CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 16., csĂĽtörtök, Mózes, Botond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Esti hírek  

Forrás: www.comedia.hu
Események innen/onnan

Schuster székre ült


A szlovák államfő jól halad a gyógyulás útján - közölték az innsbrucki kórház orvosai. Schuster immár napi több órát egy széken ülve tölt, és segítséggel már fel is tud állni, naponta kétszer pedig fizioterápiás kezelésben részesítik - szól a közlemény. Beszélni egyelőre nem tud, mert gégéjében még egy lélegeztető kanül van, ezt azonban pénteken a tervek szerint olyanra cserélik, amely lehetővé teszi számára a beszédet is. Pozsonyban közben leváltották Julius Vajo országos fősebészt - bár a lépést közvetlenül nem hozták összefüggésbe az államfő pozsonyi kezelésének fogyatékosságaival. Rudolf Schuster szerdán végrehajtott kisebb műtétjének sebe ugyancsak jól gyógyul. Pénteken Innsbruckba várják Mikulás Dzurinda kormányfőt és Roman Kovac új egészségügyi minisztert. Találkoznak majd a Schustert kezelő orvosokkal és az államfő családtagjaival, de hogy Schusterrel találkozhatnak-e, arról a család dönt.

Leszbi katonalányok Izraelben


Két izraeli katonalány nemileg zaklatta egyik azonos nemű társát, aki ezért feljelentette őket - közölte az izraeli hadsereg szóvivője. Az őrmesteri rendfokozatban szolgáló tettesek éjjel lepték meg áldozatukat; levetkőztették, majd intim helyeken fogdosták a hangosan tiltakozó lányt. Az elkövetők azzal védekeznek, csak meg akarták tréfálni bajtársnőjüket. A hadi rendőrség azonban vádemelési javaslatot tett az ügyészségen, amely rövidesen dönt a példátlan esetről. Izraelben a nők sorkötelesek, de a férjezettek mentesülnek a katonai szolgálat alól.

Drágul a hús és a kenyér


A kenyéráremelés hátterében a gyenge búzatermés és az árakat felhajtó molnárok állnak - írta a Magyar Hírlap. Már a kereskedők is indokoltnak tartják a jövő hónap elejére tervezett áremelést közölte Bánki László, a Magyar Pékek Ipartestületének elnöke. Augusztusban 20- 22 százalékkal drágul a kenyér, mert 14-15 százalékkal emelkedik a liszt ára. Várhatóan 120-130 forint lesz egy kiló átlagos minőségű fehér kenyér legalacsonyabb ára, és 80 forintot kérnek majd 1 kg lisztért. A takarmányárak drasztikus növekedése és az export keresletteremtő hatása miatt drágul a sertés- és baromfihús is. Bánki szerint a liszt áremelkedése kilónként 7,5 forinttal drágítja a kenyeret, ehhez járul még a 12 százalékos gázár és az üzemanyagár emelkedésének hatása. A pékek ez év tavaszán 6-10, nyáron 12-15 százalékkal akarták emelni áraikat , hogy gazdaságos maradjon tevékenységük, ám a kereskedők mindkét alkalommal visszaverték a próbálkozásokat. Most azonban ők is befogadták a malom- és sütőipar drágítási szándékát - tette hozzá Bánki. Szerepe van a hazai árak emelkedésében annak is, hogy a román, ukrán, szlovén, fehérorosz és orosz liszt után folyamatos a kereslet. A sertéshús drágulását főleg az export felfutása okozza. Ez még folytatódhat, mivel augusztus elejére a takarmányárak növekedése várható. A jó minőségű elő sertés felvásárlási ára jelenleg 240-270 forint körül mozog kilónként. Egyes termelők már a 300 forintos árat sem tartják kizártnak szeptember körül. A csirkeárak is tovább nőnek.

Szupermodell Stallone oldalán


Tim Burton ügyel a hagyományok tiszteletben tartására. A majmok bolygója című egykori szupersikerben egy volt modell, Linda Harrison alakította az űrhajótörött Charlton Heston szerelmének tárgyát, és Burton remake-jében is a divatszakma szolgáltatja az utánpótlás. Vagy a sport, ahogy vesszük. A kanadai Estella Warren ugyanis szinkronúszó volt, mielőtt fürdőruhát és egyéb alkalmi viseletet kezdett volna reklámozni. A ruganyos testalkatú hölgyre előbb a független filmesek figyeltek fel, idén azonban már Sylvester Stallone oldalán domborít a Champs című autóversenyzős filmben.

Diaz növekvő ázsiója


Cameron Diaz sem panaszkodhat: neki is gyorsan emelkedik az árfolyama. Következő filmjéért, amely a The Untitled Nancy Pimental Project (A cím nélküli N.P. projekt) munkacímet viseli, már 15 millió dollárt fog kapni. Ezzel elérte Jodie Foster, és megközelítette Julia Roberts árfolymát, aki az egyetlen hölgytagja a filmenként 20 milliót kereső hollywoodi sztárok exkluzív klubjának.

Eminem soros botránya


Amerika fehér rap reménysége ismét zűrben van ugyanis felesége öngyilkosságot kísérelt meg. Nemrég még anyja perelte be Eminemet rágalmazásért, aztán illegális fegyverviselet miatt került bajba. Most felesége Kimberly Mathers vágta fel az ereit. A tett okára egyelőre nincs magyarázat. Eközben a rap sztár albuma tovább szárnyal az amerikai listákon. Több helyen már hetek óta vezető helyen áll.

A NOB a hackerek ellen


Könyörtelen harcot hirdetett a számítógépes kalózok ellen a NOB a 2002-es Salt Lake City ötkarikás játékok szervezőivel közösen. A szervezet megbízásából készült felmérés alapján az Interneten 1800 honlapon jogtalanul használják az olimpiai mozgalommal kapcsolatos fogalmakat, szimbólumokat. Ezek alapján például 168 cég jogtalanul állítja magáról, hogy különböző szintű szponzora a játékoknak, 43-an szerencsejátékokkal, 15 pornográf hirdetésekkel és kapcsolódási lehetőséggel, linkkel kötik össze az olimpiát.

Tini palmtop


A walkie-talkie kinézetű készülékben fekete-fehér LCD kijelző és kis billentyűzet van, amely kb. a Palm kéziszámítógép és a Nintendo gyerekeknek szánt Game Boy közötti kategóriájú. A walkie-talkie-val való hasonlóság a téren is igaz, hogy a készülékkel kb. 100 méteren belül lehet kábel nélkül kommunikálni, így a gyerekek akár óra alatt is tudnak egymással kommunikálni és játszani. A szakértők főként a 12- 16 évesek között számítanak nagy sikerre a Cybiko-val kapcsolatban. A készüléket természetesen kábellel csatlakoztatni lehet PC-hez is. A készülékben van bővítő slot is, amellyel pl. MP3 lejátszót lehet csatlakoztatni a Cybiko-hoz, amelynek ára egyébként 129$.



2000. július 14., péntek 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület