CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 28., vasárnap, Valéria napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

Tizennyolc új osztrák-magyar határátkelő nyílhat meg hamarosan Burgenland területén

Ezzel jobb lehetőség nyílik a határ két oldalán élő lakosság közötti kapcsolatok erősítése, valamint az idegenforgalmi lehetőségek jobb kihasználására - ezt Michaela Resetar idegenforgalmi kérdésekkel foglalkozó, burgenlandi néppárti tanácsos jelentette be a közelmúltban.
Ausztria és Magyarorsszág kormánya korábban tárgyalásokat folytatott a megállapodással kapcsolatosan, amelyet jelenleg véleményeznek. Az osztrák tanácsosnő szerint, az új átkelőket csak gyalogosok, kerékpárosok, illetve lovastúrák résztvevői vehetnék igénybe.
A tervek szerint az átkelők november 1 és március 31 között 6 órától 22 óráig, az év további időszakában pedig 7 órától 19 óráig működnének.

A  határátkelők Németjárfalu (Deutsch Jahrndorf) és Rajka, Féltorony (Halbturn) és Várbalog, Szentmargitbánya (St.Margarethen) és Fertőrákos, Lépesfalva (Loipersbach) és Ágfalva, Szikra (Sieggraben) és Görbehalomtelep, illetve Görbehalomtelep-Asztalfő, Récény (Ritzing) és Brennbergbánya, Sopronnyék (Neckenmarkt) és Brennbergbánya-Büdös-kút, illetve Harka, Sopronkeresztúr (Deutschkreutz) és Nagycenk, Füles (Nikitsch) és Sopronkövesd, Csém (Schandorf) és Narda, Pinkaóvár (Burg) és Felsôcsatár, Csejke (Eisenberg) és Vaskeresztes, Németlövô (Deutsch Schützen) és Pornoapáti, Németbükkös (Deutsch Bieling) és Gasztony, Borosgödör (Inzenhof) és Rönök között, valamint Szentgotthárdnál (Zollhausstrasse) nyílnának.

Michaela Resetar beszámolt arról is, hogy az idei esztendő első 5 hónapjában 43 százalékkal több magyar érkezett Burgenlandba, mint a megelőző időszakban. A magyar turisták által eltöltött vendégéjszakák száma 35 százalékkal növekedett.
Michaela Resetar kiemelte: az új határátkelők létesítése sok olyan község kívánságának felel meg, amelyek a határ mentén elterülő, idegenforgalmi peremvidékek nyújtotta lehetőségeket szeretnék kihasználni.

(sommer@burgenlang.info)



2005. jĂşlius 12., kedd 09:06


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület