CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 16., csĂĽtörtök, Mózes, Botond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Esti hírek  

Forrás: www.comedia.hu
Események innen/onnan

50 méteres vízfüggöny


A szerda délutáni nagy erejű vihar nyomán ötven méter magas vízfüggöny zúdult végig a Balaton egy sávjában - Füred és Siófok között -, s ami útjába került azt elsodorta, illetve a könnyebb vízi járműveket felborította. Este 7 óra tájban csillapodott le a vihar, s addig a vízirendészet öt hajóval dolgozott kint a vízen, főleg szörfösöket, csónakosokat, gumimatracon napozókat sodort el a szélvészvihar, Szemesnél ki kellett vontatni, egy megfeneklett és felborult vitorlást is. Tizennyolc embert mentett ki életveszélyes helyzetben a vízből a Vízirendészet. Áldozatról, eltűntről estig nem értesítették a rendőrséget.

Farkas pártot alapít?


Párt alapítását tervezi Farkas Flórián. "A Lungo Drom cigány szervezet szakértői már dolgoznak egy párt megszervezésén. Ha ősszel sem kapnak létszám-arányossági elv alapján működő parlamenti képviseletet a romák, akkor a szervezet alapításának tízéves évfordulóján megalakulhat a pártunk". A roma vezető elmondta: nem cigány pártot akarnak szervezni, hanem egy olyan szegénységellenes mozgalmat, amelyben azok is megtalálják helyüket, akiknek az érdekeit most senki nem képviseli a parlamentben. Farkas Flórián elmondta: rendkívüli találkozót kért Orbán Viktor miniszterelnöktől. Olyan kritikussá vált a cigányság helyzete, hogy már miniszterelnöki szintű beavatkozást igényel. Meg kell nyugtatni a romákat, hogy cigányként és emberként is Magyarország az otthonuk - jelentette ki. Osztojkán Béla, a második legnagyobb cigány szervezet, a Pharlipe elnöke úgy nyilatkozott: nem hisz az etnikai pártosodásban, de elméletileg lehetségesnek tartja, hogy egy roma szervezet által alapított párt bejusson az Országgyűlésbe a következő parlamenti választásokon.

Bunkó bíró


Ahelyett, hogy elégtételt kapott volna a bíróságon, a bíró még le is hülyézte a kirabolt férfit. A szokatlan tárgyalás Kanadában történt. A 46 éves kárvallott még az év elején éjjel kilépett egy boltból az utcára, mire rablók kikapták a kezében szorongatott pénzét, és elrohantak vele. A zsákmány mindössze 12 kanadai dollár volt, a kárvallott mégis feljelentést tett. Az eset tárgyalásán a bíró egyrészt nem találta elégendőnek a rablásra a bizonyítékokat, másrészt pedig a következőkkel dorongolta le a kiraboltat: "Ha valaki pénzzel a kezében sétálgat az éjszakai utcán, az olyan mintha az állatkertben a farkasketrecbe benyúlva egy darab marhahúst lobogtatna. Az áldozat ostoba, amit ráadásul még láthatóvá is tett kihívó magatartásával." A kárvallott ezek után a sajtónak panaszolta el, hogy sértőnek találta a bíró megjegyzéseit - jelentette a Reuters.

Lelőtték a "jachtos" túszejtőt


A görög parti őrség búvárai szerda délután megrohamozták Náfplio kikötőjében azt a jachtot, amelyet egy ismeretlen, pisztolyos férfi térített el a reggeli órákban. A békaemberek agyonlőtték a túszszedőt - közölte a görög televízió. A jelentések szerint az Erato nevű jachton üdülő öttagú svájci család és a hajó kapitánya jól van. A jacht a peloponnészoszi Náfplio kikötőjéből hajózott ki hajnali öt órakor, amikor a pisztolyos férfi feljutott a fedélzetére. A túszszedő azt követelte a hajó kapitányától, hogy hajózzanak a marokkói Casablancába - írja a Reuters.

Kivégeztek egy férfit Texasban


Ebben a hónapban a második kivégzést hajtották végre Texasban helyi idő szerint szerda éjjel: a 33 éves elítéltet Huntsville börtönében méreginjekcióval altatták el örökre. Juan Soriát 15 éve egy tizenéves fiú meggyilkolása miatt ítélték halálra. A kivégzést végignézte áldozata édesapja is. Az AP amerikai hírügynökség jelentése szerint a halálba induló férfi mindvégig kerülte az apa tekintetét. Texas államban az idén ezzel 26 halálos ítéletet hajtottak végre, és augusztusban is legkevesebb 6 kivégzés várható. George Bush, az állam kormányzója, a republikánusok elnökjelöltje rendre nem gördít akadályt az ítéletek végrehajtása elé, holott ezt hivatali jogkörénél fogva megtehetné. Ezért számos bírálat éri, főként némely európai kormányok részéről.

Balkezesek között több homoszexuális?


A homoszexuálisok körében jóval több a balkezes, mint a heteroszexuálisaknál - fedezték fel kanadai kutatók.Több mint 23 ezer férfi és nő vizsgálata alapján kiderült, hogy 39 százalékkal magasabb a homoszexuálisok körében a balkezesek aránya. Főképp a leszbikus hölgyeknél szembeötlő az eltérés: 91 százalékkal több köztük a balkezes, mint a heteroszexuális nőknél. A férfiak esetében az arány 34 százalékos. Mindez újabb bizonyítéka annak, hogy a szexuális irányultság részben már a születés előtt eldől, akárcsak az, hogy valaki jobb- vagy balkezes lesz - idézte a Reuters Ray Blanchard-t, a tanulmány egyik szerzőjét.

Michael J. Fox könyve


Michael J. Fox három-négymillió dollárt kap majd azért a könyvéért, amelyben a Parkinson-kórral folyatott többéves harcának krónikáját örökíti meg. A mű az átlagolvasót veszi majd célba, és a lehető legteljesebb beszámolóját nyújtja annak, a sztár hogyan titkolta betegségét, majd környezete együttérzését látva miként volt képes a nyilvánosság elé lépni vele. Fox nemrégiben teljesen visszavonult a showbiznisztől, hogy gyógyulására és könyvére koncentrálhasson. A művet jövő nyáron fejezi be. Vagy 2008-ban tréfálkozik keserűen a sztár, érzékeltetve, hogy a meccs koránt sincs még lejátszva. A könyv bevétele telejes egészében Fox Parkinson-alapítványa kasszáját fogja gyarapítani.

Hip-hop találka


Az Intersong.hu zeneportál 2000. augusztus 11-én péntek este országos Hip-Hop találkozót szervez Budapesten. A nyílt fórum főbb témái:
- A Hip-Hop kultúra Magyarországon
- Rap válogatáslemez kiadása
- Hip-Hop magazin megjelentetése
- Intersong tehetségkutató verseny kiírása Rap, DJ és Breakdance kategóriákban
A találkozón másfél órás műsor keretében fellép a hazai rapperek néhány jeles képviselője is. Utána őrületes nagy buli kifulladásig. Belépődíj nincs, viszont a részvételhez szükséges az előzetes jelentkezés írásban vagy telefonon az Intersongnál, ahol a rendezvény pontos címe és további részletek is megtudhatók.



2000. július 27., csütörtök 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület