CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 16., csĂĽtörtök, Mózes, Botond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Esti hírek  

Forrás: www.comedia.hu
Események innen/onnan

Eltűnt újságíró Minszkben


Rejtélyes körülmények között nyoma veszett az ORT orosz tévécsatorna egyik operatőrének. Dmitrij Zavadszkij fényes nappal tűnt el a hét végén, amikor kiment a minszki repülőtérre, hogy fogadja kollégáját, Pavel Seremetet. Megérkezésekor Seremet csak az operatőr autóját találta a parkolóban, a repülőtér bejáratánál. A gépkocsi nem volt feltörve. A fehérorosz hatóságok bűnvádi eljárást indítottak az ügyben, amely lassan kezd már politikai színezetűvé válni. A fehérorosz elnöki hivatal szerint Zavadszkij eltűnése nem más, mint "az ellenzék által szervezett komédia, amely mögött olyan politikusok állnak, akik rossz hírét akarják kelteni Fehéroroszországnak". Az ellenzék ugyanakkor azt állítja, hogy az ORT munkatársát a fehérorosz titkosszolgálatok tűntették el. Zavadszkij és Seremet egyszer már megjárta Fehéroroszországban: ők voltak azok, akiket három évvel ezelőtt őrizetbe vettek illegális határátlépés vádjával. Az ORT két munkatársa csempészésről forgatott a fehérorosz- litván határon. Az ügy nagy vihart kavart mind Moszkvában, mind pedig Minszkben. Azóta Zavadszkij nem járt az országban, négy alkalommal forgatott viszont Csecsenföldön.

Robbanás Észak-Írországban


Autóba rejtett pokolgép robbant vasárnap hajnalban az észak-írországi Stewartstown város rendőrkapitánysága előtt. Senki nem sebesült meg. Egy helyi lakos figyelmeztette a hatóságokat a rendőrség előtt elhagyottan álló járműre, s a rendőrök mindenkit eltávolítottak a veszélyeztetett épületekből. A város Ulster tartomány középső részén fekszik, alig 20 km-re Portadowntól, ahol vasárnap tartják a protestánsok a hagyományosan a katolikusok negyedén áthaladó menetüket. Portadown katolikus negyedét a brit hadsereg valóságos erődítménnyel vette körül az immár egy hete tartó zavargások miatt.

Csókos kábítószercsempész


Franciaországban komoly büntetés vár azokra, akik csókot adnak letartóztatásban lévő kedvesüknek - ha nem pusztán érzelmeiket fejezik ki, hanem egyúttal némi kábítószert is megpróbálnak barátjukhoz, vagy barátnőjükhöz eljuttatni. A tarbes-i bíróság három hónap letöltendő büntetésre ítélt egy harmincéves nőt, aki nemrégiben forradalmian új módszert próbált ki a kábítószercsempészésre: a beszélőn, csók közben próbált meg saját szájából őrizetben lévő barátja szájába áttolni egy kis zacskót, benne kokain és heroin keverékével. A hölgynek az lett a veszte, hogy nem gyakorolta eleget otthon a kísérletet (vagy barátja nem volt felkészülve), s a hosszan tartó intenzív csókolózás feltűnt a fegyőröknek. A két szerelmes most már csak abban reménykedhet, hogy egy börtönben helyezik majd el őket, s akkor talán a csókolózásról nem kell teljesen lemondaniuk...

Johnny Herbert = Indycar


A 36 éves Herbert nagy valószínűséggel Indycar versenyző lesz. A brit pilóta elmondta, hogy minden álma teljesült akkor amikor Forma-1-es pilóta lett, de most valami újat akar kipróbálni. Johnny Herbert pályafutása során 3 GP győzelmet ért el, legjobb eredménye 1995-ben egy világbajnoki 4. helyezés volt. Mostani csapata a Jaguár nem kommentálta a hírt.

Barlow menesztése


Az RCA hanglemeztársaság két szólóalbum után útilaput kötött a Take That egykori frontemberének Gary Barlow lábára. A gömbölyödésre hajlamos Gary-nek - aki a Take That-ben azért olyan slágereket is tudott írni, mint a Back For Good - álmai nem váltak valóra, pedig George Michael példája lebegett a szeme előtt, aki a Wham együttes után szólóban is a csúcsra ért. Barlow első albuma az Open Road milliós példányszámban fogyott, de a 2. nagylemeze a Twelve Months, Eleven Days még a legjobb 30 közé sem jutott és a két kislemez sem fogyott kellő dinamikával. Gary karrierjének nem tett túl jót a Take That másik tagjának Robbie Williams-nak a kirobbanó szólósikere sem, mert az összehasonlításokban mindig alul maradt vele szemben.

Betörtek Depardieu exfeleségéhez


Rablók támadták meg otthonában Gérad Depardieu francia filmszínész volt feleségét, Elisabeth Depardieu filmrendezőt szombatra virradóra. A rendezőnő, aki egyedül lakik a Párizs melletti Bougivalban lévő villában, hajnali fél három körül zajra és zseblámpák fényfoltjaira ébredt. Mielőtt azonban bármit tehetett volna, a hálószobájába behatoló két gonosztevő egy párnát szorított az arcára, hogy ne kiálthasson, és villanydrótokkal megkötözte. A rablók ékszereket, készpénzt, festményeket és két kis Rodin-szobrot vittek el - ez utóbbiak értéke szakértők becslése szerint 900 ezer francia frank, vagyis több mint 35 millió forint.

Thürmer Kádárt dicsérte


A kádári életmű századunk legnagyobb és eddig legeredményesebb modernizációs programja, a világhoz való felzárkózásunk egyik legsikeresebb kísérlete - jelentette ki Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke Kádár János halálának 11. évfordulóján, a Fiumei úti temetőben rendezett megemlékezésen. A XX. században soha nem élt a magyar jobban, soha nem jutott ily sok ember európai szintű tudáshoz és nem becsülték a magyart annyira a világban, mint Kádár János idején - tette hozzá a politikus, aki szerint a mai hatalom szapulja, átkozza, meggyalázza Kádár János emlékét, mert félnek, rettegnek attól. Az elnök beszédében úgy vélte, hogy a ma hatalmon lévők egykoron nem ellenállók voltak, hanem "alattomos élősködők, a dolgozók kihasználói", akik mindent elvettek, amit a szocialista rendszer adhatott. A politikus felrótta, hogy Orbán Viktor és nemzedéke "az életben nem látott még valóságos munkahelyet, mivel az egyetemi padból egyenesen a parlamentbe, a kormányba kerültek".
A jelenlegi és az egy évtizeddel ezelőtti helyzetet összehasonlítva Thürmer hangsúlyozta: tíz esztendeje a társadalom jelentős része jobban élt mint ma, nem volt annyi koldus és hajléktalan, az emberek hittek abban, nem hiába élnek és "mindenki embernek és mindenki egyenlőnek születik". Amíg nem lesz munkáspárti kormánya az országnak, a munkásembernek nem lesz több joga, nem lesz jobb élete - fogalmazott a szónok, aki szerint történelmileg, politikailag és erkölcsileg is szükség van az általa vezetett tömörülés hatalomra kerülésére. Az országnak új kormányra, új programra, új miniszterelnökre van szüksége; váltsuk le a kormányt, válasszunk új parlamentet, új kormányt, új miniszterelnököt, a dolgozók parlamentjét akarjuk, a dolgozók kormányát, a dolgozók miniszterelnökét - zárta szavait több ezres hallgatósága előtt a munkáspárti politikus.



2000. július 09., vasárnap 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület