CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 16., csĂĽtörtök, Mózes, Botond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Esti hírek  

Forrás: www.comedia.hu
Események innen/onnan

Palesztina teljes jogú tagságot akar


A Háárec című izraeli lap egy magas rangú palesztin tisztviselőre hivatkozva azt írta szombaton, hogy a palesztinok teljes jogú tagságot kértek az ENSZ-ben és egyéb nemzetközi szervezetekben. Az ENSZ-ben állandó megfigyelői státust élvező palesztin képviselet vezetője állítólag már azzal a kéréssel fordult a világszervezethez, hogy Palesztina a Közgyűlés soron következő, októberi ülésszakán már teljes jogú tagként vehessen részt. Az ENSZ a Palesztin Felszabadítási Szervezetnek 1974-ben adott megfigyelői státust. A palesztin küldöttség státusát 88-ban módosították: azóta a teljes jogú tagok jogköreit gyakorolhatja, kivéve a szavazati jogot. Jasszer Arafat palesztin vezető azzal fenyegetett , hogy az Izraellel való békeegyeztetések sikertelensége esetén népe egyoldalúan kikiálthatja a palesztinok államát.

Cáfolat az FBI állításaira


A Hezbollah gerillaszervezet tagadta bármi közét azokhoz a cigarettacsempészekhez, akiket a szélsőséges muzulmán csoport támogatásának vádjával az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökei tartóztattak le pénteken Észak-Karolina és Michigan szövetségi államban. Az FBI által őrizetbe vett 17 személy állítólag 1996 óta Észak-Karolinából csempészett ki cigarettát, és a befolyt pénzből az elsősorban Szíria és Irán támogatását élvező Hezbollahot segítették. Rendőrségi források szerint a csempészhálózat éjjellátó készülékeket, globális helymeghatározókat, számítógépeket, lehallgató berendezéseket, videókat és digitális felszereléseket szerzett be a gerillacsoport libanoni sejtjei számára. A síita muzulmán Hezbollah bejrúti közleménye szerint a szervezetnek nincsen képviselete vagy bármely kihelyezett csoportja Libanonon kívül sem az Egyesült Államokban, sem másutt. A Hezbollah - amely az amerikai külügyminisztérium besorolásában a terrorista szervezetek közé tartozik - közölte: a rendőri rajtaütésben letartóztatott állítólagos Hezbollah-támogatókról szóló hír tálalása és a felhozott vádak - a bevándorlási törvény megsértése, fegyvertartásra vonatkozó előírások megszegése, pénzmosás, cigerettacsempészet - az Egyesült Államok gyanús szándékaira és politikai céljaira utalnak.

Pokolgép robbant Pakisztánban


Hatalmas erejű robbanás rázta meg szombat este a Pakisztán délnyugati részén fekvő Kvetta városának piacterét: a pokolgép vagy rakéta kilenc katonát ölt meg és 28 személyt, többségében katonát megsebesített. Ugyancsak szombaton korábban már két kisebb robbanás történt Kvettában, de azok nem okoztak károkat és sérülést. A merényletről egy helyi politikus azt mondta, pokolgép robbant, egy katonai kórház tisztje viszont rakétabecsapódásról beszélt. Hivatalosan egyik változatot sem erősítették meg és az akció elkövetéséért senki sem vállalta a felelősséget. Kvettában - amely az Afganisztánnal és Iránnal határos Beludzsisztán tartomány fővárosa - az utóbbi hónapokban több ízben robbantottak pokolgépet, és rakétatámadásokat is végrehajtottak ismeretlenek. A rendőrség feltételezése szerint az erőszakos cselekmények mögött a bosszúálló Mari törzs áll, amelynek főnökét gyilkosság miatt letartóztatták.

Sikeres rakétakísérlet


Patriot PAC-3 típusú rakétával lelőttek egy célpontul felbocsátott rakétát az USA-ban. A Pentagon közlése szerint a Patriot Új-Mexikó felett "fogta el" az MQ-107 jelű, szárnyas "ellenrakétát". A kísérletre a "theater" elnevezésű védelmi programban került sor szombaton, közép-európai idő szerint a délutáni órákban. A kipróbált Patriot, amely a hadszintér védelmére szolgál és nem része a "latorállamok" interkontinentális rakétáinak elfogására tervezett rakétapajzsnak, ennek a föld-levegő típusú rakétacsaládnak az új generációjához tartozik.

Szilikonbikini az új divat


Szilikonbikini a legújabb divat az olaszországi strandokon. A hölgyek ezután plasztikai műtét nélkül is akár két számmal nagyobb melltartóban jelenhetnek meg a strandokon. A melltartó kosarak szilikon betétjei lágyak és tökéletesen idomulnak viselőjük alakjához - ígérik a gyártók. Ellentétben az úgynevezett push up-pal, vagyis a mesterséges kebel-felemeléssel, a szilikonbikini érintésre sem árulja el titkát. "A 16-18 éves lányok majd megőrülnek az új bikiniért" - állítja Valentina Caterini, akinek butikja van Ostiában, Róma "házi strandján". A darabonként akár 200 000 lírát (100 dollárt) is kóstáló szilikon-bikini nem olcsó ugyan, de azért megszerezhető. Ha pedig fürdőzés közben netán elveszne a szilikonbetét, semmi gond: tovább úszik a víz felszínén - nyugtatta meg az érdeklődőket a dpa.

X-Men - A Kívülállók


Képregényből készült filmnek nem volt még olyan jó nyitó hétvégéje Észak-Amerikában, mint a legújabb Marvel Comics feldolgozásnak. Az X- Men - A Kívülállók, amely nálunk télen lesz látható, több mint 54,4 millió dollárt hozott, ami azt jelenti, hogy mindössze négy nap alatt megtermelte saját 70 milliós költségvetésének több mint kétharmadát. A szakemberek elsősorban abban látják a váratlanul nagy siker okát, hogy Bryan Singer (Tökéletes bűnözők) invenciózus adaptációja tökéletesen kielégíti a legendás képregény rajongóinak elvárásait, miközben azok számára is élvezetes, akik esetleg soha az életben nem hallottak a mutáns szuperhősökről.

Startol a Hungary- Startup.com


A Hungary-Startup.com néven internetes szolgáltatás indult, amely a magyarországi internetpiacról nyújt információkat az iparágban működő vállalkozások számára. A dokumentum szerint a szolgáltatás Magyarország első iparági fóruma, amely elsősorban kezdő internetes vállalkozásoknak segít az indulásban. Az ingyenesen igénybe vehető weblap gyakorlati tanácsokkal látja el az érdeklődőket, interaktív fórumokkal teremt az iparág szereplői között kapcsolatokat, valamint a magyar internetpiac aktuális híreiről ad tájékoztatást. A szolgáltatás beindítása azért szükségszerű, mert az idei év nyarától rengeteg magyarországi vállalkozás megjelenése várható a világhálón - indokolja közleményében a társaság, hozzátéve: a www.Hungary- Startup.com címen megtalálható szolgáltatás célja az e-vállalkozói kultúra magyarországi terjesztése.

Nokia és Whirlpool frigy


A Nokia és a Whirlpool bejelentette együttműködését a hálózatba kapcsolt otthonokban használható közös megoldások kidolgozására. A Nokia és a nagy háztartásigép-gyártó Whirlpool szándéknyilatkozatot írt alá együttműködéséről a háztartásokban használatos, innovatív hálózati megoldások kidolgozására. A két cég együttesen értékeli azokat az új üzleti modelleket, amelyek újszerű termékeket és szolgáltatásokat vezetnének be a háztartási felszerelések piacán. A Whirlpool Europe elnöke elmondta: „A Nokiát ideális partnernek tartjuk abban a közös erőfeszítésünkben, hogy a vezeték nélküli hálózati intelligenciát eljuttassuk az otthonokba. Cégeink világszerte jelen vannak és neves fogyasztói márkákkal rendelkeznek. Mindketten olyan megoldásokban gondolkodunk, amelyek összeegyeztethetőek a jövő otthonaival és azzal a folyamatosan online, hálózatra kapcsolt életstílussal, amely rohamosan terjedő trend vásárlóink között."
„A Nokia Home Communications otthoni IP (internet protokoll) termékeket fejleszt kommunikációs és szórakoztatási, valamint vezeték nélküli hálózati felhasználás céljára; a Whirlpool pedig egyértelműen élenjáró az internetes háztartási gépek terén. A kettő összekapcsolásával és a mobil készülékek által biztosított távirányítással a fogyasztók mindennapi élete egyszerűbbé válik" - mondta a Nokia Home Communications alelnöke és általános igazgatója. A megállapodás aláírásának ideje egybeesik az arra irányuló egyre növekvő érdeklődéssel, hogy a háztartási gépekkel rendelkező fogyasztók hogyan használhatnak ki előnyösen az internet és a vezeték nélküli csatlakozás lehetőségéhez hasonlóan rohamosan fejlődő technológiákat, és hogy milyen kézzelfogható hasznot eredményezhet ez a technika mindennapos kommunikáció és feladatok terén.



2000. július 23., vasárnap 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület