CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 16., csĂĽtörtök, Mózes, Botond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Esti hírek  

Forrás: www.comedia.hu
Események innen/onnan

Súlyos baleset az M0 autópályán


Hat halottja, egy életveszélyes és egy könnyebb sérültje van a pénteken nem sokkal éjfél előtt az M0 autópályán Szigetszentmiklósnál történt szerencsétlenségnek, amelyben egy magyar mikrobusz karambolozott holland kamionnal. Mind a hat halálos áldozat és a két sérült is a kisbusz utasa volt, amely a védőkorlátot átszakítva zuhant az utat szegélyező árokba és felismerhetetlenségig összeroncsolódott. A kamion vezetője sértetlenül úszta meg a karambolt. Feltételezhető, hogy a vizes úton az M5-ös autópálya felöl az M7-es felé tartó mikrobusz megpördült, s ezt követően ütközött a vele szemben érkező kamionnal.

Zavargások Peruban


Négy személy életét vesztette a Limában pénteken kitört zavargásokban. Az Alberto Fujimori harmadik elnöki beiktatása ellen tüntetők felgyújtották a perui főváros központjában lévő jegybank épületét is. A lángok beborították az egész földszinti részt. Legkevesebb négyen már nem tudtak kimenekülni az elharapódzó tűz elől az épületből. Félő azonban, hogy még többen rekedtek benn. A helyzetet súlyosbította, hogy a fékevesztett tüntetők feltartóztatták a helyszínre érkező tűzoltókat. A banképület egy része kiégett.

Csecsemőket mészároltak


Nyolc személyt, köztük 4 és egy 6 hónapos csecsemőt mészároltak le szélsőséges muzulmán fanatikusok péntekre virradóra Algériai nyugati térségében. A gyilkosok álmukban lepték meg áldozataikat és késsel végeztek velük, hat másik embert is megsebesítettek, majd magukkal hurcoltak egy nőt, eltűntek a közeli hegyekben. A merénylők egy beduin családot támadtak meg, amely egy várostól 7 kilométerre verte fel sátrait, és ezeket a támadók felgyújtották. Ezzel ebben a hónapban 300-ra emelkedett az Algériában garázdálkodó és a lakosságot rettegésben tartó szélsőségesek akcióiban életüket vesztett személyek száma.

Pitt mégis házasodik?


Az amerikai bulvársajtó hírharsonái azt állítják, hogy a sűrű cáfolatok ellenére Jennifer Aniston és Brad Pitt igenes ezen a hétvégén mondja ki egymásnak a boldogító igent. Állítólag szombaton, valahol Malibuban kerül sor a jeles eseményre, de a pontos helyet és időpontot titokban tartják, a lesifotósok inváziójától tartva. A meghívókat mindenesetre kiküldték az érintetteknek, állítják a jólértesült bulrvárlapok a család barátaira hivatkozva. A két sztár két éve jár egymással, miután Pitt szakított Gwyneth Paltrow-val. Kapcsolatuk kezdetén tagadták, hogy bármi lenne közöttük, akárcsak most az esküvő hírét a dolog tehát akár igaz is lehet.

Fejlődik a magyar flash


Tegnap lezajlott az Első Magyar Flash Verseny ünnepélyes eredményhirdetése, ahol többek között szó volt a magyar flash kultúráról illetve az SWF portálról. A Webworx Design Stúdió és a Bigfish Internet Kft. által közösen üzemeltetett SWF portál elindítása óta minden várakozást felül múlva teljesített. Sikerült a magyar flash felhasználókat közösségbe tömöríteni. Papp Atilla a Webworx ügyvezetője elmondta, hogy meglepő volt számára a sok színvonalas pályamű, amely a flash magyarországi sikerét jelzi. Leszögezte, hogy a magyar flash kultúra rendkívül fejlett és nemsokára elérjük a nyugati országok fejlettségét. Rácz Márton a Bigfish Internet ügyvezetője bejelentette, hogy az SWF portál az elkövetkező pár hónapban rengeteg új szolgáltatással bővül. Többek között Freeweb és Freemail fog a felhasználók rendelkezésére állni. A tervek közt érdekességként szerepel az is, hogy a beérkezett munkákat egy neves szakmai zsűri folyamatosan értékeli, így segítve a jövő flash nemzedékének kialakulását. A sajtótájékoztatón többek között még szó esett az új Flash 5.0-ról mely várhatóan szeptemberben fog megjelenni.

Panzer General 3


A Mattel Interactive elérkezettnek látta az időt, hogy bejelentse a nagyon sikeres és népszerű Panzer General háborús stratégiai sorozat legújabb, harmadik részét. Az új részt Panzer General III: Scorched Earth -nak nevezték el, és szeptemberben fog megjelenni szeretett PC- nkre. A játék a Panzer General 3D Assault motorját használja, és olyan új lehetőségekkel büszkélkedhet, ami minden eddiginél izgalmasabbá teszi a második világháborús harcokat. Tábornokként kell a szovjet seregeket Berlin elfoglalására vezetnünk, vagy a másik oldal, a németek élén kell Moszkvát elfoglalnunk. A játék négy hadjáratában több, mint 250 küldetés kapott helyet, illetve hadjárattól függetlenül még további 40 egy- és többjátékos küldetés. Természetesen nem kell az összes ilyen küldetést végigjátszanunk, mivel a történet alakulásától függően kapjuk az újabb küldetéseket, s rengeteg féle módon végig lehet menni a hadjáratokon. Ebben segítségünkre lesz egy stratégiai térkép, ahol részletesen meg lehet tervezni az egész megszállási folyamatot Moszkvától Berlinig, vagy éppen fordítva. Száznál több új 3D-s egység került a játékba, különböző fegyverek az orosz és a lengyel hadseregből és új, az eddigieknél áttekinthetőbb térképek. Ha meguntuk a négy hadjáratot, akkor az "ütközet generátor" gondoskodik az újabb öszzecsapásokról akár az amerikai, angol, német és orosz erők között is.

WAP szolgáltatás a Konzumbanknál


A Konzumbank új, mobiltelefonos internet, úgynevezett WAP- szolgáltatást indított ügyfelei számára. A WAP szolgáltatással a Konzumbank lakossági és vállalkozói kondícióiról, a bankfiókok adatairól, továbbá a bank által kínált termékekről, egyúttal valuta és deviza árfolyamokról kaphatnak pontos, naprakész információt az ügyfelek. A Konzumbank a közeljövőben újabb lehetőségekkel bővíti a szolgáltatást: az ügyfelek lekérdezhetik számlaegyenlegüket és átutalási megbízásokat is adhatnak majd mobiltelefonjuk segítségével.



2000. jĂşlius 29., szombat 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület