CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Az FC Sopron döntetlent játszott hazai pályán.

FC Sopron - Újpest
1-1
(1-1)

Változtatásokon esett át soproni csapat: Bojan Lazic-ot, és Zombori Zalánt elküldték. Csank János edző is elment, noha ő sem saját szándékából, Vizer Marius helyette Selymes Tibort hozta a kispadra. Eközben kiderült, hogy az új soproni edzőnek nincs pro-liszenc papírja és az MLSZ nem biztos, hogy engedni fogja, hogy edző legyen. Mindenesetre az UTE elleni meccsen Selymest Tibor ült a kispadon (megbízott edzői rangban). Az előző meccsen súlyosan megsérült Sira István, akinek a térdét meg kellett műteni. Valószínűleg csak tavasszal számíthat a csapat Sira játékára. A pálya mellől figyelte az eseményeket Bagoly Gábor, akinek ki kellet hagyni a találkozót, mivel az előző mérkőzésen megkapta harmadik sárga lapját. Kérdésünkre, hogy mit vár az idei évtől az válaszolta: "Az első hatban benne leszünk". Reméljük, hogy így lesz. A játékot Arany János vezette. 3200 néző látogatott ki a stadionba a napos, de hideg időben.

A meccs a soproniak számára rosszul kezdődött, hiszen már a második percben Demjén öngóljával vezetést szerzett az Újpest. Szögletet végzett el a vendégcsapat, a beadást ki akarta fejelni Demjén, aki véletlenül a saját kapujába csúsztatta a labdát. 0:1

Az egyenlítésre sem kellett sokat várni. A negyedik percben Landerl fejelt az ellenfél kapujába: 1-1.Egy szabadrúgás után Hanák futott el a szélen és a beadását az üresen maradó Landerl fejelte a kapuba. Ezután mindkét csapat elkezdett hajtani, hogy a vezetést magának tudhassa. A meccs egyetlen sárga lapját Cotan kapta a 15. percben Böjte megrugásáért.



A következő nagy fordulat a 48. percben történt amikor Cotan egyedül futott a labdával a kapu felé és a kilépő Vlaszák kapus nem a labdát, hanem Cotant találta el. Mindez a tizenhatoson kívül történt. A bíró azonnal kiállította az újpesti kapust. Helyére Ilyés Dániel jött a kapuba aki Sándor Györgygyel cserélt. A kiállítás nem tetszett a budapeti szurkolóknak és az új székek darabjait, dobálták a pálya mellé, illetve petárda is előkerült. A 66. percben Landerl helyett Cigan lépett pályára. Az Újpestnél Tóth Balázst Vituska váltotta. A sopronnál a 74. percben Fülöp helyett Luca lépett pályára. 77. perc: Kőhalmit Lettrich váltotta. 79. perc: Cotan helyére Csordás állt be. Döntetlennel fejeződött be a találkozó. A soproniak a második félidőben szinte végig támadtak, de az emberelőnyt és a helyzeteket nem tudták kihasználni. A mérkőzésen sok szabálytalanságot követtek el a játékosok.

Edzői nyilatkozatok:

Mészöly Géza: Jó mérkőzést játszodtunk az agresszíven játszó Sopronnal. A kiállítás után is szervezetten játszodtunk. Sajnos ez már a harmadik kiállítás volt az idei szezonban. A döntetlen megfelel a játék képének.

Selymes Tibor: A korai gól után szerencsére gyorsan egyenlítettünk. Ezután a mi akaratunk érvényesült, de sok a pontatlanság a játékban. A befejezések nem sikerültek. A helyzetek alapján nyernünk kellett volna.

Tóth Zsombor



2005. október 02., vasárnap 12:57


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület