CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Rendezvények  

Nemzetközi hírek

Észak-Korea kész újrakezdeni az atomprogramjáról szóló hatoldalú tárgyalásokat
Harc a pénzmosás ellen
Pinochet egyik ügyből a másikba
Kedvező javaslat Strasbourgban
Sztrájkot kezdtek a román vasutasok.
Rugalmasabb Európát javasolnak a franciák





Hazai hírek

Legfontosabb feladatának a nemzet egységének kifejezését nevezte Sólyom László
A MKPK köszöntötte Sólyom Lászlót
Az emelt szintű szóbelikkel folytatódnak az érettségi vizsgák
Negatív kritikával illette a magyar gazdaságot a világ egyik legnagyobb pénzügyi szolgáltató csoportja
Emelkednek az olajárak - magyarázza a kormány

Gazdaság
Hírek röviden
Sport

Az időjárásról


A várható időjárásról


Nemzetközi hírek




Észak-Korea kész újrakezdeni az atomprogramjáról szóló hatoldalú tárgyalásokat
Észak-Korea tájékoztatta az Egyesült Államokat arról, hogy kész újrakezdeni az atomprogramjáról szóló hatoldalú tárgyalásokat - közölte kedden Washingtonban az amerikai külügyminisztérium szóvivője. A szóvivő elmondta, hogy Phenjan elhatározását észak-koreai diplomaták közölték amerikai tárgyalópartnereikkel hétfőn New York-ban. - Az Észak-Korea ENSZ-képviseletén folytatott megbeszélések az érintkezés fenntartását szolgálják, nem ez az érdemi tárgyalások színtere - tette hozzá az amerikai külügyi szóvivő. Hangsúlyozta, hogy a hatoldalú tárgyalások szolgálhatnak a megbeszélések egyedüli formájaként.

Harc a pénzmosás ellen
A pénzmosás elleni harc és a terrorizmus finanszírozásának megakadályozása érdekében újabb szabályokat hagytak jóvá az EU pénzügyminiszterei.
A 2007-ben életbe lévő irányelv az EU mind a huszonöt országában bűncselekménnyé nyilvánítja a terrorista tevékenységek anyagi támogatását. A bankok, ügyvédek, könyvelők és pénzzel dolgozó más szereplők számára kötelezővé teszi, hogy a 15 ezer euró fölötti befizetéseket jelezzék, miként azt is, ha egy vállalkozás legalább 25 százalékos részesedéshez jut egy részvénytársaságban.

Pinochet egyik ügyből a másikba
A chilei fellebbviteli bíróság egy ügyben véget vetett az eljárásnak Augusto Pinochet volt diktátor ellen, egy másik ügyben viszont megvonta a mentelmi jogát. Elejtették a vádat az úgynevezett Condor hadművelet ügyében, amely a dél-amerikai katonai diktatúrák titkos együttműködése volt ellenfeleik elnyomására. Lehetővé tették viszont, hogy meginduljon a büntetőeljárás a tábornok ellen adócsalás miatt.

Kedvező javaslat Strasbourgban
Magyar szempontból kedvező az a javaslat, amelyet kedden vitatott meg strasbourgi ülésén az Európai Parlament a tervezet az Európai Unió következő költségvetési időszakára a soros EU-elnökség indítványánál jóval nagyobb összeget szánna, s emellett lehetővé tenné, hogy az új tagállamok, így Magyarország az uniós fejlesztési alapokból saját bruttó nemzeti jövedelmük 4 százalékáig kaphassanak pénzeket. A jelentés azért fontos, mert az EU következő, 2007-2013 közötti keretköltségvetésének számairól már hónapok óta heves viták folynak a tagállamok között, s a parlament ezzel a dokumentummal lényegében kiáll az újonnan csatlakozott államok legfőbb igényei mellett.

Sztrájkot kezdtek a román vasutasok.
A Budapest-Bukarest közötti közlekedést állítólag egyelőre nem fenyegeti a munkabeszüntetés. Helyi idő szerint reggel hét órától határozatlan időre hirdetett sztrájkot a román vasúti társaság három szakszervezete - a személyszállító és a tehervonatok kétharmada nem fog közlekedni. A szakszervezetek tiltakozó akcióját még felfüggesztheti a bíróság, ha helyt ad a szaktárca keresetének, amely szerint jogtalan a munkabeszüntetés. A román vasutak dolgozói tízszázalékos béremelést, étkezési jegyeket és jobb munkakörülményeket követelnek. A szállítási tárca szerint a román vasúti társaság évek óta tartozásokat, veszteségeket halmozott fel, ezért nincs miből fedezni a béremelést.

Az EU belső megerősödése érdekében a bővítési folyamat leállítását javasolja Edouard Balladur volt francia kormányfő
, s hasonló álláspontot képviselnek a német konzervatívok. Szerintük Románia, Bulgária és esetleg Horvátország csatlakozását követően egy időre be kellene zárni az Unió kapuját. A volt francia miniszterelnök a Le Monde-nak adott interjúban, újságírói kérdésre válaszolva úgy nyilatkozott, hogy az EU alkotmánya megbukik ugyan, de ez korántsem jelent világvégét, hiszen a Nizzai Szerződés továbbra is érvényben marad. Edouard Balladur szerint többszínű, rugalmasabb Európára volna szükség, de a bővítést most le kellene állítani, hogy az Unió magához térhessen.








Hazai hírek




Legfontosabb feladatának a nemzet egységének kifejezését nevezte Sólyom László
Az Országgyűlés 185 szavazattal 182 ellenében Sólyom Lászlót választotta köztársasági elnöknek. Az új államfő az eskütétel utáni beszédében azt mondta: az elnök a nemzeti egység megtestesítője. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök együttműködést ígért és hangoztatta, hogy a kabinet a választás eseményei után visszatér a kormányzáshoz. A szocialisták jelöltje, Szili Katalin nemes vetélkedésnek és nem kudarcnak tekinti a történteket. Hiller István, MSZP elnök csalódott, de nem hiszi, hogy pozíciójába kerülne az ellenzék jelöltjének győzelme. A Fidesz vezetői szerint az emberek jelöltje győzött az elnökválasztáson. A szabaddemokraták lezártnak tekintik az államfőválasztást, gratulálnak Sólyom Lászlónak és minden jót kívánnak munkájához. Az MDF sikerként értékeli azt, hogy jelöltjük, Sólyom László lett a Magyar Köztársaság elnöke.
A köztársasági elnök-választások során talán még soha nem volt ennyire fontos megerősíteni, hogy az államfői tisztség a nemzet egységét fejezze ki. Ezt hangsúlyozta Sólyom László államfővé választása után az Országgyűlésben. A megválasztott államfő a magyar rádiónak kijelentette, hogy az elnök nem vesz és nem vehet részt a pártharcokban, de olyan mértéket kell mutatnia, ami példával hathat a pártokra is.
Sólyom László Pécsett született, és ugyanott végezte el a jogi egyetemet. Diplomázása után a jénai egyetem jogi fakultásán volt tanársegéd, és német polgári jogból is doktorált. 1969-től itthon tudományos kutatóként, majd egyetemi tanárként dolgozott. 87-ben a Magyar Demokrata Fórum alapító tagja, 89-ben elnökségi tagja volt. Tevékenyen részt vett az Ellenzéki Kerekasztal munkájában. Sólyom László 1990-tól 98-ig az Alkotmánybíróság első elnöke volt. A testület az ő vezetése alatt határozott a többi közt a halálbüntetés eltörléséről és a kárpótlási törvényről. Sólyom László nős, két felnőtt gyermeke és 9 unokája van. Sólyom Lászlót először a Védegylet nevű civil szervezet, majd az MDF és a Fidesz javasolta a köztársasági elnöki posztra.
A szlovákiai Magyar Koalíció Pártja kiegyensúlyozott és korrekt kapcsolatokra számít az új magyar államfővel. Bugár Béla pártelnök azt várja Sólyom Lászlótól, hogy eredményesen járuljon hozzá a Magyarország és Szlovákia közti kedvező kapcsolatok kialakításához. A politikus bízik abban, hogy az új államfő segíteni tudja a mostani magyar kormány és a határon túli magyarok közt fennálló jelenlegi viszony rendeződését. Vajdasági magyar vezetők azt várják Sólyom Lászlótól, hogy folytassa elődei munkáját és teljesítse a határon túli magyarsággal kapcsolatos alkotmányos kötelezettségeit. Tőkés László szerint a megválasztott köztársasági elnök személye begyógyíthatja a nemzetpolitikán tavaly, december 5-én ütött sebeket. A királyhágómelléki református püspök olyan embernek ítéli Sólyom Lászlót, aki képes áthidalni a nemzet megosztottságát.

A MKPK köszöntötte Sólyom Lászlót
Az újonnan megválasztott köztársasági elnököt az alábbi levélben köszöntötte Seregély István a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke:"Excellenciás Elnök Úr! Örömmel fogadtuk a hírt, hogy a Magyar Köztársaság Parlamentje Önnek szavazott bizalmat. Tudjuk, hogy nagyon súlyos feladatot kapott ezzel a választással, amikor az ország legfőbb közjogi méltóságává vált. Kérjük Istent, adja meg Önnek szolgálatához a szükséges bölcsességet, hitet és alázatot, hogy Szent István országát Isten szándéka szerint tudja vezetni békében. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia nevében tisztelettel és nagyrabecsüléssel: Budapest, 2005. június 7. Seregély István érsek, az MKPK elnöke"

Az emelt szintű szóbelikkel folytatódnak az érettségi vizsgák
A szóbeliket emelt szinten június 8-14. között, középszinten június 20-július 1. között tartják. Az oktatási tárca tájékoztatása szerint az idén több, mint 115 000 diák érettségizik Középszinten 103, emelt szinten 78 tárgyból vizsgáznak a diákok. Tartalmi tekintetben a legfontosabb újdonság, hogy a vizsgatételek a mindenki számára nyilvános és jogszabályban is rögzített követelmények szerint készültek, így a megfelelően felkészült vizsgázókat nem érheti meglepetés. A legfontosabb két módszertani újdonság, hogy a szóbeli tételek az adott napon az ország minden tantárgyi bizottságban egységesek, és hogy a szóbeli feleleteket egységes értékelési útmutató alapján kell értékelni.

Negatív kritikával illette a magyar gazdaságot a világ egyik legnagyobb pénzügyi szolgáltató csoportja
A magyar gazdaság középtávú stabilitási kilátásait változatlanul borúsnak, a költségvetési teljesítményt rettenetesnek minősítette a Merrill Lynch - adta hírül a távirarti iroda. A világ egyik legnagyobb pénzügyi szolgáltató csoportja által minden hónapban kiadott piaci áttekintés júniusi számának Magyarországgal foglalkozó fejezete szerint a borús középtávú stabilitási kilátások fő oka a krónikus költségvetési elcsúszás, a jelentős folyómérleg-deficit és az egekbe szökő külső kötelezettségek. A bankcsoport elemzői szerint az idei deficitcél elérhetetlen.

Emelkednek az olajárak - magyarázza a kormány
Az üzemanyagárak emelkedéséről a kormány nem tehet, mivel azt alapvetően a világpiaci olaj alapanyagárak drágulása, és a dollár forinttal szembeni erősödése határozza meg - mondta Szanyi Tibor, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium politikai államtitkára. Megerősítette: a közúti fuvarozókkal folytatott tárgyalásokon lekerült a napirendről az üzemanyagárába épített jövedéki adó mérséklése, amelyet az érdekképviseletek megértetettek. Szanyi Tibor szerint az uniós előírások is megkötik a kormány kezét.


Gazdaság
A Mol Rt. a benzin árát 4, a gázolajét pedig 6 forinttal emeli a mai naptól. A 95-ös ólmozatlan benzinért így literenként 260 forint ötven fillért, a gázolajért pedig 250 forintot kell fizetni. Szakértők szerint az üzemanyagok árának további emelkedésére lehet számítani.
Nyolcvanöt millió euróra csökkentette az idén fizetendő magyar hozzájárulást az Európai Bizottság. Magyarországnak így 896 millió eurót kell befizetnie az Unió közös kasszájába. Az Európai bizottság minden tagállam számára enyhetett a befizetési kötelezettségen.
Totális offenzívát indított az építőiparban illegálisan tevékenykedők ellen a kormány, illetve az államigazgatási szervek. Az APEH hetente számol be újabb és újabb razziákról, amelyeket állami megrendelésre készülő objektumoknál például autópálya-építkezéseken folytatnak le - az állami túlsúly egyébként az ágazat sajátosságából fakad, ilyen volumenű beruházások mögött ugyanis jellemzően kormányzati megrendelések állnak.
Az italcsomagolásokra vonatkozó új termékdíj-rendszer első tapasztalatai azt mutatják, hogy a szabályozás már kezdi a környezetbarát magatartás felé terelni a vállalkozásokat - mondta Kádárné Nagy Anna, a közép-dunavölgyi zöld hatóság vezető főtanácsosa. A vezető főtanácsos a regionális hatósági tapasztalatok alapján arról számolt be, hogy a kiskereskedelmi egységeknél az eldobható italcsomagolások rovására megélénkült a visszaváltható csomagolások iránti kereslet. Kádárné Nagy Anna arányokat nem említve elmondta, hogy az idén tavalyhoz képest főként az alumínium dobozos italokból lehet kevesebbet kapni, az üvegbe töltött italokból pedig nő a kínálat.
Rövidesen megkezdődik a paksi atomerőmű élettartam-hosszabbítására vonatkozó részletes környezetvédelmi hatásvizsgálat elkészítése - tudta meg a Világgazdaság. A paksi blokkok felújítása a tervek szerint 2012-től kezdődhet meg, s az erőmű 2032-ig termelhetne áramot. Pakson egyébként akár két, ezer megawattos új blokk építésének is megvannak a feltételei. A nyolcvanas években már az előkészítő munkálatok is megkezdődtek, de ezeket később leállították. Új blokk építése továbbra sincs napirenden, bár a Magyar Villamosenergia-ipari Rendszerirányító Rt. szakértői szerint 2010-2015 után legalább hatezer megawattnyi új kapacitásra lesz szükség az ellátásbiztonság fenntartása érdekében.
Új atomerőművi blokkok építéséhez parlamenti döntés szükséges. Lux Iván elmondta, a nemzetközi tapasztalatok alapján egy új nukleáris egység engedélyeztetése hosszadalmasabb, mint az üzemidő-hosszabbítás, legalább 7-8 évbe telik. Maga a kivitelezés is legalább 5-6 évig tart, ilyenformán a tervezéstől legalább 10-12 év egy új nukleárisáram-termelő üzembe állítása.
Rekordmértékű, 2,8 milliárd dolláros árbevételt produkált az internet az év első három hónapjában az USA-ban - derül ki az Interaktiv Advertising Bureau és a PricewaterhouseCoopers legfrissebb felméréséből. Ez 26 százalékkal nagyobb összeg, mint amelyet 2004 hasonló időszakában sikerült elérni, és 4,3 százalékkal meghaladja a kimagaslónak számító tavalyi utolsó negyedéves bevételt is. A hirdetők egyre jobban felismerik, hogy az internet a marketingmix nélkülözhetetlen része - véli Greg Stuart, az IAB elnök-vezérigazgatója. A Forrester kutatócég szerint az idén akár 23 százalékkal, 14,7 milliárd dollárra növekedhet a reklámköltés, míg 2010-re már 26 milliárd dollár bevétele is lehet az online piacnak.
Magyarországon is kifejezetten jól alakulnak az internetes bevételek. A Magyar Reklámszövetség becslése szerint az online reklámpiac 2004-ben 60 százalékkal, 3,5 milliárdosra nőtt. Az idén már a várhatóan a 160 milliárdot is meghaladó teljes reklámtortából az online piac részesedése tovább emelkedhet.

Hírek röviden
Szombatra összehívták a szocialista párt rendkívüli kongresszusát. Ezt Hiller István elnök jelentette be a párt elnökségének ülése után. Közlése szerint a tanácskozás feladata lesz az elmúlt napok eseményeinek értékelése és 2006-ig tartó kormányzás részleteinek megvitatása.
Hiller István, az MSZP elnöke nem mond le a párt szombati kongresszusán. A nagyobbik kormánypárt vezetője ezt a köztelevízió reggeli műsorában közölte, hozzátéve: az MSZP vezetése két évre kapott megbízást. A köztásraságielnök-választás kapcsán ugyanakkor elismerte: egy ilyen kudarc elgondolásra készteti. A pártelnök szerint a szocialista párt hétvégi kongresszusán egyértelműen tisztázni kell a nézetkülönbségeket és vitákat a koalíciós partner SZDSZ-hez fűződő viszonyban.
Koalíciós kockázatokat látnak londoni piaci elemzők a következő hónapokra az államfőválasztás után. A Dresdner Kleinwort Wasserstein nevű elemzőintézet azt valószínűsíti, hogy a magyar kormánykoalíció rövid távon fennmarad, de a feszültségek lehetséges erősödése mindkét párt élén vezetőcseréhez vezethet.
Kuncze Gábor nem tartja elképzelhetőnek, hogy az államfőválasztás miatt szabad demokrata miniszterek távozzanak a kormányból. A politikus a közszolgálati TV reggeli műsorában azt mondta: szerinte nem várható olyan fordulat a szocialista párt szombati kongresszusán, ami megnehezítené a koalíciós együttműködést. A köztársaságielnök-választás nem döntötte el a 2006-os választásokat, és nem feltétlenül befolyásolhatja azokat - tette hozzá az SZDSZ elnöke.
Székesfehérváron Törőcsik Mari életműdíjának átadásával kezdődött az I. Alba Regia Nemzetközi Filmfesztivál. Szintén életműdíjjal ismerték el Jancsó Miklós munkásságát. A rendező a zárógálán veszi át a kitüntetést.
Győrött töténelmi vetélkedővel, kamarakiállítással és tudományos üléssel emlékeztek meg tegnap délután a győri országgyűlés 550. évfordulójára. A rendezvényen emléktáblát is avattak a megyei levéltártár épületének falán. Az egykori esemény fontosságáról és a programokról Szabó Miklós a megyei kgy elnöke számolt be.
Olaszországban csaknem félszáz maffiózót vettek őrizetbe. A rendőrség egyéves nyomozás után csapott le az úgynevezett Giostra klánra a szicíliai Messinában és a környező falvakban. A maffia-csoport elfogott tagjait gyilkosságokkal, kábítószer-kereskedelemmel, zsarolással és védelmi pénzek szedésével gyanúsítják
Május 30-án megváltozott a növényvédelemről szóló törvény. A Földmérési és Távérzékelési Intézet a Földhivatalokkal valamint a Növény és Talajvédelmi Szolgálattal együttműködve alaposabban ellenőrzi többek között a paralagfű irtást is . A részleteket Gál Lászlótól, a soproni Földhivatal ingatlannyilvántartási és földvédelmi osztály vezetője mondta el

Sport
Kitűnően szerepeltek a magyarok a Sopronban zajló darts Európa-bajnokság első versenyén, a klubcsapatok részére kiírt Európa-kupán: egy arany- és három bronzérmet szereztek. A vasárnap kezdődött, de a rekordlétszámú (a három férfi és egy női kategóriában 132 csapat indult) mezőny miatt csak hétfő késő este befejeződött versenyen a fehérvári Gildes SC győzött a B-kategóriában.
Ajkler Zita kitűnő, 6,63 m-es eredménnyel nyerte a női távolugrást a győri ugrógálán. A körülmények kedveztek az atlétáknak, hiszen "kellemes" hátszél segítette az ugrókat, a Vasas versenyzője győztes kísérletét a még éppen szabályos 1,9 m/s-os hátszél mellett érte el. Ajkler nagy fölénnyel diadalmaskodott, hiszen a második Babos Rita 6,18 m-ig jutott. Férfi távolban Babitz Pál győzött biztató, 7,81 m-es eredménnyel.
Cseh László új Európa-csúccsal nyert Canet-ban. A Mare Nostrum elnevezésű úszó körverseny franciaországi állomásán a magyar versenyző a 400 méteres vegyesúszás döntőjében, 4 perc 10.1 másodperces idővel csapott célba, megjavítva ezzel saját, két évvel ezelőtti rekordját. Cseh László már a hétvégi, barcelonai versenyen is remekelt, ekkor új Mare Nostrum csúccsal nyert ugyanebben a számban, ezúttal azonban az új kontinensrekord is az ő nevéhez fűződik.
Jacques Santinit nevezték ki az Auxerre vezetőedzőjének. A francia labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitány a legendás Guy Roux helyét veszi át a kupagyőztesnél. A veterán szakember, kinek neve összeforrt a klubbal, a nyáron végleg elhatározta, hogy visszavonul, így a 2004-ben a gall nemzeti csapatot az Eb-n, ősszel pedig a Tottenhamet egy pár hétig irányító Santini lesz az edző a továbbiakban. Cesare Prandelli lett a Fiorentina edzője. Az olasz szakember Dino Zoffot váltja a kiesés elől megmenekülő újoncnál. Prandelli korábban dolgozott Parmában, legutóbb pedig két hónapig volt az AS Roma trénere.
A fiatal magyar labdarúgók a következő években nagyobb szerephez juthatnak a honi élvonal csapataiban, miután az MLSZ elnöksége úgy döntött, hogy évente mindig egyre több reménységet kell a kerettagok közé sorolniuk a csapatoknak. A július 30-án kezdődő 2005-2006-os szezonban a kluboknak kötelező lesz a 25 fős, szerződéses jogviszonyban alkalmazott játékos-kereteikben két 1983. január 1. után született, magyar állampolgárságú futballista foglalkoztatása.
Az UEFA irányelveinek megfelelően a 2006-2007-es szezontól négy, a 2007-2008-astól pedig hat saját nevelésű, hazai labdarúgót kell foglalkoztatniuk az együtteseknek. A 2008-2009-es kiírástól már nyolc fiatalt kell a felnőttcsapatnál tartani, ám a játékosok fele lehet más hazai klubból származó, illetve olyan külföldi futballista is, aki utánpótlás szinten több évig szerepelt a magyar bajnokságban.
Szombaton rendezik meg Győrben a 11. Graboplast Utcai Kosárlabda Fesztivált. Nevezni a városi sportigazgatóságon illetve a helyszínen, a Széchenyi téren lehet. A mérkőzések reggel kilenc órakor kezdődnek méghozzá 8 korosztályban - a gyerekektől, a szeniorokig - illetve a VIP-kategóriában. Utóbbiban a szervezők által meghívott csapatok indulnak, közöttük sportolók, közéleti személyiségek és színészek is. Minden résztvevő kap egy úgynevezett eseménypólót illetve díjazzák a kategóriák három legjobbját. Újdonság, hogy az úgynevezett centerpályára - ahol a döntőket és a VIP mérkőzéseket rendezik - egy speciális sportpadlót tesznek le, így ott ideális körülmények között kosarazhatnak a csapatok. Az elmúlt évek alapján 80-90 csapatot várnak a rendezvényre, ami 4-500 résztvevőt jelent. Az egész napos programot este 8 órakor Republic-koncert zárja.
Ferencvárosi védőt igazolt a Magyar Kupa-győztes, így UEFA-kupa-induló soproni labdarúgóklub: Bognár Zsolt egyéves szerződést kötött. A győri nevelésű, 26 éves játékos a fővárosi zöld-fehéreknél már dolgozott együtt új vezetőedzőjével, Pintér Attilával. "Nagyon szép három évet töltöttem el a Ferencvárosnál" - mondta Bognár a 100% Fradinak. "Ez még akkor is igaz, ha nem minden úgy alakult, ahogy azt reméltem, amikor idejöttem. Győrből csak hosszú huzavona után tudtam eljönni, ezért az első fél évem arra ment el, hogy behozzam a kényszerű kihagyásom miatti lemaradásom. Utána a csapatnak ment olyan jól, hogy nem volt ok a változtatásra."



A várható időjárás
Az időnként erősen felhős égből főleg délután eső, zápor várható. Viharos lesz az északi szél. A hőmérséklet délután 14, 19, este 10, 15 fok között valószínű.

Devizaárfolyam
Vétel Eladás
248,38 249,64
Valutaárfolyam
Vétel Eladás
242,40 257,40



2005. jĂşnius 08., szerda 17:10


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület