CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Elemzés az EFOTT-különszámról

Jövő héten rendezik meg az EFOTT-ot. A programját bemutató Pesti Est különszám teljesen szubjektív elemzése.

A keddi sajtótájékoztatón akadt kezembe először az idei EFOTT fesztivál programját bemutató Pesti Est különszám, s mialatt a Sziámi zenekar arról énekelt, hogyan is nem lesz fából vaskarika, belemélyedtem az újságba.

A címlapról kiderül, hogy 2005-ben július 19-24. között a Velencei tó partján várják a szervezők a fiatalokat. Ezután egy baráti hangvételű szervezői köszöntő, majd sok más embere beköszöntője. Vogel Dávid, a ZMNE HÖK-elnöke arról ír, hogy miről nem áll szándékában írni, mivel nem akarja húzni az időt, és eközben csak azért is megteszi ezeket a dolgokat. Ravaszak ezek a mai fiatalok, biztos jó NATO-haderő lesz belőlük. Ezt bizonygatja Juhász Ferenc honvédelmi miniszter is.

"A zene, a játék, a sport, a baráti együttlét a fontossági sorrendben mind-mind az őt megillető helyre kerül. Konkrétan a politika elé" – írja Gyucsány Ferenc miniszterelnök, aki a fiatalokat arra bíztatja, hogy baráti beszélgetések keretében jelenjen meg életükben a politika. Szabó Gábortól, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökétől megtudjuk, hogy a Velencei-tó egy jól bevált hely, immáron harmadszor rendezik ott az EFOTT-ot. Ekler Gergeky HÖOK-elnök is jó politikus, a köszöntőjéből nem tükröződik az, amit HŐOK-közeli forrásainktól tudunk: az, hogy az idei EFOTT előkészületei a tervezettnél lassabban haladtak, és sokáig kétséges volt, lesz-e idén egyáltalán fesztivál. Nekem személy szerint Bozóki András kulturális miniszter üdvözlő szavai tetszettek, de azért Lampert Mónikával sem lehet semmi összefutni egy lángososnál.

Lesz bankautomata, egészségügyi bázis, értékmegőrző, parkoló, biztonsági szolgálat, sportprogramok. Mielőtt ezeknek nagyon örülnénk, érdemes a sorok mögé tekinteni. Valószínűleg kevés lesz a tisztálkodási hely, mert csak 70 db plusz mobilWC-t telepítettek a fesztivál területére. Az értékmegőrző fizetős lesz („jelképes összeg”-et kérnek el – érdekes, a Sportsziget 1900 Ft-os belépőjét is jelképesnek nevezték a szigetszervezők). Az információs pult közvetlenül a bejárat mellett van, ami kifejezetten hasznos, ha a rendezvényterület átellenes végén lévő kemping környékén szeretnénk kideríteni valamit. De ha csak ezek a logisztikai problémák leszek a legzavaróbbak az egy hét alatt, akkor minden rendben lesz.

Lesz Magyar Narancs sátor (a délutáni beszélgetések kötelezően ajánlott programok), kalandpark, karaokesátor, művészeti színpad nagyon sok színházi előadással (tényleg), filmvetítéssel.

Turisztikai találkozóról lévén szó, nem szabad, hogy meglepetésként érjen: lesznek turisztikai programok is. Kár, hogy mindössze négy bekezdésnyi információ szól erről, pedig elvileg egy _turisztikai_ találkozóról van szó. Ennyit változott 30 év alatt a fesztivál. Ha megnézzük a honlapot, akkor kiderül, hogy azért lehet túrázni, ráadásul nagyon szép helyekre, de most maradjunk a kiadványnál.

Ami nem derül ki az újságból, de jó hír, az a 230 Ft-os csapolt sör. Egy felsőoktatási fesztivál igazi kelléke, hiszen sör mellett meg lehet vitatni az előző esti koncertet, az aktuális politikai helyzetet, a legutóbbi vizsgaidőszak kisebb-nagyobb örömeit és bánatait, és fel lehet készülni az újabb kihívásokra.

Bacsárdi László



2005. július 15., péntek 08:18


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület