CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 16., csĂĽtörtök, Mózes, Botond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Esti hírek  

Forrás: www.comedia.hu
Események innen/onnan

Kondor elvetve?


Kondor Katalin nem kapta meg a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumának kétharmados támogatását a Magyar Rádió elnöki posztjára kiírt pályázaton csütörtökön, így egyelőre betöltetlen marad a tisztség. A kuratórium négytagú elnöksége Kondor Katalin, a Kossuth adó főszerkesztőjének pályázatát tartotta egyedül elfogadhatónak a tisztségre. A tagok közül Kondor megválasztását 11- en támogatták, míg 13-an ellenezték, tehát a jelölt az egyszerű többséget sem szerezte meg. (A kuratóriumnak 25 szavazásra jogosult tagja van, azonban a második szavazási forduló előtt az egyik szervezet képviselője elment). A második forduló egyébként hasonló eredményt hozott, 11-en igennel és 14-en nemmel voksoltak. Szadai Károly, a kuratórium elnöke a szavazás utáni sajtótájékoztatón elmondta, a kuratórium elnöksége csak Kondor Katalin, a Kossuth Adó jelenlegi főszerkesztőjének pályázatát terjesztette a kuratórium elé.

Prostikat öltek meg


Prostituált volt az a két nő, akiket több késszúrással ölt meg egy ismeretlen elkövető a főváros XIII. kerületében, az Angyalföldi út 41. szám alatti lakótelepi ház egyik lakásában. A 31 és 36 éves nők albérlői voltak a VIII. emeleti lakásnak. A holttesteket a főbérlő találta meg délután 5 óra körül, amikor a havi bérleti díjért érkezett. Tízfős nyomozócsoportot hoztak létre annak kivizsgálására, hogy van-e összefüggés a mostani gyilkosság és a július 8-ára virradó éjszaka, illetve a július 20-án történt budapesti gyilkosságok között, amikor ugyancsak egy-egy prostituáltat öltek meg. Dézsi Mihály szóvívő úgy fogalmazott, hogy van hasonlóság az esetek között. A Teve utcai rendőrségtől néhány száz méterre történt gyilkossághoz nagy erőkkel vonult ki a rendőrség.

10 milliós szatyor


Ismeretlen férfi kitépte egy nő kezéből a szatyrát benne 10 millió forinttal csütörtökön délután Budapesten, a Petőfi Sándor utca és a Pilvax Köz sarkán. A középkorú nő 10 millió forintot vitt, amikor egy 190 centiméter körüli magas, kisportolt testalkatú, 30 év körüli férfi kitépte kezéből a milliókat.

Krokodil a Tukai-tóban?


Krokodilveszély miatt megtiltották a horgászást a Hajdú-Bihar megyei Újszentmargita mellett lévő Tukai-tóban. Az utóbbi napokban több helyi lakos két egy-egy méteres krokodilt látott a tóban, mások nem látták a hüllőket, de a jelenlétükre utaló csörtetést hallottak a nádasból. A tavat figyelő helyi mezőőr, illetve a rendőrségi körzeti megbízott ugyan még nem látta az állatokat, de óvatosságból kihelyezték a "vigyázat krokodil" figyelmeztető táblákat, s ideiglenesen megtiltották a horgászást is. Egyes hírek szerint vannak, akik már tavaly is látták a hüllőket az újszentmargitai Tukai- tóban.Nagy Sándor Tibor, a debreceni Állatkert vezetője csütörtökön elmondta: ha igaz a hír, hogy valóban krokodilok vannak a Tukai- tóban, úgy lehet valaki illegálisan jutott a hüllőkhöz - melyek tartásához engedély kell -, s miután azok kinőtték a lakását, a tóba engedte őket.A szakember szerint még az is elképzelhető, hogy a közeli hőforrás miatt melegvízű tóban teleltek át a hüllők.

Robbanás Düsseldorfban


Robbanás történt csütörtökön délután Düsseldorfban egy forgalmas gyorsvasúti állomásnál. Az esti jelentések kilenc sebesültről számoltak be, két embernek, köztük egy várandós asszonynak az állapota igen súlyos. Feltételezhetően pokolgépes szerkezet okozta a detonációt. A délután három óra tájban bekövetkezett robbanás ereje nem volt túlságosan nagy, viszont fémszilánkok repültek szerteszéjjel, főleg ezek okozták a sérüléseket. A szerkezetet az állomáshoz vezető gyalogos felüljáró korlátjára erősíthették, írást, politikai háttérre vonatkozó utalást a délután folyamán nem találtak, s arról sem tudnak, hogy fenyegetőzött-e valaki előzőleg robbantással. A kiérkező mentők eszméletlen, sebekből vérző emberekre leltek a helyszínen, az állomás bejárati részén erős volt az égésszag, mindenütt szilánkok hevertek. A robbanás miatt másfél órára megszakadt a Düsseldorf és Duisburg közötti vasúti forgalom.

Újabb halálra ítélt szektatag


A tokiói körzeti bíróság emberölésért kötél általi halálra ítélte pénteken a mérgesgázos Aum Sinrikjo szekta újabb tagját. Az 51 éves Hajakava Kijohidét bűnösnek találta egy fiatal ügyvéd, valamint annak felesége és egyéves kisfiuk tizenegy évvel ezelőtti meggyilkolásában. Ezen a gyilkosságon kívül Hajakava megfojtott egy 21 éves szektatagot is, aki ott akarta hagyni a csoportot. Végül felrótták neki, hogy részt vett egy szaringázgyár építésében. A szekta tagjai öt éve ezt a mérgesgázt vetették be a tokiói metróban véghezvitt véres merényletben, amelyben 12 személy vesztette életét és több ezren megsérültek. A japán bíróság alig pár napja halálbüntetést szabott ki Hajakava egyik bűntársára is. A szekta egykori gurujára, a félvak Aszahara Sokóra többéves tárgyalás vár, amelynek végén alighanem szintén a bitófa áll - vélte a dpa.

Siemens - DG Bank szövetség


A Siemens és a DG Bank stratégiai szövetségre lép az E- és M-üzlet banki szférájában... A Siemens és a DG Bank stratégiai szövetségre lépett az elektronikus- és mobil- üzlet területén. A két cég együttes erővel fog elektronikus- és mobil banki alkalmazások fejlesztésébe, hosszabb távon teljes körű megoldásokkal szolgálva a Siemens mobil eszközök számára, amelynek alapjául a mobil telefónia következő szabványai, a GPRS és az UTMS szolgálnak majd. Annak érdekében, hogy a szövetség nyújtotta lehetőségeket az előreláthatólag néhány százmilliárd euró nagyságú piacon teljesen kihasználhassák, a cégek 100 millió feletti összeget fognak kutatásra és fejlesztésre költeni. A Siemens mobiltelefonokkal igénybe vehető szolgáltatásokat – kísérleti jelleggel – 2000. őszén indítják, amely eleinte tőzsdei információk lekérésére és részvénykereskedésre korlátozódik, majd fokozatosan bővítik és kínálják őket a bankcsoport mintegy 100 millió európai, ezen belül 30 millió német ügyfele számára.

Internet platform


A weather.com az Oracle Internet Platformot választja webhelye motorjául... Az Oracle Corp. bejelentette, hogy a weather.com, a világ 25 legnépszerűbb webhelyének egyike (forrás: Media Metrix és Nielsen Net Ratings) az Oracle Internet Platformot választotta az új tranzakciós tartalomszolgáltató rendszerére való átállást támogató megoldásként. Az Oracle adatbázis-technológiája segítségével a weather.com javíthatja webhelyének teljesítményét és megbízhatóságát, és személyre szabott tartalmat nyújthat felhasználóinak, akik havonta átlagban háromszázmillió oldalt tekintenek meg. A weather.com minden nap több mint 20 millió adatelemet frissít. Az Oracle adatbázis- kezelő lehetővé teszi az időjárási információk dinamikus, személyre szabott szolgáltatását a weben, a különböző vezeték nélküli eszközökön, elektronikus postán és egy sor mindenütt használható eszközön keresztül.



2000. július 28., péntek 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület