CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 27., szombat, Zita napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Tóth Misi: „Még jó pár évig szeretnék játszani”

Interjú a Kupagyőztes csatárral

Befejeződött az Arany Ászok Liga. A Matáv FC Sopron a hetedik helyet szerezte meg, a Magyar Kupát pedig megnyerte. Tóth Mihály a Matáv Sopron csatára nyilatkozott lapunknak az elmúlt szezonról.


- Hogyan értékeled a szezont?

- Kettéválasztanám a saját értékelésemet és a csapat értékelését, azt gondolom, hogy az idei szezonom az nem úgy sikerült mint a tavalyi, azt hiszem, hogy a legjobb pillanatban sikerült gólt lőnöm a kupadöntőben, ezzel talán egy kicsit meg tudtam nyugtatni a csapatot, és ez segítette a játékosainkat a sikerhez. Erre azért büszke vagyok. A csapatnak a szereplésével maximálisan elégedett vagyok. Hogy megnyertük a kupát, ez óriási dolog és óriási élmény.



- Megnyertétek a Magyar kupát mit érzel?


-Ez egy feledhetetlen érzés, öreg koromban is emlékezni fogok, arra hogy egy „kis csapattal” nyertük meg ezt a Kupát. Bár nekem, ez egyszer már sikerült a Honvéd színeiben, de mondom ez egy feledhetetlen érzés és büszke vagyok rá.



- Nyertél Magyar Kupát (BP Honvéd, Matáv Sopron), Magyar Bajnokságot (Fradi), a tavalyi szezonban gólkirály is voltál, és francia második helyezett is (FC Metz). Mit szeretnél még elérni a pályafutásod során?


-Harminc éves elmúltam, és nagyon szeretem ezt a sportágat. Azt is lehet mondani, hogy ez a munkám és ez a hobbim is egyben . Még egy jó pár évig szeretnék játszani és emellett úgy gondolom, hogy még vannak céljaim amiket elszeretnék érni. Többet szeretnék játszani a válogatottban. A gólkirályi címet is jó lenne még egyszer megszerezni, és bajnokságot is szeretnék még nyerni.


- Az álmaid között szerepel, hogy külföldre szeretnél kijutni. Voltál Franciaországban is, szeretnél-e külföldre visszamenni, vagy itt szeretnéd befejezi a pályafutásod?

- Azt hiszem ez majdhogynem aktuális kérdés, ha most nyáron lenne egy kérés, akkor komolyan elgondolkoznék rajta. Minden évben voltak megkeresések külföldi csapatoktól, egyiket sem tartottam sem szakmailag sem anyagilag megfelelőnek, ami miatt váltanom kellett volna. De ez a kérdés mindig fenn áll és bármikor előfordulhat, hogy elmegyek külföldre játszani, és szeretnék is.


- Sopronban, hogy érzed magad?


- Jól érzem magam. Ez a negyedik évem amit eltöltöttem itt a soproni csapatnál. Azt is mondanom, hogy szinte minden fűszálhoz emlékem kötődik. Büszke vagyok rá, hogy ilyen sok gólt értem el a Sopron színeiben. Ha visszaemlékszem szinte egyetlen csapatnál sem voltam ennél huzamosabb ideig.

Fotó és cikk: Tóth Zsombor



2005. június 05., vasárnap 12:04


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület