CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 18., szombat, Erik, Alexandra napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Esti hírek  

Kövér kisgazda kihívta a kövér emeszpést


Két hónapos fogyókúra-párbajt kezdett pénteken Molnár Róbert kisgazda országgyűlési képviselő és az általa kihívott szocialista politikus, Schmuck Andor. A vetélkedés kezdetekor tartott sajtótájékoztatón a két politikus elmondta: a fogadást az nyeri, aki indulási súlyából a legtöbbet veszít. Egyenlő eredmény esetén egy hónapos hosszabbítással döntik el a versenyt. A sajtótájékoztatón aláírt verseny-megállapodásban a felek előre rögzítették, mit kérnek győzelmük esetén a másiktól. Ha Molnár Róbert nyer, párbajpartnerének a kisgazda honatya által megjelölt helyen disznótorost kell felszolgálnia, cigányzene mellett, míg ellenkező esetben Molnár Róbertnek játszótéri homokozót kell építenie Gödön, Schmuck Andor lakóhelye közelében.

Dübörögnek egy jót


A Harley-Davidson motorok tulajdonosai Alsóörsön rendezik péntektől vasárnapig az első kelet-európai találkozójukat. A tizenhat hektáros autóskemping és környéke másfélezer nagymotor dübörögésétől hangos. A méltóságteljes kétkerekűek tulajdonosai söröznek, szépségversenyen, úgynevezett legvetélkedőn vesznek részt, illetve motoros ügyességi versenyen szerepelnek a nap során. Szombaton látványos programnak ígérkezik (egyben ez a találkozó fő eseménye) a Harley-Davidsonok felvonulása a Balaton-parton. A menet Alsóörstől Balatonfüredig ér majd, s a rendőrök szerint leáll az élet és a forgalom a balatoni főúton, ha a szelíd motorosok másfél ezres tömege beindul. A szombati program csúcsa az esti Uriah Heep-koncert lesz az alsóörsi kemping területén. Előtte fellép Tátrai Tibor együttese és a mostani alkalomra ismét összeállt Skorpió együttes. Vasárnap délelőtt a Harley-Davidson találkozó résztvevői több csoportban (zárt menetoszlopokban) elindulnak öt város - Budapest, Pécs, Szeged, Debrecen és Sopron - felé.

Kutyák okozta csecsemőhalál


Egy kéthetes csecsemőt téptek szét kutyák pénteken Dunaharasztin. A kisbabát édesanyja a szobában hagyta, s az ajtót is rácsukta, ám a család két malamud kutyája beférkőzött a helyiségbe, s megmagyarázhatatlan okból nekitámadtak a pici gyereknek, akit valósággal széttéptek. Az anyát, akit a borzalmas tragédia lelkileg összeroppantott, a mentők szállították kórházba a Pest megyei településről. A hírt a rendőrség is megerősítette, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság az ügyben vizsgálatot indított.

Rejtélyes drogos-kór


Már 36 halálos áldozata van a brit és ír kábítószeresek körében pusztító rejtélyes fertőzésnek. A kór, amely Skóciában ütötte fel a fejét, átterjedt Anglia északi részeire, Liverpoolban és Manchesterben is szedi áldozatait. Az észak-angliai térség egészségügyi illetékeseinek közlése szerint a két város kórházaiban kilenc esetet regisztráltak az elmúlt hetekben, közülük öten rövid időn belül meghaltak. Skóciában tizenhat, Írországban tizenegy kábítószerezővel végzett az ismeretlen betegség május eleje óta. Szakértők szerint a rejtélyes fertőzést anaerob (oxigén jelenléte nélkül szaporodó) baktérium okozza, amely merevgörcsöt, botulizmust (húsmérgezést), és üszkösödést okozhat. Az antibiotikumos kezelés hatástalansága és a betegség gyors lefolyása miatt eredetileg arra gyanakodtak, hogy antrax baktérium pusztít a kábítószeresek körében. Valamennyi áldozat olyan fiatal, súlyosan kábítószerfüggő, aki szétment vénái helyett izomba injekciózta be a heriont. A szúrás helyén azonnal gyulladás lép fel, amely viharos gyorsasággal lebénítja a létfontosságú szerveket, és halált okoz.

Német sírgyalázás


Ismeretlen tettesek sírokat gyaláztak meg a Németország keleti részén lévő Guben zsidó temetőjében. A vandálok ledöntöttek egy síremléket és elmozdítottak a helyéről két talapzatot. A rendőrség 5 ezer márkát ajánlottak fel azoknak, akik használható információval tudnak szolgálni a sírrongálók kilétéről. Gubenban, a lengyel határ mentén fekvő kisvárosban nemrégiben is történt sírgyalázás.

Népszerűek a focicsapatok


Már a harmadik brit első osztályú labdarúgó csapatba invesztál a szigetország egyik vezető kábeltelevíziós távközlési vállalata, az NTL: csütörtökön a Leicester City klubjában szerzett részesedést. A beruházás viszonylag szerény összeg, 12 és félmillió font, melyet gyakorlatilag kölcsönként ad a televíziós társaság. A pénz egy év múlva 10 százalékos részesedéssé alakul át a fotballklub részvénytőkéjében. A későbbiekben a kábeles és a klub egy közös társaságot hoz létre, amely internetes üzleti lehetőségeket aknáz majd ki. Hasonló módon kap az NTL 10 százalékot az Aston Villa és a Newcastle United klubokban is. A klubok a font tízmilliókat különböző fejlesztésekre fordíthatják.

Euro'2000 esélylatolgatás


Pelé szerint Anglia, mások szerint Hollandia. A legendás brazil labdarúgó egy spanyol napilapnak adott nyilatkozatában tért ki az Európa-bajnokságra. Szerinte Anglia a legnagyobb esélyes a győzelemre, a második és harmadik szerinte Spanyolország és Hollandia lehetnek. Pelé hozzátette: úgy véli, a németek túl öreg játékoskerettel indulnak, így abszolút esélytelenek. Londonban azonban a holland válogatott győzelmére fizetik a legkevesebbet a fogadóirodákban. Míg a többi ország esélye folyamatosan változik, Hollandia mindig a legnagyobb esélyes marad.

Mechwarrior 4


Egy újabb bőr a már-már etalonnak számító harci robotos lövöldözős játékok körében. Igaz, hogy ez már a negyedik… Sajnos még nem tudunk túl sokat a játékról, s nem tudok más alapján írni, mint néhány kép az E3-ról, s az onnan kapott írásos anyagok… A képek alapján a játékban a robotok kidolgozottsága nem sokat javult, nem úgy a táj kidolgozottsága. A táj egyenesen lenyűgöző! Sehol egy törés, egy pixel. Csak és kizárólag gömbölyű felületek. A játékban a kialakítás változott szinte egyedül. Na persze a küldetések nem ugyan azok lesznek, de ez még nem lenne elég egy új rész kiadására. Így hát átalakították kicsit a kezelést, na persze nem nagyon! A játék alapjában maradt az eredeti alapokon. Viszont kapott egy teljesen új engine-t, melynek köszönhetően a szép grafikát is képes a játék gyorsan és akadás mentesen mozgatni. Na persze nem azt mondom, hogy nem kell majd neki legalább egy PentiumII-es számítógép, de a gépigényét próbálták a minimumra szorítani. Várható megjelenés: 2000 karácsony (kiadó: Activision)



2000. jĂşnius 10., szombat 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület