CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 16., csĂĽtörtök, Mózes, Botond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Esti hírek  

Forrás: www.comedia.hu
Események innen/onnan

Bankcsődök Cipruson


Súlyos zavargások robbantak ki hétfőn este Ciprus északi, török lakta részén amiatt, hogy több bank csődbe ment, és emiatt a kliensek elveszítették megtakarított pénzüket. A pórul járt betétesek kárpótlást követelnek az úgynevezett Észak- ciprusi Köztársaság kormányától, amely az elmúlt hónapokban hat bankot vont felügyelete alá. A csőd 30 ezer embert érint. A bankok vesztesége mintegy 200 millió dollárnak megfelelő összeg. A pénzüket visszakövetelő feldühödött károsultak hétfőn az utcára vonultak. Az ennek nyomán kitört zavargásban tizennyolcan megsérültek nyolcukat kedd hajnalban még mindig kórházban ápoltak. A rendőrök több hetven személyt állítottak elő, de videofelvételek alapján folytatják a hajszát feszültséget szító egyének után.

Olajvezetéktűz Nigériában


Újabb olajvezetéktűz pusztított hétfőn Nigéria déli részén, és az eddigi jelentések szerint meghatározatlan számú ember vesztette életét. Ebben a térségben két hete több mint kétszáz ember halt meg a mostanihoz hasonló szerencsétlenségben. Az első hivatalos közlések azt sugallják, hogy ismét az okozta a tömegkatasztrófát mint két hete, azaz a helybéliek megcsapolták a földfelszín fölött épített olajvezetékeket, és emiatt robbanás következett be. A halottak mellett több ezer hektárnyi termőföld is felperzselődött Warri városa környékén, és a tűzoltók kedden hajnalban is folytatták küzdelmüket a lángok megfékezéséért.

Ammóniafelhő Pozsony felett


Nagy mennyiségű ammónia szabadult fel hétfőn este egy üzemi baleset következtében a pozsonyi Téli Stadion jégpályájának hűtőrendszeréből. Egy embert megfigyelésre kórházba szállítottak. A balesetet az okozta, hogy az egykori világhírű műkorcsolyázóról, Ondrej Nepeláról elnevezett stadion felújítási munkálatai során az ott dolgozók akaratlanul belefúrtak a gázvezetékbe, ami robbanást váltott ki. Egy 28 éves fiatalember kórházba került, állapota nem veszélyes, talán már kedden elhagyhatja a kórházat. Mivel a kiszabadult ammónia mérgező, a rendőrség a nyílászárók eltömítését ajánlotta a városrész lakóinak. A kiszabadult szalmiákszesz a megengedett maximális értéket, a köbméterenkénti 20 milligrammot 13 milligrammal haladja meg. A rendőrség a környéket lezárta és úgy ítélik meg, hogy ha az amúgy is gyenge szél az éjszaka folyamán tovább mérséklődik, akkor nem kell komoly veszélyre számítani. A megrongálódott vezetéket két óra múltán sikerült elzárni.

Agyonvert fehér farmer


Zimbabwei otthonában holtan találtak hétfőn egy fehér farmert, aki feltehetőleg rablótámadás áldozata lett: az idős férfit támadói agyonverték - közölte a fehér átutermelő birtokosokat tömörítő CFU farmerszövetség. A CFU egyik szóvivője a Reutersnek nyilatkozva elmondta, hogy a tragédia vasárnap történt, és a jelek arra utalnak, hogy köztörvényes bűncselekményről van szó. Ennek alapján a hatvanas éveiben járó Willem Botha halála nincs közvetlen összefüggésben az elmúlt hónapok belpolitikai válságával. A közelmúltban a dél-afrikai országban legkevesebb harmincegy ember - köztük öt farmer - vesztette életét a háborús veteránok erőszakos földfoglalásai közben, amelyeket megfigyelők szerint maga Robert Mugabe zimbabwei elnök ösztönzött.

Gyilkos banánlé


Banánlé ölt meg öt embert Burundiban - jelentette az ABP hivatalos hírügynökség. Az ország nyugati részében lévő Muyingában mintegy 30 embert szállítottak kórházba, miután valamennyien ittak a feltehetően romlott, vagy szennyezett banánléból. Ötükön - köztük két kis gyermeken - már nem tudtak segíteni az orvosok. A többiek hasmenésre és erős hasi fájdalmakra panaszkodtak. Arról nem szól a hírügynökségi jelentés, hogy mitől szennyeződött a gyümölcslé.

Ronaldo: Flamengó


Ronaldo a legnépszerűbb brazil labdarúgócsapatban, a Flamengóban szeretne kölcsönjátékosként szerepelni. Az olasz Internazionale dél- amerikai csillaga térdszalag-szakadása után egyelőre lábadozik. Ha Olaszországban térek vissza a pályára, akkor azonnal óriási terhelésnek lesz kitéve a térdem, amire könnyen rásérülhetek - mondta Ronaldo. - Brazíliában a védők nem olyan durvák és amíg visszanyerem a régi formámat, addig játszhatnék kedvenc csapatomban, utána pedig tökéletes formában és erőnléttel visszatérhetek Milánóba. Egyszer mindenképpen szerepelek majd a Flamengóban. Ezúttal sokkal körültekintőbben kell megszervezni a visszatérésemet, mint legutóbb. Ronaldo először tavaly november 21-én a Lecce elleni bajnoki mérkőzésen szenvedett térdszalagszakadást. A játékost november 30-án megműtötték. Visszatérésére április 13-án, a Lazio elleni Olasz Kupa- döntőben került sor, de hat perc játék után megint elszakadt a korábban műtött térdszalag. Ronaldót április 14-én ismét megoperálták, orvosai szerint legkorábban jövő tavasszal léphet pályára. Jelenleg Brazíliában kezelik.

Mobilkereskedő Amazon


Az Amazon.com WAP mobilkereskedelem szolgáltatását Németországra is kiterjeszti... A Nokia és az Amazon.com június 30-án bejelentette www.amazon.de mobil kereskedelmi szolgáltatás beindítását németajkú ügyfelek számára. A WAP mobiltelefonok használói ezentúl az Amazon internetes katalógusában német és más nyelvű könyveket és zenei cd-ket kereshetnek, fedezhetnek fel és vásárolhatnak meg. A szolgáltatás tartalmát a helyi német igényekhez igazították, és az összes terméket Németországból szállítják. Az Amazon.com Anywhere mobil szolgáltatások a WAP-technológia segítségével mobil hozzáféréssel kapcsolják össze a már létező ügyfél- és termékadatbázisokat. Az Amazon ügyfelei a már meglévő felhasználói számlájukat és a biztonságosan tárolt számlázási információkat használhatják. Bárhol is történjen a vásárlás, az utcán vagy egy kávéházban, egyszerűsége miatt a vásárlási élmény teljesen új. Az Amazon.com Anywhere szolgáltatások meggyőzően igazolják, hogy a mobilkereskedelem nem csupán egy elvont elképzelés a jövő számára, hanem a mai mobiltelefon- használat szerves része.



2000. jĂşlius 25., kedd 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület