CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Soproni sÖrdögök: az első légiós amerikai

Új néven szerepel a férfi kosárlabda bajnokság első osztályában a Soproni Férfi Kosárlabda Club. A Brau Union Hungária Sörgyárak Rt.-vel megkötött névszponzori szerződésnek köszönhetően a másodosztályból az idén az első osztályba visszakerült soproni csapat Soproni sÖrdögök néven igyekszik minél jobb eredményt elérni a 2005/2006-os szezonban. A 110 éves Soproni Sörgyár az eddigieknél is kiemeltebben kezeli a soproni férfi kosárlabda támogatását az idei évben.

A sajtó képviselői számára rendezett soproni tájékoztatón Alle Ypma, a Brau Union Hungária Rt. vezérigazgatója kijelentette: „Örömünkre szolgál, hogy továbbra is szponzorálhatjuk a jelentős tradíciókkal rendelkező soproni férfi kosárlabdacsapatot. A Soproni márka sikere abban rejlik, hogy a sörgyárunk több, mint 100 éves története során felhalmozódott tapasztalatok felhasználása mellett mindent megteszünk, hogy fogyasztóink egy jó minőségű sört fogyaszthassanak. A Soproninál már ugyanúgy tradíció, hogy Sopron férfi kosárlabda csapatának elkötelezett támogatója, mint hogy ezt a remek sört a város sörgyárában készítik 110 éve. Biztosak vagyunk abban, hogy a klubban tavaly megkezdett minőségi munka ebben az évben az első osztályban is folytatódik.

A sajtótájékoztatón az NB-I/A újoncának klubvezetése azt is bejelentette, hogy a héten szerződést kötött a csapat új idegenlégiósával, az amerikai Markus Carr-rel. Carr a 2001/2002-es szezonban hívta fel magára először az európai csapatok figyelmét, amikor is 8,9-es átlagával az amerikai egyetemi bajnokság legjobb gólpassz adójának bizonyult. Ezt követően az amerikai irányító Venezuelában és Európában légióskodott. De hogy nem csak kiszolgálni tud Carr, hanem mezőnyből is remekül dob, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy a 2003/2004-es szezonban 20 pontos mérkőzésenkénti átlagot ért el. Carr szeptember elején érkezik Sopronba és azonnal bekapcsolódik a csapat felkészülésébe.

Carr 2003/04 statisztikája:

19,9 pont/ mérk.
27,8 pont/ mérk (play-off)
5,4 gólpassz/mérk.
6,3 gólpassz/mérk (play-off)

A csapat háza tájáról további jó hír, hogy következő szezonban is Sterbenz László irányítja a sÖrdögök munkáját. Bár az elismert szakember több ajánlatot is kapott más csapatoktól, de az Albacompot is megjárt edző a Sopronban megkezdett munka folytatása mellett döntött. A klubvezetés az edző mellett megállapodott a B csoportban tavaly bajnoki címet szerzett csapatuk nagy többségével. A meghatározó játékosok közül egyedül Mérész Csaba távozott Kesckemétre. A klub ügyvezető igazgatója, Bokor Ákos Carr-en kívól még két külföldi játékossal kívánják megerősíteni csapatukat.
A csapat felkészülése augusztus 22.-én kezdődik, az idegenlégiósok szeptember elején kapcsolódnak be a csapat felkészülésébe.

A Tigrisekből lesznek a sÖrdögök

A Soproni sÖrdögök csapatának utánpótlását az 1997-ben alakult Soproni Tigrisek fiú kosárlabdázókat nevelő egyesület látja el.
Az egyesület kb. 20 fővel indult, de ma már közel 250 gyermekkel foglalkoznak az edzők. A legkisebb előkészítő csapattól, az ifjúsági korosztályig tanítják a kosárlabda rejtelmeire a sportolókat. A klub fennállása óta az egyesület csapatai közül valamelyik minden évben országos döntős volt, valamint a különböző nemzetközi kupákban is remekül helytálltak a Tigrisek.
A Soproni Tigrisek célja, hogy olyan utánpótlás nevelő klubbá váljon, ahol 6–20 éves korig minden korosztályban sportolhatnak a kosárlabda iránt érdeklődök. A létszám folyamatos növekedése és az egyre jobb eredmények bizonyítják, hogy az egyesület vezetése jó úton halad. A Soproni sÖrdögök junior csapata -Katona András edző szakmai vezetésével - a felnőtt csapattal szorosan együttműködve dolgozik. A juniorok közül négyen – Vesztergom Zsolt, Péter Tamás, Pintér Mihály, Benkovics Márk – a felnőtt csapat edzésein is részt vesznek.


Képriport a sajtóeseményről



Alle Ypma, a Brau Union Hungária Rt. vezérigazgatója átveszi mezét
Bokor Ákostól a Soproni a sÖrdögök KC ügyvezető igazgatójától

Alle Ypma a nevére kialaktott mezzel

(J. G.-cyberpress)
Fotók:proACTIVE Kommunikáció



2005. augusztus 24., szerda 22:15


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület