CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 16., csĂĽtörtök, Mózes, Botond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Esti hírek  

Forrás: www.comedia.hu
Események innen/onnan

Ámokfutó Budapesten


Egy férfi négy embert megsebesített lőfegyverrel Budapest belvárosában kedden éjjel. Az első helyszíni megállapítások szerint B. Zsolt 25 éves érdi lakos a Teréz-körúti McDonald étteremben kevéssel éjfél előtt három emberre rálőtt, majd egy negyediket az étterem közelében, kint az utcán sebesített meg. Tettére nem adott magyarázatot. A sérültek egyike, egy 22 éves fiatalember a kórházba szállítás után meghalt. A főváros VI-VII. kerületi rendőrkapitányságának járőre a helyszín közelében, az Aradi utca és az Eötvös utca sarkán feltartóztatta a támadót, aki ellenállás nélkül átadta fegyverét.

Megvont segélyek albánoktól


A Koszovóban szolgálatot teljesítő nemzetközi békeerő (KFOR) felfüggeszti az albánok lakta koszovói Kamenice falunak nyújtott támogatást, mert lakói támadásokat intéztek a békefenntartók ellen. Az amerikai békefenntartók övezetében fekvő falu lakosai több ízben kőzáport zúdítottak a KFOR katonáira, egy alkalommal pedig kézigránátot dobtak feléjük. Arra nem tért ki a híradás, hogy mi volt a támadások közvetlen oka. Múlt szombaton a dél-koszovói Strpce szerb lakóinak nyújtott támogatást függesztette fel határozatlan időre a KFOR, mert a helyi szerbek feldúlták az ENSZ irodáját, és folyamatosan megtagadták az együttműködést a nemzetközi erőkkel. Az eredetileg e falvaknak szánt segélyeket olyan településekre irányítják át, azok etnikai összetételétől függetlenül, amelyek együttműködnek a kéksisakosokkal - idézte az AFP a szóvivőt.

Erdőtűz Olaszországban


Erős szél kíséretében hatalmas erdőtűz pusztított kedden a Róma közelében lévő Ostia tengerparti fürdőhely környékén. A jelentés szerint szerte Olaszországban 18 helyen ég az erdő. Az Ostia közelében pusztító lángok megfékezésére a tűzoltók 30 kilométer távolságból használták fel egy tó vizét, szétszórását azonban erősen gátolta az időnként óránkénti 70 kilométeres sebességgel süvítő szélvihar. Az erdőtűz miatt leállították a forgalmat a Róma központját Ostiával összekötő egyik főúton.

Agyonlőtt osztrák határőrök


Két osztrák határőr holttestére bukkantak az osztrák hatóságok kedd délután a magyar határ közelében fekvő Féltorony (Halbturn) térségében. A jelentés szerint az egyik határőr fej-, a másik tarkólövés következtében vesztette életét. A hatóságok egyelőre sötétben tapogatóznak, az okok ismeretlenek. Egy bizottság azonnal megkezdte a vizsgálatot a történtek felderítésére. A két áldozat szolgálati fegyvereit megtalálták, egyelőre vizsgálják, hiányzik-e töltény belőlük. Az esti órákig a tragikus esemény időpontját sem tudták megállapítani. A határőrök feladata az EU külső határának számító osztrák-magyar határnak az illegális bevándorlóktól való védelme volt. Amennyiben az osztrák fél felkéri a Magyar Határőrséget, szigorúbb ellenőrzést rendelnek el.

Angol lap a DT meneteléséről


A Deutsche Telekom közép-és kelet-európai terjeszkedését szolgálja a német cégnek az a lépése, hogy kivásárolta amerikai partnerét, az SBC- t a MagyarComban és ezáltal a Matáv többségi tulajdonosává vált - vélték piaci elemzők a Financial Timesban. A brit üzleti körök lapja szerint a magyarországi terjeszkedéssel egy időben a német távközlési óriás 593 millió font értékű ajánlatot tett a Slovak Telecom többségi tulajdonjogának megszerzésére is. A szlovák kormány bejelentette, hogy a KPN holland cég visszavonulásával egyedül a Deutsche Telekom 40 milliárd szlovák koronát érő ajánlata maradt versenyben az ország vezetékes távközlési szolgáltatójának 51 százalékára kiírt tenderben. A DT, amelynek számos korábbi ajánlata elvérzett, agresszíven "vadászik" Kelet-Európában. Részesedése van a legnagyobb horvát távközlési vállalatban, továbbá Lengyelországban és Csehországban is - írja az FT. A lap szerint azonban a DT vezetésének, személy szerint Ron Sommer elnöknek az egyik fő célja az amerikai piaci terjeszkedés. A Sprint felvásárlását célzó erőfeszítéseit azonban veszélyeztetik az amerikai törvényhozók. A szenátorok egy 30 fős csoportja a múlt héten a szövetségi távközlési bizottsághoz intézett levelében felszólította a felügyelő hatóságot: akadályozza meg, hogy a német cég rátegye a kezét a Sprintre.

A GFT piacvezető akar lenni


Három éven belül piacvezető pozícióra tör az internetes üzleti megoldások területén a GFT WebSolutions Kft. (GFT), a német GFT Technologies AG. 100 százalékos tulajdonú magyarországi leányvállalata. A jelenleg tizenhét alkalmazottat foglalkoztató magyarországi leányvállalat az év végére 130 millió forint árbevételt akar elérni. Oros Péter, a GFT ügyvezető igazgatója kifejtette: a tavaly decemberben alakult magyar cég hárommillió forintos jegyzett tőkével rendelkezik, s a tervek szerint év végén 25-30, jövő decemberben 60-70, 2002 végén pedig már mintegy 250 alkalmazottat foglalkoztat majd. Az igazgató kiemelte, szolgáltatásaik az internetes piacon egyedülállóak, mivel digitális tervezést, internetes fejlesztést és tanácsadást egyformán kínálnak ügyfeleiknek. Urlich Dietz, a német anyavállalat alapítója hangsúlyozta, hogy a magyar vállalat árbevételének a felét az idén már hazai ügyfelei adják, s jövőre ez az arány 75 százalékra nő. Terveik szerint már az év végén megalakul Szlovákiában a GFT WebSolutions Kft. leányvállalata, s Romániában is hasonló céget alapítanak a közeljövőben.

Manson furcsa hobbija


A meghökkentő külsejű rockzenész, Marilyn Manson még meghökkentőbb hobbit űz, ugyanis végtagokat gyűjt magánkollekciója számára. Manson állandó látogatója a hollywood-i "Halál Múzeumának", ahol többek között a Marilyn Monroe boncolásáról készült fényképeket is őrzik. Az intézmény elöljárójának tájékoztatása szerint a rocker évek óta rendszeresen vásárol különféle protéziseket, amelyeket Los Angeles-i lakásában helyez el. Manson állítólag az elmúlt időszakban töménytelen mennyiségű műanyagból, fából, fémből és üvegből készült műlábat halmozott fel otthonában.

Van új a net alatt: Webigen


Webigen Rt. néven 16 millió dollár alaptőkével (4,38 milliárd forint) új, teljes körű webes üzleti megoldásokat kínáló vállalatot alapított a Wallis Rt., a PSINet-Elender, valamint néhány magánszemély és az új cég menedzsmentje - jelentették be a társaság képviselői szerdán, Budapesten sajtótájékoztatón. Az alaptőke felét készpénzben tették be az alapítók. Az új társaság az idén 1,6 milliárd forintos árbevételre számít.



2000. jĂşlius 05., szerda 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület