CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 6., hétfő, Ivett, Frida napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Rendezvények  

Nemzetközi hírek

Elfogták Szerbiában a marokkói állampolgárságú, 22 éves Abdelamjid Bouchart
Románia déli részén hét ember halt meg az özönvízszerű esőzés és árvizek következtében.
Ciszjordániában három palesztint megölt, kettőt megsebesített egy izraeli fegyveres.
Bulgáriában hivatalba lépett az új kormány.
Hágában folytatódik Szlobodan Milosevics volt jugoszláv államfő pere
Sertéspestis tört ki egy határközeli szlovák településen
Ha az időjárás engedi, a tervek szerint ma kezdik meg a horvát hatóságok a Horvátországban balesetet szenvedett magyar kisrepülők roncsainak átvizsgálását.




Hazai hírek

100 millió forintot különítettelk el az elmúlt napok esőkáraira
A közepesnél jobbnak nevezte az idei gabonatermést a földművelésügyi miniszter
Somogy megye több települését is elöntötte a víz.
A pályázati úton megvalósult családpolitikai programok csak részben voltak eredményesek
Elfogták a rendőrök azt a biztonsági őrt, aki még júniusban kirabolta az Örs vezér téri egyik bankfiókot.
Csaknem másfélmillió diák ül iskolapadba a két hét múlva kezdődő 2005/2006-os tanévben
A Malév gépe hozza haza a ciprusi Larnakából azokat a magyarokat, akik eredetileg a Helios charter társasággal utaztak volna.
Kényszerleszállást hajtott végre egy utasszállító gép Ferihegyen
Gazdaság
Sport

Az időjárásról


A várható időjárásról


Nemzetközi hírek




Elfogták Szerbiában a marokkói állampolgárságú, 22 éves Abdelamjid Bouchart
Szerdára virradóra elfogták Szerbiában a marokkói állampolgárságú, 22 éves Abdelamjid Bouchart, aki a spanyol hatóságok szerint kulcsszerepet játszott a tavaly márciusi, közel kétszáz halálos áldozatot követelő madridi robbantássorozatban. A marokkói férfit egy vonaton igazoltatták, melynek során hamis iraki személyigazolvánnyal próbálta személyazonosságát bizonyítani. A hatóságok őrizetbe vették és egy Belgrádhoz közeli rendőrőrsre szállították, ahol az újlenyomat-vizsgálatból kiderült, hogy a madridi robbantásokkal kapcsolatban már hosszú ideje keresi a férfit az Interpool. A spanyolok már kezdeményezték a férfi gyorsított kiadatását - olvasható a Chine News beszámolójában. A 2004 március 11-én elkövetett merényletben 191 ember vesztette életét és több mint 1500-an megsebesültek a spanyol fővárosban.

Románia déli részén hét ember halt meg az özönvízszerű esőzés és árvizek következtében.
Négy embert villám csapott agyon, egy idős asszony pedig a házát elöntő vízbe fulladt bele. Olt megyében két holttestet találtak a vizek visszavonulása után. Az áradat tizenegy, Kárpátokon túli megyében okozott jelentős károkat: több helyen nem volt áram és még mindig települések tucatjai vannak elzárva a külvilágtól.

Ciszjordániában három palesztint megölt, kettőt megsebesített egy izraeli fegyveres.
A férfi Silo zsidó telepnél egy biztonsági őrtől elvette fegyverét, majd vaktában lövöldözni kezdett a palesztinokra. A lövöldözőt letartóztatták. Saron izraeli miniszterelnök zsidó terrorcselekménynek nevezte a történteket. A lövöldözésre válaszul palesztin fegyveresek aknagránátot lőttek ki egy izraeli katonai állásra a gázai övezeti Morag zsidó telepnél. A támadás nem szedett áldozatot. A reggel óta tartó kitelepítés során a huszonegy gázai övezeti zsidó telepből öt, a ciszjordániai négyből pedig kettő kiürítése fejeződött be.
A kiürítésre ítélt gázai övezeti telepen a rendfenntartók heves ellenállásra számítanak a kilakoltatási felszólítást elutasító telepesek részéről. A kitelepítés második napján több ezer izraeli katona közelítette meg az övezet középső részén fekvő telepet, ahol mintegy kétezer ember betontömbökkel, szögesdróttal és egyéb útakadályokkal elbarikádozta magát. Szerda estig a 21 telepből 9 kiürítése történt meg, az izraeli hatóságok szerint a folyamat a vártnál gyorsabban megy, és napok alatt befejeződhet.
A Gázai övezetben megkezdték Kfar Darom erőszakos kiürítést. Az ellenszegülő zsidó telepesek házaikba zárkóztak, a velük szolidaritást vállaló tiltakozók pedig a zsinagógában barikádozták el magukat. Az izraeli katonák heves ellenállásba ütköznek, mivel ezt a telepet az elsők között alapították, és itt élnek a legvallásosabbnak tartott zsidók. Egy másik ellenszegülő kolónia, Sirat Hajam közelében izraeli hadihajók jelentek meg a Földközi-tengeren - adta hírül az AFP hírügynökség. Izrael tegnap kezdte meg a kolóniák erőszakos kiürítését.

Bulgáriában hivatalba lépett az új kormány.
Szergej Sztanisev miniszterelnök vezette hárompárti koalíció elhúzódó kormányalakítási folyamat eredményeként jött létre. Az kormányban a centrista II. Szimeon Nemzeti Mozgalom, a Bolgár Szocialista Párt és a jobbára a török kisebbséget képviselő Mozgalom a Jogokért és a Szabadságért párt politikusai kaptak helyet. A kormányfő az európai uniós tagságot nevezte Bulgária legfőbb nemzeti érdekének.

Hágában folytatódik Szlobodan Milosevics volt jugoszláv államfő pere
A védelem tanúinak meghallgatásával folytatódott Slobodan Milosevic volt jugoszláviai államfő Nemzetközi Törvényszék előtti pere, amely több mint egy hónapos nyári szünet után szerdán indult újra Hágában. A volt Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűnöket vizsgáló ENSZ-törvényszék Milosevicnek három fegyveres konfliktusban - az 1991-1995 közötti horvátországi, az 1992-1995 között lezajlott bosznia-hercegovinai háborúban és az 1998-1999-ben végbement koszovói vérontásban - játszott szerepét igyekszik tisztázni a perben. A törvényszék ügyészsége több mint 60 rendbeli háborús és emberiesség elleni bűncselekmény elkövetésével vádolja a 64 éves volt politikust, a legsúlyosabb vádpont a népirtás.

Sertéspestis tört ki egy határközeli szlovák településen
, ezért a magyar oldalon is védőövezetet kellett kijelölni Somoskőújfalu és Ipolytarnóc között, nyolc karancsvölgyi faluban. A szlovák faluban 851 állatot kellett elpusztítani még a múlt hét csütörtökön. Magyarországra Brüsszelből, az Európai Bizottság Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi főigazgatójától jött a jelzés, hogy már a szabadon kószáló vaddisznókban is fellelhető a pestis. Ennek nyomán kellett a gócponttól mért tíz kilométeres körzetben a védőövezetet kijelölni. Az érintett falvak sertésállományát zárlat alá vették, tilos élősertést, sertések nyers termékét ki- és beszálítani, a fertőzés terjesztésére alkalmas eszközöket, takarmányt, almot sem lehet kiszállítani. Magánfogyasztásra disznót levágni csak előzetes, kedvező eredmény, orvosi vizsgálat után lehet. A beteggyanús eseteket azonnal jelezni kell az állatorvosnak.

Ha az időjárás engedi, a tervek szerint ma kezdik meg a horvát hatóságok a Horvátországban balesetet szenvedett magyar kisrepülők roncsainak átvizsgálását.
A repülőgép-roncsok vizsgálati eredményeivel együtt készítik el a horvát hatóságok a végleges jelentést a szerencsétlenségről. Ezt elküldik majd el a magyar légiközlekedési hatóságoknak is, de még nem tudni, hogy mennyi idő múlva készül el. A múlt pénteken szerencsésen leszállt 6 gép pilótáját már kihallgatták.







Hazai hírek




100 millió forintot különítettelk el az elmúlt napok esőkáraira
A Belügyminisztérium 100 millió forintot különített el az elmúlt napok rendkívüli esőzései miatt kárt szenvedettek megsegítésére - közölte a kormányszóvivő. László Boglár elmondta: a rengeteg csapadék Békés, Borsod, Hajdú-Bihar, Heves, valamint Jász-Nagykun-Szolnok megyék településein okozott jelentős károkat. A legsúlyosabb helyzetben lévő Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 220-230 lakóépületet veszélyeztet a víz, Jász-Nagykun-Szolnok megyében 250-300 lakóépületben okozott károkat a felgyülemlett belvíz. Az önkormányzati károk helyreállítása most is a vis maior keret terhére történik, ezen a számlán jelenleg 440 millió forint van - mondta László Boglár.
Egész éjjel dolgoztak a szivattyúk Szikszón, és valamennyi esőzés sújtotta borsodi településen igyekeznek eltüntetni az ár nyomait. Egy lakóházat életveszélyessé nyilvánítottak az elmúlt órákban Szikszón, de a lakók saját felelősségükre otthon maradtak. Ennek ellenére Észak-Magyarországon lassan javul a helyzet az elmúlt napok felhőszakadása után. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szikszón 28 centimétert apadt a Vadász-patak, a töltés felett már sehol sem folyik át a víz. Eddig négy embert kellett ideiglenesen kiköltöztetni. Várhatóan több kitelepítésre nem lesz szükség. A Belügyminisztérium 100 millió forintot különített az esőzések miatt kárt szenvedettek megsegítésére a vis maior keretből- közölte a kormányszóvivő.

A közepesnél jobbnak nevezte az idei gabonatermést a földművelésügyi miniszter
A földművelésügyi miniszter szerint már csak körülbelül egy százalék az a gabonamennyiség, amely nem, vagy csak nagyon rossz minőségben takarítható be. Gráf József a kormányszóvivői tájékoztatón köszönetét fejezte ki a termelőknek a jó együttműködésért. A szaktárca vezetője a 4,6 tonnás hektáronkénti átlagtermést közepesnél erősebbnek értékelte. Hozzátette: jövő héten Adonyban avatják az első új gabonaraktárat, majd egymás után 60 tárolót adnak át. Nyáron, illetve az ősz elején 2,4 millió tonnányi új tárolókapacitás létesül, illetve 400 ezer tonnányi gabona helyezhető el az átalakított és felújított raktárakban.

Somogy megye több települését is elöntötte a víz.
Délután Balatonföldváron, Szárszón és Siófokon a hatalmas felhőszakadás miatt megteltek a vízelvezető árkok, víz alá kerültek az utcák és a kertek. A tűzoltók megkezdték a pincék és garázsok szivattyúzását, de a munkálatok várhatóan még holnap délig eltartanak.

A pályázati úton megvalósult családpolitikai programok csak részben voltak eredményesek
- állapítja meg az Állami Számvevőszék vizsgálata. A jelentés szerint a 2001-2002-es időszakban a pályázati programok 95 százaléka a meghirdetett céloknak megfelelően valósult meg, de harmaduk esetében a pályázati időszak után nem folytatták a programot.

Elfogták a rendőrök azt a biztonsági őrt, aki még júniusban kirabolta az Örs vezér téri egyik bankfiókot.
A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi bújtatásában segédkező 2 embert is őrizetbe vették. A 49 éves budapesti férfi abban a bankfiókban volt biztonsági őr, melyet később fegyverrel kirabolt. A rendőrök házkutatást tartottak a volt alkalmazott rejtekhelyén, ahol megtalálták az elrabolt pénz jelentős részét, illetve a fegyvert és lőszereket. A férfi beismerő vallomást tett

Csaknem másfélmillió diák ül iskolapadba a két hét múlva kezdődő 2005/2006-os tanévben
, amelyben a tavalyi évhez képest 25 százalékkal több tanuló lesz nyelvi előkészítő évfolyam résztvevője - mondta Magyar Bálint oktatási miniszter a kabinet szerdai ülését követő sajtótájékoztatón. A tárcavezető az idei tanév oktatáspolitikai újdonságairól szólva elmondta: mostantól válik teljessé a rászorultsági alapon járó ingyenes tankönyvellátás rendszere, ami 700 ezer diákot érint, és amelyre nyolcmilliárd forintot fordít a költségvetés. Az idei tanévtől az óvodás gyerekek mellett alsó tagozatosok is részesülhetnek önkormányzati döntés alapján ingyenes, illetve kedvezményes étkeztetésben.

A Malév gépe hozza haza a ciprusi Larnakából azokat a magyarokat, akik eredetileg a Helios charter társasággal utaztak volna.
A magyar légitársaság gépe szerdán este 139 utast vitt Ciprusra, és csütörtökön tér haza az ott rekedtekkel. A repülő menetrend szerint negyed hatkor száll le Ferihegy 2A-n.

Kényszerleszállást hajtott végre egy utasszállító gép Ferihegyen
Sikeres kényszerleszállást hajtott végre egy utasszállító gép Ferihegyen. Az eddigi információk szerint a Fly Air török légitársaság Iszambul-Brüsszel között közlekedő charterjáratának fedélzetén több mint 300 utas volt. A gép baj nélkül landolt, senki sem sérült meg. Azt egyelőre nem tudni, hogy mi volt a gond a török repülővel.
Röviddel ezelőtt még tartott annak a török repülőgépnek az átvizsgálása, amely kényszerleszállást hajtott végre Ferihegyen - közölte munkatársunkkal a Budapest Airport kommunikációs igazgatója. Fórika Ibolya elmondta: a török Fly Air felelőssége az átvizsgálás után arról dönteni, hogy mikor repül tovább, erről más társaságot nem kell értesítenie. A gép műszerei hajtóműhibát jeleztek, ezért szálltak le Ferihegyen. A Magyar Rádió úgy tudja, hogy Brüsszelben háromnegyed egyre várják a török repülő érkezését, amely Isztambulból indult 293 utassal és 11 fős személyzettel a fedélzetén.

Gazdaság

Hiányosak és megalapozatlanok a MÁV Rt. és a Stadler által 2005. augusztus 15-én aláírt megállapodások, állítja közleményében Dian József, a Bombardier ügyvezető igazgatója. A Mendzsment Fórum oldalán megjelentek szerint a MÁV állításával szemben több feltétel sem volt adott a motorvonat-szerződések aláírásához. Ezt bizonyítja, hogy a gazdasági miniszter érvényességi feltételeket támasztott a szerződés életbelépéséhez, illetve, hogy a vasúttársaság is elismerte: lényeges pontokban nem sikerült megállapodnia a svájci vállalattal, véli Dian. A Bombardier ügyvezető igazgatója szerint az augusztus 15-én aláírt megállapodás alapján a MÁV lényegesen drágábban szerezne be motorvonatokat a svájci cégtől, mint a versenyből kizárt Bombardier-től. Az ajánlatok összehasonlítása alapján megállapítható: a Stadleré mintegy 8 milliárd forinttal drágább, mint a vasúti járműgyártásban és karbantartásban piacvezető kanadai versenytársáé, teszi hozzá.

Egy hét alatt 11 áruházlánchoz tartozó 172 üzletben ellenőrizték a termékek minőségét, elhelyezését és árazását a fogyasztóvédelmi felügyeletek munkatársai. Összesen 300 esetben szabtak ki bírságot, melynek összértéke közel 50 millió forint. Nagyáruházak élelmiszer, könnyűipari, műszaki és vegyipari termékeinek árusítását ellenőrizték az elmúlt héten a fogyasztóvédelmi hatóságok. A rendkívüli vizsgálatot a beérkező panaszokra tekintettel Göncz Kinga esélyegyenlőségi miniszter rendelte el. A megyei felügyeletek, valamint a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség 11 nagy áruházlánc 172 üzletében végzett ellenőrzést.
Göncz Kinga miniszter a tapasztalatok alapján a leggyakrabban előforduló visszaélésekre hívta fel a figyelmet. Az ellenőrzések során a felügyelet munkatársai több esetben találtak lejárt szavatosságú árut a polcokon, előfordult az is, hogy az áruház saját márkás szalámiján átnyomtatták a lejárati időt egy hónappal. Egy pest megyei áruházban pedig 17 féle sajt minőségmegőrzési ideje járt le. Bár a vizsgálat végleges elemzése még zajlik, Geri István, a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség főigazgatója elmondta, összesen 300 esetben szabtak ki bírságot, közel 50 millió forint értékben.

A négy fuvaros érdekképviselet, a Fuvosz, a KKSZ, az MKFE és a NiT Hungary ismét egyeztet a kormánnyal a szféra versenyhelyzet-javítása érdekében, számolt be a Világgazdaság. A 18 pontos keretmegállapodás tervezetet módosítás nélkül csupán egy érdekképviselet, a Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetsége fogadná el, azonban a többi csak módosításokkal, határidőkkel és kiegészítésekkel írná alá. Sőt, a Fuvosz tegnap tartott elnökségi ülésén egy összehasonlító tanulmány készítését javasolták, a hazai, a környező és a velünk együtt EU-hoz csatlakozott országok fuvarozóinak versenyhelyzetéről. A legtöbb kifogást a kormány két javaslatában találták az érdekképviseletek. Az egyik a közgazdasági szabályozórendszert érintő javaslatok, melyek a gépjármű-, az általános forgalmi, az iparűzési adóra, az illetékekre, a napidíjakra és a vámellenőrzésre vonatkoznak. A másik a gázolaj jövedéki adójának csökkentése 10 forinttal, a cél az uniós minimum elérése.

Sport

Az argentín labdarúgó-válogatott egygólos győzelmet aratott a Lothar Matthäus által irányított magyar labdarúgó-válogatott ellen barátságos mérkőzésen a Puskás Ferenc-stadionban.
A találkozó első gólját egy védelmi kihagyást követően Maxi Rodriguez nagyszerű fejesből szerezte, de nem sokkal később egy pazar magyar akciót Torghelle fejezett be góllal. A második játékrészben Heinze egy szögletből ismét vezetéshez jutatta a vendégeket. Messi kiállítását követően - egy percet tölthetett a pályán a Maradona-utód - az emberelőnyben játszó, fizikaliag a versenyt abszolút mértékben felvevő magyar együttes előbb mezőnyben egyenrangú partnere lett az argentinoknak, de lehetőségeit nem tudta gólra váltani.

Több felkészülési labdarúgó-mérkőzést is játszottak szerdán Európában.
A magyarokkal egy világbajnoki selejtezőcsoportban szereplő csapatok közül Horvátország 1-1-es döntetlent játszott a vendég Brazíliával, Svédország hazai pályán 2-1-re legyőzte Csehországot, míg Bulgária szintén otthon a duplázó Berbatov vezérletével 3-1-re verte Törökországot. Nagy meglepetésre Dánia 4-1-re oktatta a vendég Angliát, amely 25 éve nem szenvedett ilyen különbségű vereséget.

A törökországi Izmirben zajló, 23. Nyári Universiadén, az egyetemisták és a főiskolások nyári olimpiáján az atléta Tóth Lívia megszerezte a magyar csapat első aranyérmét. A sportolónő 9:40.37 perces eredménnyel a 3000 méteres akadályfutásban nem talált legyőzőre. A diszkoszvetők döntőjébe a legjobb eredménnyel került Máté Gábor 61,91 méterrel a harmadik, Varga Roland 61,38-cal a negyedik zárt.

A 2006-os, németországi labdarúgó-világbajnokság felé vezető úton, az európai harmadik selejtező-csoportban az eddig a várakozásoktól elmaradó teljesítményt bemutató orosz nemzeti tizenegy folytatta gyenge szereplését, hiszen az 1-1es döntetlennel csak egy pontot szerzett a közvetlen a nyakukon loholó Lettország otthonában.



A várható időjárás
Többször lesz erősen felhős az ég, rövid időre szakadozhat fel a felhőzet, elszórtan zápor várhatók. A szél napközben élénk északi lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21-26 fok között alakul.



Hírek röviden




A szaúdi fővárosban biztonsági erők fegyveresekkel csaptak össze - adta hírül az Al-Arabíja televízió. A rijadi rendőrség lezárta a város egyik északi kerületét. További részletek egyelőre nem ismertek. A hónap elején Rijadban megerősítették a külföldi nagykövetségek és a nyigatiak lakta lakóparkok védelmét, miután az Egyesült Államok és Nagy-Britannia is terrortámadások veszélyére figyelmeztetett Szaúd-Arábiában.

Ma várják Németországba a pápát: XVI. Benedek a katolikus ifjúsági világtalákozóra érkezik Kölnbe. Várhatóan 800 ezer fiatal vesz majd részt a pápai misén, amelyet a világtalálkozó csúcspontjának tartanak. A németországi találkozóról már tegnapi audienciáján is hangsúlyozottan szólt a pápa. Megrendülten emlékezett egyúttal Roger testvérre, az ökumenikus Taizéi Közösség alapítójáról és vezetőjéről, akit leszúrt egy zavart elméjű nő. Roger testvért tízezrek gyászolták Kölnben, a katolikus ifjúsági világtalákozón is.

Devizaárfolyam
Vétel Eladás
243,41 244,64
Valutaárfolyam
Vétel Eladás
236,50 251,14

Az Oktatási Minisztérium tavasszal ígéretet tett rá, mégsem fizetik vissza a korábban érettségizett, de a felvételi érdekében most is vizsgára kényszerített fiatalok vizsgadíját - értesült a Népszabadság. A korábban érettségizett diákoknak fizetniük kellett ugyanis az újraírt vizsgáért: ha szóbeli és írásbeli is volt, akkor hatezer, csak egy vizsgarész esetén négyezer, az informatika- és az emelt szintű nyelvi érettségiért pedig tízezer forintot. A tárca azzal indokolta a régebben érettségizettek fizetési kötelezettségét, hogy a vizsga egy szolgáltatás, amelyet mindenki annyiszor ismételhet, ahányszor csak akar. A későbbiekben az idén érettségizettek is dönthetnek úgy, hogy javítanak jegyeiken, és újra vizsgáznak - ekkor már nekik is fizetniük kell. A tárca szerint nem volna ildomos az adófizetők pénzéből finanszírozni a diákok próbálkozásait.

Közös orosz-kínai hadgyakorlat kezdődött Vlagyivosztokban, a távol-keleti orosz kikötővárosban. A tervek szerint légi és a tengerészeti egységek, összesen mintegy tízezer katona gyakorlatozik nyolc napig a Sárga-tengeren. A manőverekben szárazföldi egységek is részt vesznek. A gyakorlat célja, hogy felmérjék az orosz és kínai erők felkészültségét a terrorizmus elleni harcra. A vezérkari főnökök ugyanakkor cáfolták, hogy a két ország bármilyen katonai szövetségre készülne.

A híres trójai lelettel felérő aranykincsre, 15 ezer parányi aranygyűrűre bukkantak bolgár régészek egy ősi sírban az ország középső részén, Dabene falu közelében. A 4100-4200 éves aranygyűrűkből álló lelet egy kicsit régebbi Schliemann híres trójai kincsénél és sokkal több aranydíszt tartalmaz, mint amaz - mondotta Bozsidar Dimitrov, a bolgár nemzeti múzeum igazgatója. A páratlan kincs több mint 15 ezer, nagyon finoman megmunkált miniatűr aranygyűrűből áll, amelyek némelyike oly parányi, hogy a hegesztési pont közönséges mikroszkóppal nem is látható. Bulgáriában a közelmúltban több más jelentős aranyleletet is találtak a trákok idejéből.

Tegnap délután tartotta soron következő ülését az Eurorégió West - Nyugat Pannónia elnöksége Kismartonban. GYMS, Vas és Zala megye képviselői mellett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök megbízásából jelen volt Csák Ferenc is. Megyénket Firtl Mátyás, a megyei kgy alenöke képviselte

Tegnap ismét kábítószert foglaltak le a Szombathelyi Fővámhivatal Mélységi Ellenőrző Csoportjának járőrei. Ezúttal Rábafüzes térségében, egy francia rendszámú gépkocsiból került elő hasistartalmú anyag.



2005. augusztus 18., csütörtök 14:42


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület