CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 18., szombat, Erik, Alexandra napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Esti hírek  

Halál élőben


A mexikói Televisa tv csütörtöki híradójában élőadásban közvetítette két, illegálisan az USA-ba átjutni próbáló férfi haláltusáját a Rio Bravo örvénylő vizében. A filmfelvétel valósággal sokkolta a nézőket: perceken át mutatta a sodró áramlatokkal reménytelenül küzdő két férfit, akiknek személyazonosságát nem fedték fel. A Bravo folyó a természetes határvonal, amely az Egyesült Államokat Mexikótól elválasztja. Több tucat ember is szemtanúja volt az eseménynek Matamoros városhoz közeli hídon, a határ mexikói oldaláról. A határ mindkét oldaláról több határőr dobott kötelet a fuldoklóknak, de hiába. Egy harmadik embernek, akit szintén elragadott az ár, végül is sikerült kijutnia a mexikói partra. Az év eleje óta mintegy ötven ember veszett ilyen módon a Rio Bravóba - idézte a Televisa kommentátorát az AFP hírügynökség.

Button távozik a BMW-Williams-től


Várhatóan J. P. Montoya, az amerikai CART-sorozatban szereplő kolumbiai pilóta veszi át majd a brit Jenson Button helyét a Forma-1- es BMW-Williams csapatnál. A brit Autosport című hetilap a BMW-Williams és a Chip Ganassi Racing (Montoya csapata) egyes, névtelenséget kérő tagjait idézi, akik szerint előrehaladott tárgyalások folynak és "a szerződés utolsó részleteit e héten egyeztetik". A világbajnok Montoya vasárnap West Allisben győzött, egy héttel korábban pedig az indanapolisi 500 mérföldes viadalon lett első. Frank Williamsnek, a Forma-1-es csapat főnökének elővásárlási joga van Montoyára, akit 1998-ban tesztpilótaként már alkalmazott. Mostani szerződtetéséről véglegesen még nem döntött. Ha valóban a BMW-Williams pilótájaként folytatja pályafutását, várhatóan a 20 éves Button sem marad csapat nélkül. Négy "kérője" is akadna. A Jordan, ha a német Heinz-Harald Frentzen vagy az olasz Jarno Trulli távozik, a BAR, amennyiben a kanadai Jacques Villeneuve más csapatot keres, továbbá a Jaguar és a Prost. Az is elképzelhető, hogy Button szerződéssel mégis a BMW-Williamsnél marad, de kölcsönadják egy másik csapatnak.

Euro 2000


Holnap indulnak a meccsek! A könnyebb nyomon-követéshez itt elolvashatják a csoportbeosztást.
A csoport: Anglia, Németország, Portugália, Románia
B csoport: Belgium, Olaszország, Svédország, Törökország
C csoport: Jugoszlávia, Norvégia, Spanyolország, Szlovénia
D csoport: Csehország, Dánia, Franciaország, Hollandia

Mohaman feat. Game – Funky


A Happy Gangből jól ismert Moha szóló albummal jött ki, Mohaman néven, kissé szabadjára engedett szövegekkel. Mi pedig benyomtuk a maxit a playerbe, és jöhet! Már ránézésre sokat elárult a borító: ez a gizdaság (értsd: én vagyok a világ közepe, és ne merj belém kötni) teteje? Mohaman mellett (aki a ”Boldog Brigádban” még szolidabb volt) feltűnik Game is (aki talán a VSOP-ből ismerős?) … Három és fél számmal találkozunk a maxin, 2 tök ugyanolyan változat a Funkyról, aztán egy, 102-ről 131 bpm-re felturbózott ”még nincs kész mix” – hogy egész pontosak legyünk-, illetve a Huanita című dal kis ízelítője. Aztán play, és jön a muzsika… Jobb, mint amit vártunk. Enyhe gengszter stílus, ”west coast rap keverve az east costtal”. Kicsit furcsa, Zolee-ék után más is szókimondó szövegeket nyom, és kiváncsiak vagyunk, a Kartel mit mond majd Moháról (vajon szalonképes lesz?). A szókimondó szövegek: figyelj bébi, csak a segged nézem, … odakenem a gádzsinak, … csak a bulát rázzák stb. szóval még jóval finomabbak a Kartelnél. Megmondják a lányokról, mi a helyzet (”csak a lé a lényeg”, meg hasonló földetrengető igazságok), ehhez pedig nagyszerű vokált ad egy Linda nevezetű tehetség, ill. remek zenét Luigi és Tom-e.

MDK2


Nem tudni, hányan emlékeznek még a körülbelül ’95-ben kiadott első részre, de az biztos, erre a részre még fogunk emlékezni egy ideig… Ezt a játékot csak azoknak ajánlom, akik szeretik az agyatlan lövöldözést (egy kis logikával megspékelve), az elég erősen gondolkodtató feladatokat, és az ügyességieket is. Nos tehát aki mind a hármat szereti, annak megfelelő játék lesz az MDK2. A nemsokára boltokba kerülő játékot módunkban állt tesztelni, s így állíthatjuk, a küldetések elég jókra sikerültek – ha még a történet kicsit gyengécske is… -, a grafika is nagyon jó, s ami igazán tetszett, az a küldetések közötti humoros videó! Aki játszott az első részel, annak a küldetésekben lesznek ismerős dolgok. Pl.: A játék kezdete ugyan úgy egy repkedéssel kezdődik. Alant láthatunk egy mozgó járművet, mely éppen egy nagyvároson halad keresztül, közben ránk lőve… Nem sokkal később a stílusos bomba bedobás egy zárt térbe, melynek a teteje üreges egyedül. Várható megjelenés: Még a nyár elején… (kiadó: Interplay)



2000. június 09., péntek 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület