CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 17., pĂ©ntek, Paszkál napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Esti hírek  

Forrás: www.comedia.hu
Események innen/onnan

Kigyulladt pénzszállító


Eddig ismeretlen okból kigyulladt egy pénzszállító autó Budapesten, a XII. kerület Konkoly Thege úton, a Központi Fizikai Kutató Intézet területén, kedden az esti órákban. Az előzetes információk szerint az autóban mintegy 100 millió forint volt, aminek egy része feltételezhetően elégett. Valószínűleg műszaki hiba okozta a tűzesetet, amit a tűzoltók két gyorsbeavatkozóval és egy habsugárral oltottak el.

Már nem intenzíven kezelik


Az innsbrucki egyetemi klinika intenzív osztályán fekvő Rudolf Schustert kedden áthelyezték a kórház rendes sebészeti osztályára. A szlovák államfő már íróasztalt is kért az új szobájába. Az orvosok szerint most már a beteg műtéti sebei is igen szépen gyógyulnak, indokolatlan lenne őt továbbra is az intenzív osztályon tartani. A továbbiakban a páciens megerősítésére fognak törekedni - közölte egyik kezelőorvosa, Walter Hasibeder. Az apám már jellegzetesen olyan, mint akkor volt, mielőtt odahaza kórházba került volna - jelentette ki az elnök Innsbruckban tartózkodó fia. Az új kórházi osztályon fekvő Schustert kedden telefonon felhívta Thomas Klestil osztrák államfő, aki jelezte: ha az orvosok hozzájárulnak, azonnal meglátogatja őt a klinikán.

7 éves gyerek, aki baltázik...


Egy hétéves fiú baltával a kezében rablótámadást kísérelt meg az ausztráliai Esperance kisvárosban - közölte a helyi rendőrség. A helyi Bluewaters szálló igazgatója értesítette a rendőrséget, hogy rablótámadás kísérletének szemtanúja volt. Mint elmondta, a reggeli órákban felfigyelt rá, hogy egy vékony gyerekhang azt kiáltozza: "add ide a pénzed, vagy különben megöllek". Kiszaladt a szálloda elé, és látta, hogy egy aprócska gyerek baltát lóbálva a kezében fenyeget egy másik gyermeket. A felnőtt láttára a zöldfülű útonálló elszaladt, de a rendőrség csakhamar nyomára akadt, és szüleinek jelenlétében kihallgatta. Ennél többet azonban nem tehetett, hiszen a latorpalánta - zsenge korára tekintettel - nem büntethető.

Cápatámadás videóra házilag?


Szörfözőket akart videóra venni, végül két fehér cápa támadását örökítette meg egy dél-afrikai filmes az ország keleti partjainál. A kalandot szerencsésen megúszó áldozat egy 15 éves, East London-i fiú volt, akit egy közel négyméteres tengeri fenevad támadott meg és taszított a tengerbe hullámdeszkájáról. A fiú később a Reuters-nak elmondta, valósággal sokkot kapott, amikor a víz alatt szembekerült a vérengző cápával. Ráadásul, mint ahogyan a felvétel ezt bizonyítja, egy másik cápa is ott körözött körülötte. Ennek ellenére Shannon Ainslie olcsón megúszta a kalandot: csupán a keze sérült meg, és sikerült őt kimenteni. A felvétel, amelyet véletlenül készített a kanadai Sean Smith, első ízben örökít meg élőben cápatámadást ember ellen. Különösen szenzációsnak tekintik, hogy a videoszalagon feltűnik a második cápa is, mivel a fehér cápákról eddig úgy tudták: magányos vadászok. Az East London-i partoktól távolabb merészkedő szörfözőket nem ritkán támadják meg a cápák. Állítólag a hullámdeszka téveszti meg őket: fókának, tengeri teknősnek vagy más nagy halnak nézik. A július különösen veszélyes hónap, mert ilyenkor a cápák egész rajai követik az észak felé úszó szardínia-telepeket.

Szexi Budejovice?


A csehországi Ceské Budejovice börtönében megörökítette egy rejtett kamera, amint egy 35 éves ügyvédnő szeretkezett előzetes letartóztatásban levő ügyfelével. A jogásznő nem tudott a kameráról, azt hitte, hogy ami történik, az kettejük titka. Annyira megrendítette a dolog, hogy - mint a Pravo című prágai lapnak adott nyilatkozta - az öngyilkosság gondolatával is foglalkozik. Az ügyvédi kamara a tüzes vérű kolléganő védelmére kelt. Törvénytelennek nevezte a titkos kamera alkalmazását, jogsértéssel vádolva az őrszemélyzetet. A cseh törvények idevágó paragrafusa világosan kimondja, hogy harmadik személy nem lehet fültanúja az ügyvéd és ügyfele beszélgetésének. A börtön őrsége azzal védekezik, hogy a kamera csak képet adott, hangfelvétel nem készült, tehát nem esett csorba a törvény előírásán. A börtön parancsnoka azzal indokolta a kamera alkalmazását: tartani lehetett tőle, hogy az ügyvédnő a börtönparancsnokság által nem láttamozott leveleket adhat át engedély nélkül az emberöléssel gyanúsított vádlottnak.

13,5 millió $ kártérítés


Vince Carter, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Toronto Raptors játékosa 13,5 millió dollár kártérítést köteles fizetni a Puma sportszergyártó vállalatnak. Carter a céggel 1998 augusztusában kötött szerződést, amelyet tavaly egyoldalúan felmondott. A Puma ezért beperelte a kosarast. A bostoni bíróság ítélete szerint Carter a következő három évben csak a cég felszerelésében léphet pályára.

Gallagher és Kensit (is) különútra tért


Az Oasis énekese, Liam Gallagher és felesége, Patsy Kensit színésznő három éves házassága múlt héten végérvényesen zátonyra futott, a házaspár azonban egyelőre nem akar válni. Patsy már elköltözött otthonról, Liam pedig a zenekarával turnézik, mintha mi sem történt volna. Liam Gallagher és Patsy Kensit kapcsolata egy szóval jellemezhető igazán: viharos. Nincs mit csodálkozni azon, hogy kettejük házassága tönkrement, a meglepő inkább az, hogy eddig kibírták. Az utóbbi hónapokban Patsy - aki egyébként gyakorlott rockfeleség: első férje a Big Audio Dynamite énekese, Dan Donovan, a második a Simple Minds frontembere, Jim Kerr volt - egyre többször borult ki a notórius bajkeverő és súlyos alkoholista férje miatt, ami odáig fajult, hogy nemrég depresszió elleni kezelésre szorult. A múlt héten aztán betelt nála a pohár, és elköltözött otthonról. Azt, hogy valami nincs rendben, már júniusban lehetett sejteni, amikor a házaspár eladásra kínálta négyemeletes londoni házát.

Brooke Shields tévéproduceré lesz


Brooke Shields színésznő és egykori tinédzser szexszimbólum igent mondott, amikor barátja, Chris Henchy tévéproducer megkérte a kezét. Az aktusra a pár mexikói nyaralásán került sor, tette közzé a sztár szóvivője. A dolog egyébként nyílt titok volt azóta, hogy egy New York-i ékszerész megszellőztette, milyen, gyémántokkal ékített platinagyűrűt rendelt nála a reménybeli hitves. A Kék lagúnával egykoron szupersztárrá vált Shields korábban André Agassi teniszbajnok felesége volt, de házasságuk viszonylag hamar felbomlott.



2000. jĂşlius 19., szerda 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület