CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Sárban, szabadon

Véget ért az idei Sziget fesztivál. Guiness-rekord piros szív, Habsburg Ottó és sok más politikus, rengeteg koncert, szombati látogatórekord.

Véget ért az idei Sziget Fesztivál. 2005. augusztus 10-17. közötti egy hét alatt 385 ezer látogatója volt a Szigetnek. Ez a tavalyi (369 ezres) rekordot írta felül. De nem csak a látogatószám volt rekord. Soha ennyi nemzetközi sztárt nem látott egy hét alatt a Sziget közönsége. Az idei rendezvényre több mint 170 külföldi fellépő érkezett, volt Jamaikából érkező reggae, guineai elektronikus afropop, svéd garázsrock, egyesült államokbeli tini-punk, ausztrál operabemutató, ukrán hullahoppos és sokáig sorolhatnánk. A külföldi fellépők mellett több mint 450 hazai zenekar és DJ szórakoztatta a közönséget. A Civil Szigeten 120 szervezet és intézmény várta változatos programokkal a látogatókat.

A Sziget történetének legnagyobb látogatószámát hozta a hétvége első napja. A rendezvény területén lévők száma elérte a 70 ezret. Miután szombatra a napijegyek elfogytak, este 11 körül kirakták a kapuba a "megtelt" táblát. A fesztivál 1993-as kezdete óta idén először az összes hetijegy elfogyott, szombaton pedig az aznapra kiadható napijegyek is elkeltek. Mivel a szervezők hetijegyből 25 ezret, napijegyből pedig naponta 40 ezret adnak ki, szombaton 65 ezer "jegyvásárló" vendég volt a fesztiválon. A tiszteletjegyekkel érkezőkkel együtt azonban összesen körülbelül 70 ezren látogattak ki a rendezvényre.

A vasárnap egy rekord beállításnak köszönhetően is emlékezetes marad. Az Országos Vérellátó Szolgálat kezdeményezésére - a "Fiatalok a Véradásért" kampány részeként a Nagyszínpad előtt összegyűlt közel háromezer piros pólóba öltözött résztvevő, és a „világ legnagyobb szívét" rajzolta meg. Az eddigi Guinness-, és egyben világrekordot 2005. május 8-án, Kínában állították fel, akkor 750 piros pólós ember alkotott szívet.

Véget ért az idei Fesztivál. De a nyárnak még nincs vége. Egyetemisták és főiskolások számára most jönnek a gólyatáborok, s a közelgő Budapest Parádé keretében pedig ismét egymásra találhatnak a fiatalok. A következő Szigetig pedig kevesebb mint egy év van hátra.

Bacsi

A Sziget részletes programja a http://www.sziget.hu/fesztival címen olvasható.



2005. augusztus 24., szerda 20:10


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület