Szent László úton egy négyemeletes épületben. A tűzoltóság ügyeletese elmondta: a robbanás a lakóház egyik földszinti lakásában következett be. Az ott élő férfit életveszélyes égési sérülésekkel kórházba szállították. Füstmérgezés miatt egy másik lakó is kórházi kezelésre szorul. A detonáció következtében tűz ütött ki a házban, de a nyolc kocsival a helyszínre érkező tűzoltók percek alatt úrrá lettek a lángokon. Az első vizsgálatok arra mutatnak, hogy egy illegálisan beszerelt, mérőberendezés nélküli gázvezeték szivárgása okozhatta a robbanást.

Elkapott biztonsági alkalmazott


Elfogták csütörtökön azt pénzszállítót, aki hetekkel ezelőtt a Securitas Rt. alkalmazottjaként elvitte a rábízott 106 millió forintot. K. András 23 éves budapesti lakos május 16-án cége páncélozott autójával eltűnt, a kocsiban lévő pénzt magához vette, majd ismeretlen helyre távozott. Az autót másnap találták meg Érd mellett. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a készenléti rendőrség terrorelhárító szolgálatával és a Budapesti Rendőr- főkapitányság akcióosztályával együttműködve lakossági bejelentés nyomán ütöttek rajta egy óbudai házban. A tolvajt őrizetbe vették; az ügy részleteiről később adnak részletes tájékoztatást az illetékesek.

Megölték a katonai attasét


Merénylet áldozata lett csütörtökön a görög fővárosban az athéni brit nagykövetség katonai attaséja, Saunders dandártábornok. Két ismeretlen merénylő motorkerékpárról tüzet nyitott a brit diplomata gépkocsijára a Kifisszia sugárúton, amely Athén luxusnegyedét köti össze a városközponttal. Saunders a fején és a mellén sérült meg, s néhány órával kórházba szállítása után belehalt sebeibe. A görög rendőrség a November 17. illegális terrorszervezetre gyanakszik, mert 1975-ös első felbukkanása óta ez a szélsőséges csoport több görög közéleti személyiséget és külföldit meggyilkolt már hasonló módon. Kivált amerikai személyek és érdekeltségek voltak eddig a célpontjai. Élesen elítélte a terrorcselekményt a görög külügyminiszter. Fogadkozott: kormánya erélyesen és irgalmatlanul fellép a terror minden formája ellen, nem fogja eltűrni, hogy szélsőségesek bemocskolják Görögország nevét, rontsák jó hírét.

Tüntettek az ETA ellen


A spanyol közszolgálati rádió szerint 50 ezren tüntettek szerda este az észak-spanyolországi Bilbaóban az ETA terrorszervezet ellen, a demokrácia mellett. A demonstrációra három nappal azt követően került sor, hogy a baszk szakadár szervezet tagjai meggyilkolták Jesus Maria Pedrosát, a bilbaói önkormányzat tanácsosát, aki a kormányon lévő Néppárt tagja is volt. A menet élén az áldozat özvegye és két lánya haladt. A tömegben felvonult Oreja belügyminiszter és több helyi politikai vezető is. A menet a bilbaói városháza elé vonult, ahol a megmozdulás rendbontás nélkül véget ért.

A kis Schumi sérülése


Nem biztos, hogy rajthoz tud állni a következő Formula-1 futamon Montrealban. Ralf a legutóbbi versenyen, Monacoban sérült meg, amikor autójával nekiütközött az útszéli kordonnak. Bal lábán a hús és az izom nagyon mélyen felszakadt, ezért a vérzést helyben elállították, majd kórházba szállították. Azóta több orvossal is megvizsgáltatta a sebet, és mindegyik véleménye egybehangzó volt: lehet, hogy nem éri meg rajthoz állni Kanadában. „Hogy a következő futamon rajthoz állok- e, a következő hét elején fog eldőlni.” - mondta a német versenyző. „Összességében nagyon elégedett vagyok az orvosokkal, mert sokat segítettek a gyógyulásban.” Ralf lába tulajdonképpen már meggyógyult, de kérdés, hogy bírja-e majd a közel két órás megterhelést. A pilótának még mindig fájdalmat okoz egy-egy nagyobb erejű megerőltetés, így nem kétséges, az amúgy is gyors montreali versenypályán nagy küszködéssel tudná autóját a földön tartani. A Schumacher testvérek menedzsere, Wili Weber kizártnak tartja, hogy Ralf elindul a következő futamon.

Új internetszolgáltató


Az UUNET WorldCom megkezdte üzleti tevékenységét Magyarországon, s az itteni vállalati előfizetőknek globális, értéknövelt internetes hozzáférést kínál - közölte Kovács Péter, a cég kereskedelmi igazgatója. A cég a nap 24 órájában felügyelt, saját tulajdonában lévő nagykapacitású és jelentős tartalékokkal rendelkező gerinchálózatán keresztül az egész világon több mint 70 ezer vállalat, ezen belül 22 millió felhasználó számára nyújt hozzáférést az internethez. Az UUNET évente több mint tízszeresével bővíti hálózatát, s napi 2 millió dollárt költ fejlesztésre. A társaság tavaly 65 országban szolgáltatva 37 milliárd $ árbevételt ért el azzal, hogy egyidejűleg nyújt hang- és adatátviteli, valamint internet-szolgáltatást ügyfeleinek. Magyarországon ugyanazokat a szolgáltatásokat kínálja, mint a világ többi részén, s jelenleg itt huszonöt alkalmazottat foglalkoztat. Hazánkban is ki akarják építeni saját hálózatukat, s a cél az, hogy minél hamarabb bekerüljenek a három vezető internet-szolgáltató közé.

Domain- terroristák


Egy újfajta bűnözési forma jelent meg az USA-ban, domainneveket térítenek le. A Web.net után ismét neves áldozatot találtak maguknak az egyelőre ismeretlen tettesek. Ezúttal az Internet.com domaint próbálták megszerezni. A Networks Solutionnek hamis adatokat tartalmazó faxot küldtek és saját nevükre iratták a domainnevet. Azonban az NSI munkatársai rájöttek a csalásra és közbeléptek még mielőtt a forgalmat átirányították volna a domainterroristák oldalára.



2000. június 08., csütörtök 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület