CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 21., kedd, Konstantin, András napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Esti hírek  

Forrás: www.comedia.hu
Események innen/onnan

Rablás a pesti belvárosban


Fegyveres rablás történt szombaton Budapesten, a Petőfi Sándor utcában, egy utazási irodát fosztottak ki. A rablást az utazási iroda egyik alkalmazottja is segíthette. Az El Zor üzleti helységébe délelőtt fél 12-kor tört rontott be egy fegyveres férfi, és a napi - mintegy másfél millió forint - bevétel átadására kényszerítette az üzletben egyedül tartózkodó 23 éves hölgyalkalmazottat, majd elmenekült. Az iroda kamerája - nem tudni miért - nem rögzítette az esetet, ezért a cég vezetői arra gyanakodnak, hogy vagy a mindössze egy hónapja ott dolgozó hölgy, vagy egy másik alkalmazott összejátszhatott a rablóval. Erre utal az is, hogy a rendőrök a helyszínelés után, vélhetően kihallgatásra, magukkal vitték az alkalmazottat. A BRFK ügyeletese az eset részleteiről nem adhatott felvilágosítást.

Újabb elrabolt páncélkocsi


A rendőrség keresi a Securicor vagyonvédelmi cég GGK 977 rendszámú értékszállításra kialakított fehér színű Opel Combo járművét, amelyet ismeretlen, motoros tettesek szombaton este 9 óra után raboltak el a sofőr megkötözése után. A 23 éves, biatorbágyi illetőségű sofőr elmondása szerint a XII. kerületi Konkoly-Thege Miklós úti telephelyhez közel motorkerékpár vágott elé, és megállásra kényszerítette, egy másik kiráncigálta őt a kocsiból. A sofőr szerint a támadóknál nem volt lőfegyver, akik az úttól 60 méterre lévő villanyoszlophoz vitték, miközben bántalmazták, és fejére csuklyát húztak és magára hagyták. Elmondása szerint 22 óra 25 perckor nyöszörgésére az arrajárók felfigyeltek fel. Először csövesnek vélték, de amikor látták, hogy feltehetően bűncselekmény áldozatáról van szó, kiszabadították és rendőri segítséget kértek a közeli megállóba éppen beálló 90-es busz vezetőjének CB-rádióján keresztül. A BRFK ekkor szerzett tudomást az esetről.

Argentín tél: 20 halott


Argentínában már 20 áldozata van a szokatlanul zord téli időjárásnak, többségük széngázmérgezést szenvedett, mert rosszul szigetelt házaikban gáztűzhellyel próbáltak fűteni. Mások kihűlés következtében, vagy a hó borította, jeges országutakon történt autóbalesetekben haltak meg. A szomszédos Paraguayban - ahol Argentína északi részéhez és Bolíviához hasonlóan havazik - heten estek áldozatul a hideghullámnak. A három dél-amerikai országban a banánültetvényeken és az állatállományban már többmilliós károkat okozott a tél. A kilátások továbbra sem biztatóak; a meteorológusok szerint a következő néhány napban újabb hidegáramlat érkezik a térség fölé a Déli-sarkról - írta a dpa.

Villamosszék a játékszalonban


Erős idegzetűek Washington egyik elővárosának "Dave and BusterÍs" elnevezésű játékszalonjában próbára tehetik tűrőképességüket. Kensington bevásárló központjában egy villamosszék megszólalásig hű mása hívogatja a kedves vendégeket, felette ezzel a felirattal: "Tegye próbára erejét!" A vállalkozó kedvű érdeklődőtől, még mielőtt utolsó dollárját az "Original Shocker"-ra (Eredeti megrázkódtató) költené, biztonság kedvéért megkérdezik, hogy "Túl fogja vajon élni?" Akit ez nem riaszt vissza, azt kedvesen invitálják: "Próbálja ki, hogy füstölésre tudja-e bírni a széket!" A tízéves Kiernent a jelek szerint nem izgatja a vérfagyasztó kérdés. Játszópajtásával, Kellyvel vidáman ugrándozik, majd beleül a villamosszékbe. "Hiszen ez hideg!" - kiáltja, miközben kis áramütések szaladnak át elviselhető adagolásban egész testén. Arról állítólag fogalma sincs a kislánynak, hogy milyen erejű áram segíti át az elítélteket a másvilágra.

A szaúdiak növelik olajtermelésüket


Az OPEC illetékese szerint Szaúd-Arábia megkezdte termelésének növelését. Rijád hetekkel ezelőtt közölte, hamarosan napi 500 ezer hordóval növeli kitermelését. Egyelőre nem tudni, hogy ténylegesen mennyivel nőtt a termelés, de egyes források tudni vélik, hogy napi 162 ezer hordóval. Ha Szaúd-Arábia valóban növelte egyoldalúan a termelését, akkor csökkenni fog az energiahordozó ára. Az OPEC júniusban arról állapodott meg, meg július elsejétől tagjai összesen napi 708 ezer hordóval növelik a termelést, hogy leszorítsák a magas olajárakat. Az ár azóta csökkent, de csak mérsékelten. A szervezet legközelebb szeptember 10-én tart közös ülést Bécsben. A kartell jelenlegi hivatalos termelése napi 25,4 millió hordó, aminek mintegy harmadát Szaúd-Arábia adja. A kartellen kívüli Mexikó - a világ ötödik legnagyobb olajtermelője - bejelentette, hogy növelné termelését, méghozzá a szaúdiak 500 ezer hordós termelésének 10 százalékával, ha az OPEC jóváhagyja a szaúdi tervet. Az OPEC két befolyásos tagja, Irán és Venezuela szombaton közös közleményt adott ki, amelyben a piaci spekulációval és a könnyűolajból készült termékek hiányával magyarázták a nyersolaj jelenlegi magas árát.

Lennox Lewis kiütéssel győzött


A brit Lennox Lewis a második menetben kiütötte a dél-afrikai Frans Bothát és megvédte a Boksz Világtanács (WBC) és a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) ökölvívó profi nehézsúlyú bajnoki címeit. Valamivel több mint két és fél perc telt el a második menetből, amikor Lewis padlóra küldte ellenfelét. Botha ugyan még felállt és jelezte, hogy tudja folytatni a mérkőzést, Lewis következő, jobbkezes ütése végleg döntött.

Rivaldo: csak a pénz számít


Rivaldo, az FC Barcelona brazil középpályása kijelentette, ott folytatja a pályafutását, ahol magasabb fizetést kap. Ha ez a Barcelona, akkor maradok - fogalmazott a brazil sztár. Az aranylabdás futballcsillag iránt több olasz klub is érdeklődött: az AS Roma, a Lazio, az AC Milan, az Internazionale és a Juventus is szeretné szerződtetni. Sergio Cragnotti, a Lazio elnöke májusban 90 milliárd lírát - mintegy 12 milliárd forintot - ajánlott a katalán csapatnak, ha elengedi Rivaldót. A Barcelona ennél jóval többre tartotta a játékost: 120 milliárd lírát - 16 milliárd forintot - kért a brazil szuperklasszisért, s az üzlet akkor nem jött létre.

Beckham: 40 millió font!


A foci nyári átigazolási piacán már eddig is röpködtek a dollár tízmilliók, de az olasz AC Milan most meg akarja dönteni a csúcsot: 40 millió angol fontot (több mint 60 millió amerikai dollárt) ajánlott David Beckhamért, az angol Manchester United válogatott középpályásáért. Az is tény, hogy Beckham mellett még további négy klasszis áll az átigazolások terén az utóbbi egy-két évben takarékoskodó klub kívánságlistáján. A további kiszemeltek: Luis Figo (FC Barcelona), Rivaldo (FC Barcelona), Francesco Totti (AS Roma), Zinedine Zidane (Juventus). Az AC Milan rajongói az utóbbi hetekben többször is bírálták Berlusconit amiatt, hogy a klub keveset tesz új játékosok megszerzéséért. Az olasz sajtó már hónapokkal ezelőtt - Sir Alex Ferguson és Beckham vitája idején - cikkezett arról, hogy a kiváló technikájáról és életveszélyes beadásairól is ismert labdarúgó délre költözik. Ezt segítené elő, hogy Beckham felesége, a popénekes Victoria Adams elégedetlen Angliával, az ottani szurkolók folyamatos kritikáival. A Milánóba költözés nagyon is megfelelne a divatvilággal is kacérkodó Spice Girl számára.



2000. július 16., vasárnap 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület