CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Metamorfózis

Este nyolc órára jár az idő. Haladok a Sziget bejáratához, hogy egy kis időre ismét átváltozzak, mint Defoe Robinsonja, nyitottabb legyek egy új világra, a Sziget Fesztiválra.

A kezemen már rajta van a szigetjegy, nemrég szereztem meg a sajtókocsinál. Már ez is egy nagy kaland volt, ugyanis a hét elején hiába mentem oda átvenni, mindig csak egy papír fogadott, hogy technikai okok miatt nem működik a jegykiadás. Először az szerepelt a papíron, hogy várhatóan 13:00-tól fog működni, aztán 15:00-t írtak oda, majd egyszerűen áthúzva az előbbi két számot egy "Nem tudjuk" szöveg szerepelt. De végül sikerült hozzájutnom, és a hölgy kapásból fel is tette a kezemre – a félreértések elkerülése végett. Mint kiderült, a korábbi években sokan visszaéltek a VIP-jegyekkel, és így próbálnak meg ellene védekezni.

A HÉV-megállló és a Filatorigát között persze még mindig rengeteg a civil árus. "Nem kell jegy 20ért?" – kérdezi egy fiatal, felvillantva egy VIP-jegyet. Mutatom a csuklómat, hogy nekem már van, de a mögöttem lévő embertömegből kiválik valaki, s az üzlet megköttetik. Neki még szerencséje van, mert a kasszáknál a hetijegy 30ezer forintba kerülne, mindkettőnek megérte a csere. De hagyjuk meg az üzletet a benti árusokra, és az idén először fellelhető Tesco-boltok alkalmazottainak!

Az idei program azért is érdekes számomra, mert a nagyszínpad fellépői közül nagyon kevés együttest/előadót ismerek. Persze ez lehet, hogy csak engem minősít. A Sziget területe viszont továbbra is az ismerős, a várt, a megszokott és mégis egy kicsit változatos, egy kicsit idegen. Térkép nélkül is elboldogulok, s keresem az apróbb változtatásokat. Igen, ez tavaly nem itt volt, hanem egy kicsivel arrébb…

Este nyolc órára jár az idő. Haladok a Sziget bejáratához, hogy egy kis időre ismét átváltozzak, mint Defoe Robinsonja, nyitottabb legyek egy új világra, a Sziget Fesztiválra. Nagyon furcsa érzés, délelőtt még dolgoztam a munkahelyemen, estére viszont már ismerősök társaságában isszuk a sört a bejárat előtt, hogy aztán belépjünk a Fesztiválra, és a biztonsági zónán túl már ismerősökbe botoljunk. Ági lesz a házigazdánk, Balázs vállalja, hogy eszik velünk lángost (amit egyáltalán nem szeret), majd hol elveszítjük egymást, hol megtaláljuk. De inkább elveszítjük egymást, hogy váratlanul ismét együtt bukkanjunk fel Sean Paul koncertjén.

Az éjjel további része kalandosan telik… Még hat nap vár a Szigetelőkre…

Bacsi

A Sziget részletes programja a http://www.sziget.hu/fesztival címen olvasható.



2005. augusztus 10., szerda 23:50


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület