CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

2005. július 6. - Volt fesztivál 0. nap szerda – Kezdetét veszi a buli

Idén a korábbi évekhez képest hamarabb indult el nekem a fesztiválozás. Táborozni voltam az ország másik felében és hazafelé éppen Budapesten át jöttünk. Mikor leszálltunk a Debrecenből érkező vonatunkról, nem volt kérdés, hogy honnan indul tovább a csatlakozásunk Sopronba. Hatalmas tömeg szállta meg a Keleti pályaudvart és mindenki egyetlen vonatot vett célba. Picit féltünk, hogy hazáig állnunk kell, de aztán ügyesen megoldottuk. Tudom javasolni ezt a megoldást másoknak is: gyorsvonattal jöttünk s a szombathelyi vagonba szálltunk be. Itt még volt ülőhely, csak Győrnél lekapcsolták ezeket a kocsikat, viszont hozzákapcsoltak 4 üres kocsit a vonatunkhoz. Ezekbe ültünk át és kényelmes volt az utunk hazafelé... Megérkezésünk után gyorsan hazalátogattam és máris indultam fel a fesztiválra.

Úgy indultam el, hogy ez csak amolyan bemelegítés lesz a továbbiakra, de később kiderült, hogy ez mégsem fedi teljesen a valóságot. Először a Spektrum Zónába mentem, mert ott várt rám az egyik barátom. Az elmúlt években még egyszer sem voltam itt, pedig kellemes hangulat volt odabenn. A Demmer teaház szolgáltatta a teát, ami csak még nyugalmasabbá tette az ott tartózkodást. Ezek után indultam körbe, hogy felfedezzem a tavalyihoz képest megnövelt fesztivál területét. Örömmel vettük, hogy évről-évre egyre több program és sátor várja a bulizni vagy kikapcsolódni vágyókat.

Először a Megasztárok koncertjét néztem meg, mert itt várt rám egy nagyon kedves barátom. Én személy szerint egyáltalán nem figyeltem ezt a műsort a tévében, de az élő koncertjükkel szerintem semmi gond nem volt, sőt ismerőseim akik nézték a tévés produkciókat is, odavoltak a média által elég hirtelen felkapott énekesekért.

Tudom, hogy objektívnak kellene lennem, de sajnos nehéz nem leírni személyes élményeimet. Szóval nekem inkább az eleketronikus zene áll közel a szívemhez, viszont amit a Beatrice, a Bikini és a Hooligans csinált a színpadon, az kifejezetten tetszett! Volt energia a játékukban s ez szerintem nagyon fontos egy fesztiválos koncerten. A VIVA színpad ahol a két régi rock zenekar játszott például annyira megtelt, hogy még a sátor előtt is rengetegen hallgatták a fülbemászó muzsikákat.

Korábban azt hittem, hogy ha ezeknek a koncerteknek vége lesz, akkor hazafelé veszem az irányt. Azonban nem így alakult... Ráleltem a RadioCaféra, ami mondjuk nem volt nehéz, mivel éjfél után már csak ők szolgáltatták a talpalávalót a táncolni vágyóknak. Egy olyan kedves ismerősömmel mentem oda, aki még sosem volt drum&bass buliban. Kezdetben ő csak üldögélt, majd egyre jobban elragadta a zene ritmusa és együtt pörögtünk hajnalig. A végén még ő rángatott vissza, mert nem bírt szabadulni – mondjuk én is csak nagy nehezen – tört ütemektől... Ekkor úgy emlékszem már 4 óra lehetett, így hát hazafelé vettük az irányt. Azonban az erdei útról még mindig hallottuk a muzsikát és ott is táncolgatva haladtunk tovább egészen a taxinkig... Jó bemelegítés volt ez a nap a későbbi még hatalmasabb bulikra.

Több ismerőssel is találkoztam, akik most voltak először a Volt fesztiválon. Ez talán annak is köszönhető volt, hogy az első – nulladik - napon kb. féláron árusították a napijegyeket. A létszámra amúgy nem lehetett panasza a szervezőknek. Véleményem szerint olyan sokan voltak mint a korábbi években egy-egy pénteki vagy szombati napon.

Gludovátz Attila

2005. július 8. - Volt fesztivál 2. nap péntek – Kiteljesedik a buli

A pénteki nap legnagyobb részét a kempingben akartuk tölteni. Sajnos Jamie Winchesterékre nem értünk fel, de a Neo-t mindenképpen meg akartuk nézni fél 5-kor. Sajnos a Caféra eléggé jellemző volt, hogy az összes produkció késett, így hát nem aggódtunk annyira, mikor láttuk a Neo fellépésének késését. De egy óra várakozás után megjelent egy srác a színpadon, aki egyáltalán nem hasonlított egyik neos srácra sem... ekkor már tudtuk, hogy baj van és nem lesz fellépés. Az emberek hosszú sorokban csalódottan vonultak ki a sátorból.

Mi az utunkat a teaházba vettük egy kellemes ital elfogyasztása céljából. Ezt a napot már eléggé meghatározta az eső és a tömeg nagy része már inkább a sátrakba húzódott vissza ahelyett, hogy a sarat dagonyázza a nagyszínpad előtt.

18 óra körül a djuice színpadot vettük célba. Kíváncsiak voltunk az osztrák Parabol zenekar fellépésére. Sajnos csalódnunk kellett, senkinek sem tetszett a társaságunkból. Tovább is álltunk, de a következő zenekar akire kíváncsiak voltunk csak fél 9-kor kezdett játszani. Addig tengtünk-lengtünk a fesztivál forgatagában. Majd 20:30-tól a Colorstart hallgattuk a Caféban. Ők nagyon megtáncoltatták a népet, s talán ha jobb kedvem van egy picit akkor még én is pörögtem volna. :)

Este 10-re kimentünk Ákos koncertre. Negyed órás késés után már el is kezdődött az előadás. Ákos szokás szerint rendkívül igényes produkciót mutatott be a fesztiválozóknak. A technika hagyott némi kívánni valót maga után, de azért nem volt rossz (persze ezt Ákos szinten kell érteni). Az eső ekkor is szakadatlanul esett és a sár is kezdett elhatalmasodni a színpad előtt. Kb. 1 órás zenehallgatás után továbbálltunk. Cél: az Anima Sound System koncertje. Ismerőseimtől azt hallottam, hogy új énekese lett a zenekarnak, ezáltal talán valamelyest romlott a színvonala. Nos ennek én éppen az ellenkezőjét tapasztaltam. A zenekar valóban átesett egy stílusváltáson is, de ez szerintem inkább előnyükre vált. Hatalmas buli hangulatot csináltak a djuice színpadon. Végig ugráltuk a teljes "műsoridőt"!

Mindenki teljesen ráhangolódott az éjszaka főműsorszámára, Roni Size-ra, ezért kissé csalódottan vettük tudomásul, hogy a buli folytatása helyett divatbemutatót kell néznünk. Ez nem volt meghírdetve a programban... De jó alkalom volt arra, hogy egy kis innivalót szerezzünk be az éjszaka további részére. Éjjel 2 órától Pipe Dome pörgette a lemezeket, de a közönség ennek nem nagyon örült. Mi is inkább elmentünk még körülnézni. Ismét megtapasztalhattam hogy a RadioCafé előtt hatalmas a tömeg és mindenki egy ritmusra mozdult. Én egy közönségdíjat mindenképpen megszavaznék a Rádiónak. Majd 3-ra visszatértünk a djuice színpadra. Megérkezett Roni Size és kezdetét vette a két órás kemény pörgés. Tavaly voltam Szigeten és emlékezetem szerint ott jobb buli volt ugyanezen előadó közreműködésével, de azért a Volton is kitett magáért a jungle királya!

5 óra körül botorkáltunk ki a sátorból... alig mozogtunk így hát megint a taxi mellett döntöttünk. Másnap már reggel mentem dolgozni késő délutánig, így hát nem terveztem hosszú ottartózkodást a Volton a szombati napon.

Egyetlen koncertet szemeltem ki a műsorból. Karányi Daniék fellépésére voltam kíváncsi. Nos ez a 23 éves srác olyan bulit rakott össze társaival, amelyet sok cafés fellépő megirigyelhetne. Sok jó élménnyel gazdagodva úgy döntöttünk, hogy nem kockáztatjuk a meglévő jókedvünket, így hát hazatértünk...

Idén ismét elmondhatom: ott VOLTunk, jó VOLT!

Gludovátz Attila



2005. július 11., hétfő 21:33


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület