CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Esti hírek  

Foglyul ejtette a WC...


"Derekasan" foglyul ejtette magát hordozható vécében egy amerikai férfi Pennsylvania államban. Bajai akkor kezdődtek, amikor beleejtette a kulcsait a mélybe. Az illető némi töprengés után úgy döntött, hogy saját kezűleg hozza felszínre a kulcsokat, ezért aztán nekivetkezett a kellemetlen művelethez. Levette cipőit, majd a nadrágját és az ülőkén keresztül megpróbált belemélyedni a feladatba, ám a csípője úgy beszorult a lyukba, hogy moccani se tudott. Kiabálását szerencséjére meghallották a közelben játszó gyerekek, akiknek az anyja azután a szippantósok vagy dugulás elhárítósok helyett a rendőrséget hívta segítségül. A férfi jó háromnegyed órán át volt a vécé rabja, és további 45 percig tartott kiszabadítása, amelyhez a hordozható illemhely nagy részét le kellett rombolni, és jókora darabot ki kellett vágni az ülőkéből. A férfit végül az ülőkével együtt vitték kórházba, ahol az orvosoknak kellett levágniuk csípőjéről. A szorult helyzetű fogoly így is több vágást és zúzódást szenvedett - jelentette az AP.

Tömeges nemi erőszak


A New York-i rendőrség eddig nyolc tagját tartóztatta le annak a bandának, amely múlt vasárnap a Central Parkban fényes nappal számos nőt támadott meg, illetve erőszakolt meg. A rendőrség felhívására eddig 33 áldozat jelentkezett. A tett helyszínén, világváros nevezetes 340 hektáros központi parkjában aznap hatalmas tömeg volt - legalább egy millióan jöttek össze a Puerto Ricó-iak hagyományos ünnepén -, a megtámadott nők mégsem kaptak senkitől segítséget. A legalább 50 fős banda tagjai vízzel lefröcskölték a kiszemelt áldozatokat, majd letépték ruhájukat és megerőszakolták őket. Az áldozatok között egy francia és egy brit turista is van. Egyes megtámadottak szerint a helyszínen tartózkodó rendőrök tétlenül szemlélték az erőszakot, de olyan is akadt, aki nem vett tudomást a nők segélykéréséről. Rudolph Giuliani főpolgármester ígéretet tett a széles körű vizsgálatra, valamint arra, hogy elbocsátja mindazokat, akikről bebizonyosodik: nem tettek semmit az áldozatok védelmére.

Merénylet Draskovic ellen


Vuk Draskovic megsebesült röviddel csütörtök éjfél előtt, amikor automata fegyverrel belőttek a montenegrói Budva fürdőhelyen lévő házába az ablakon át. A támadók több sorozatot adtak le, az ellenzéki Szerb Megújhodási Mozgalom (SPO) vezetőjét két golyó érte, de csak könnyebben sérült meg, nagy szerencsével - közölte Milena Popovic SPO- szóvivőnő, hozzátéve, hogy Draskovicot a közeli Kotor kikötőjének egyik kórházában ápolják. Tanácsadója, Ognjen Pribicevic szerint Draskovicot csak súrolták, a házat viszont összelyuggatták a golyók. A hírügynökségek felidézték Draskovic tavaly októberi, máig felderítetlen közúti balesetét, amely Lazarevacnál történt, Belgrádtól délre. A súlyos karambolban az SPO vezetője szintén csak megsérült, de négy közeli munkatársa életét vesztette. Draskovic úgy vélte, hogy valójában az ő életére törtek, és Slobodan Milosevic jugoszláv elnökhöz közel álló köröket gyanúsított a szerinte balesetnek álcázott gyilkossági kísérlettel.

Lövöldöző ámokfutó


Párizsi rendőrök csütörtökön lelőttek egy háborodott elméjű férfit, miután az feléjük lőtt. A francia főváros külső körgyűrűjén, ahol a gyalogosforgalom nincs lehetővé téve, egy negyven év körüli férfi sétált, illetve a kezében lévő puskával a közelében elhaladó autósokat fenyegette. A Porte de la Chapelle-nél járt, amikor kivonultak érte a rendőrök. Amint igazoltatni akarták, rájuk szegezte a puskát és lőtt. A rendőrök - akik közül senki sem sebesült meg - viszonozták a tüzet, és a férfit súlyosan megsebesítették. A haslövésbe a kórházban belehalt. Mint kiderült róla, pszichiátriai kezelés alatt állt. Tragikus kimenetelű sétája során egyetlen öltözéke egy zakó volt. A rendőrség megkezdte a történtek kivizsgálását.

Ligetvári lesz Pepó utódja


Ligetvári Ferencet, a szarvasi mezőgazdasági főiskola főigazgatóját jelölte a környezetvédelmi tárca éléről csütörtökön lemondott Pepó Pál helyére Torgyán József. A hírt az FKgP elnöke pénteken közölte. Hozzátette: javaslatát a kormányfő elfogadta. Torgyán csütörtökön úgy nyilatkozott: "a személyi döntés már megvan", de a hivatalos bejelentésig nem kívánja nyilvánosságra hozni, kit jelölnek a tárca élére. A kisgazda elnök elmondta: Ligetvári Ferenc nemzetközileg elismert tudós, nevéhez számos publikáció kötődik. Arról nem kívánt nyilatkozni, mióta keresi Pepó utódát, ahogy kitért annak közlése elől is, mikor mondott igent jelöltje a felkérésre. Az új miniszter át fogja tekinteni a tárca működését, és ha szükségesnek látja, változtatásokat hajt majd végre - mondta Torgyán József arra a kérdésre válaszolva, hogy lesznek-e átalakítások a tárcánál.

Menetel a Vodafone AirTouch


Mind az ügyfélszám, mind a gazdasági eredmények tekintetében jelentős növekedést ért el a Vodafone 1999-ben... Ügyfeleinek száma elérte a 39,1 milliót, ez 54 százalékos növekedést jelent az előző év hasonló időszakához képest, ami azt jelenti, hogy a csoport egy év alatt 14 millió új ügyfelet szerzett. Összesen 86,1 millió embert szolgálnak ki azok a vállalkozások, amelyekbe a Vodafone AirTouch befektet vagy amelyeket irányítása alatt tart. Ezek az ügyfélszámok nem veszik figyelembe a Mannesmann - nal történt egyesülést, mivel a pénzügyi év ezt megelőzően zárult le. A Mannesmann-nal együtt a Vodafone AirTouch- csoport ügyfeleinek száma jelenleg megközelíti az 54 milliót. ttai. A csoport teljes alkalmazotti állományának 69%-a az Egyesült Királyságon kívül dolgozik.
- A március 31-ével lezárult év minden tekintetben kivételes előrehaladást jelentett a Vodafone AirTouch számára. A közelmúltban közzétett eredmények azt mutatják, a csoport nemcsak a legnagyobb, hanem a legsikeresebb mobil szolgáltató a világon. Számunkra Magyarországon nagy kihívást jelent megfelelni ezeknek az elképesztő eredményeknek, de meggyőződésem, hogy a Vodafone Magyarországon teljes mértékben javára fordítja annak előnyeit, hogy egy ilyen világméretű csoport része. A titok a Vodafone kulcsértékeinek megvalósításában rejlik: ügyfél-orientáltság, versenyképes ár és innovatív szolgáltatások. Az a tény, hogy a Vodafone alig fél év elteltével hamarosan százezredik ügyfelét fogja üdvözölni Magyarországon, olyan eredmény, amely elhiteti velem, jó úton haladunk afelé, hogy egyre nagyobb mértékben hozzájáruljunk a Vodafone-csoport általános növekedéséhez az elkövetkező években - mondta Vitai Attila, a Vodafone magyarországi vezérigazgatója.

Kocsilopási kedvet gerjesztő új film


Nicolas Cage új filmje kedvet csinálhat az autólopáshoz, mivel precíz szakmai tippeket ad. A legújabb amerikai filmsiker, a nálunk augusztus közepétől látható Tolvajtempó (Gone in 60 Seconds) egyetlen hétvége alatt 25,5 millió dollárt termelt, és persze azonnal kiütötte a toplista első helyéről a Mission: Impossible 2-t. Az osztatlan örömbe azonban egy kis üröm is vegyül. A rendőrök aggodalmaskodnak, mivel a filmben részletesen bemutatják, hogyan kell elkötni a legdrágább autókat. "Az a benyomásunk támadhat, hogy az autólopás egyszerű dolog, semmi kockázat nincs benne. Bemutatják, hogyan kell a riasztókat hatástalanítani, és a kocsit beindítani. Ez aggasztó" - nyilatkozta egy New York-i rendőrtiszt.

B.B. rasszista?


Brigitte Bardot-t ismét elítélte egy párizsi bíróság fajgyűlöletre, illetve erőszakra való uszításért. A korábbi filmsztárra és mai állatvédőre 30 ezer frank (1,2 millió forint) bírságot és két emberjogi szervezet javára egyenként 10 ezer frank kártérítést róttak ki. Tavaly októberben megjelent könyvében a visszavonultan élő és a szélsőjobboldal jelszavait visszhangzó exsztár egyik írásában ("Nyílt levél elveszett hazámnak") a Franciahonban élő muzulmán bevándorlók magas számát bírálja. Kifogásolja a muzulmánok birkavágási szokását, amelyet az áldozati ünnepkor gyakorolnak, és kritizálja a mecsetek nagy számát, amely különösen fájdalmas számára, "miközben templomharangjaink elhallgatnak, mert kevés a pap". Ugyanazokért a megfogalmazásokért, amelyekért most, korábban is elítélték Brigitte Bardot-t: a könyvben megjelent szöveget már publikálta három évvel ezelőtt a Le Figaróban. 1997 októberében ugyancsak pénzbírság és kártérítés kifizetésére büntették.



2000. június 16., péntek 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület